Şimdi Ara

Amerika'da Oturan Birileri Aranıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İzmir
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Satıldı! Bu ürün DH Forum dışına satılmış ve ilan pasifleştirilmiştir.
    Arkadaşlar Ebay'den 3 tane tekstil ürünü alacağım fakat satıcı buraya yollamıyor. Amerika'da belirli bir adreste oturup bu ürünleri benim adıma alıp kargolayacak birileri var mı?
    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.



  • borderlinx adresinden sanal adres alın?Tek seferlik düşük bir bedel ödüyorsunuz, sonrasında hem Amerika hem de İngiltere' de sanal adresiniz oluyor, sizin adınıza kargoları alıp size makul ücretle DHL ile gönderiyorlar. Ben uzun zamandır onlara işlem yapıyorum, 3 günde elime ulaşıyor Amerika' dan, üstelik satıcıdan teslimatta da sorun yaşamıyorsunuz, tavsiye ederim.
  • Bu tarz birkaç siteye denk geldim ama cok güvenmiyorum. O yüzden direkt olarak muhattab olacağım bir şahıs arıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aramaya devam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozangunay

    borderlinx adresinden sanal adres alın?Tek seferlik düşük bir bedel ödüyorsunuz, sonrasında hem Amerika hem de İngiltere' de sanal adresiniz oluyor, sizin adınıza kargoları alıp size makul ücretle DHL ile gönderiyorlar. Ben uzun zamandır onlara işlem yapıyorum, 3 günde elime ulaşıyor Amerika' dan, üstelik satıcıdan teslimatta da sorun yaşamıyorsunuz, tavsiye ederim.

    peki o insanlar bize gönderirken (ABD>Türkiye) ne kadar kargo ücreti ödüyoruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yeehee.

    quote:

    Orijinalden alıntı: ozangunay

    borderlinx adresinden sanal adres alın?Tek seferlik düşük bir bedel ödüyorsunuz, sonrasında hem Amerika hem de İngiltere' de sanal adresiniz oluyor, sizin adınıza kargoları alıp size makul ücretle DHL ile gönderiyorlar. Ben uzun zamandır onlara işlem yapıyorum, 3 günde elime ulaşıyor Amerika' dan, üstelik satıcıdan teslimatta da sorun yaşamıyorsunuz, tavsiye ederim.

    peki o insanlar bize gönderirken (ABD>Türkiye) ne kadar kargo ücreti ödüyoruz

    Güzel soru

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşın bahsettiği siteye bakmadım ama kargo fiyat listeleri koyuyorlar genellikle.
  • Hayatınızda hiç tanımadığınız bir kişiye güvenmek arkasında DHL olan bir firmaya güvenmekten daha mı kolay :) Üstelik yurtdışından ürün getiren arkadaşlar bunu babasının hayrına getirmiyor, nerden baksanız 25-50 USD arası komisyon alırlar sizden.

    Standart bir fiyat listesi yok çünkü siz nasıl Yurtiçi Kargo' ya gittiğinizde kolinizin boyutuna bakıyorlarsa bunlar da aynı şekilde çalışıyor. Zaten taşıma işin yapan firma DHL. Şöyle bir örnek verebilirim, geçtiğimiz ay BHPhoto adresinden 3 adet hafıza kartı aldım, ufak bir zarf içerisinde geldi, kargosu 20 USD ye tuttu, üstelik 3 gün içerisinde DHL le kapıya kadar teslim yapıyorlar. Daha önce 5 farklı ürünü tek seferde getirttim, hepsi ufak kutular içindeydi, o zamanm da 40 USD ödemiştim. Dikkat etmeniz gereken nokta mal bedelinin (kargo hariç) gümrük yasal sınırı olan 75 EUR yu geçmemesi, aksi taktirde ödeyeceğiniz masraflarla Türkiye fiyatından daha pahalıya geliyor.




  • Bahsettiğiniz siteye bakıyorum şu an, gördüklerim arasında en ciddi ve güvenilir yapıda duran websitesi bu sanırım. Kargo fiyatları da istediğim şeyler için gayet ucuz, Express servisi bile çok makul fiyatlar sunuyor. Teşekkürler
  • Geçen seneye kadar bu işin sahibi DHL' in kendisiydi, o zamanlar DHL işin hem sahibi hem de nakliyecisi olduğundan fiyatlar çok daha uygundu. 2011 de firmayı sattılar ve de borderlinx olarak hayatına devam ediyor. DHL şu anda sadece nakliyeci olarak destek veriyor. Daha önceden Türk malı olan amerikadaniste.com adresine de üyeliğim vardı, ben bu kadar kötü muamele başka yerde görmedik. Öncelikle fiyatları çok yüksekti, girişte 30 USD gibi bir aidat veriyordunuz geri almamak üzere, ardından aylık olarak işlem yapmasanız bile 3 usd gibi ödeme çekiliyordu. Borderlinx ile bu sene 4 kez ürün getirttim, hiçbirinde 3 günü geçmedi teslimat süresi, ürünler eksiksiz birşekilde kapıya kadar teslim edildi. Tek sıkıntı kargonuz yasal sınır olan 75 euroyu geçtiğiniz vakit DHL olarak aldıkları yüksek komisyon tutarları, o yüzden 75 euroyu geçmediğiniz taktirde sorunsuzca kapınıza teslim edilir. Benim bunlarla en yüksek alışverişim 1100 USD oldu, sorunsuzca getirdiler gümrüğe takılmadan.




  • Şu an araştırıyorum, siz de ciddi anlamda övüyorsunuz siteyi. Tabi forumlarda iyi ve kötü birçok yorum mevcut bu site hakkında, çoğunluk sitenin DHL'in kendi elindeyken daha iyi hizmet verdiğini söylüyor. Benim alacağım ürünler 60-65 dolar civarlarında. Aklıma takılan bir nokta daha var;
    Ben Ebay'deki ürünü satın alıp Paypal'dan parasını ödedim ve Borderlinx'in verdiği adrese gönderttim bunu mesela. Sonra da ürün onların eline geçtikten sonra benim seçtiğim standart ya da express kargo ile yollayacaklar değil mi? Yani Ebay'den de benim adıma satın alma işlemi yapmayacaklar değil mi? Ben sadece onların eline geçtikten sonra DHL'in bana çıkardığı kargo ücretini mi ödeyeceğim?
    Bir de bana verdikleri Amerika ya da İngiltere adreslerine yollatırken ürünü yine kendi adımı mı yazacağım isim kısmına?
  • Borderlinx üzerinde hesap açtıktan sonra size bir adres veriyorlar, bundan sonra bütün kargolarınızı bu adrese kendi isminize gönderiyorsunuz. Ürünler borderlinx' teki adresinize geldikten sonra size mail geliyor. Hesabınıza girdiğinizde gelen kargoların detayını görebiliyorsunuz. Arkasından DHL gönderim tipini seçip ödemesini yaptıktan sonra size takip numarası veriliyor. Bu takip numarası ile DHL in sitesi üzerinden bütün süreçleri adım adım görebiliyorsunuz.
  • ürün bedeline göre ücret alması biraz düşündürücü, satıcılar ne kadara sattılar ise onun faturasını ekleyecekler muhtemelen, birde malum DHL, UPS ve FEDEX ile gelen ürün gümrüğe girince masrafı USPS'e göre çok çok daha yüksek.
    Mesela 2lbs ağırlığında $120 tutan 3 t-shirt $100 tutuyor. Ama normal hesaplamada 2lbs ne olursa olsun $35 i geçmemesi gerekiyor, ne kadar hızlı gönderim olursa olsun. Bu tip firmalar yabancı olunca pek güven vermiyor bana (bknz.viadress), neticede adamlar icin bizim pazarın pek önemi yok, yani adı kötüye çıksada sorun değil.
  • Özel firmaların gümrük masrafları konusunda katılıyorum, gönül isterdi ki başka bir firma çıksın. Acil gönderiler için bence güvenli bir sistem, ben şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım.
  • Ben de bundan birkaç yıl önce viaddress kullanarak birkaç t-shirt getirtmiştim. Şu volumetrik hesaplama nedeniyle kargo ağırlığı beklediğimin çok üzerinde çıkmıştı.

    Merak ettiğim soru şu; t-shirt gibi giyim ürünleri getiren hiç oldu mu? Kargo boyutu hesaplamasını nasıl yapıyorlar?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.