Şimdi Ara

Amerika çöküşte, kriz derinleşiyor. İnsanlar, akşam yemeğinde makarna yiyor. (video)😟😔

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yurt dışında yaşayan Türklerden biri olan Özer Aksoy, Amerika'daki hayat şartlarını anlatan bir video çekti.

    Video, gazetelerde haber; sosyal medyada gündem oldu.

    Akşam yemeği için markete giden adamın alışveriş sepeti, yürekleri burktu.

    Gerek kısıtlı bütçesi, gerekse Amerika'daki market raflarının boş olması sebebiyle Aksoy'un tercihi makarna oldu.

    Makarnayı kuru kuru yememek için sos ya da ton balığı tercihi arasında kalan Aksoy'un o anlardaki çaresizliği ise gözlerden kaçmadı.

    Zor şartlarda hayatını sürdürmeye çalışan Aksoy'un, videonun sonunda "biraz sağlıksız bir seçim" oldu itirafı, Amerika'daki bozuk sağlık sistemini ve kötü hayat şartlarını yeniden gözler önüne serdi.

    Yemeğin yanına tatlı alabilme fırsatını, şekerli su ve unlu mamül ile değerlendiren Aksoy'un mutluluğu ise dikkatlerden kaçmadı.

    Türkiye'deki hayırsever vatandaşların Aksoy için bir yardım kampanyası hazırlığında olduğu bildirildi.





    https://www.aykiri.com.tr/amerika-da-5-dolara-4-kisilik-aksam-yemegi-videosu-viral-oldu/27700/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 30 Eylül 2022; 14:0:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • https://www.youtube.com/watch?v=JkvsP-LIYR4&feature=youtu.be

    Bu elemanın samimiyetini seviyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cokbaska -- 30 Eylül 2022; 14:46:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • oMoRoGO BoTmOŞ YoĞOnOm

  • meşazını aldım

  • adamların güncel problemi şu ;





    Amerika çöküşte, kriz derinleşiyor. İnsanlar, akşam yemeğinde makarna yiyor. (video)😟😔
    Amerika çöküşte, kriz derinleşiyor. İnsanlar, akşam yemeğinde makarna yiyor. (video)😟😔VideoAltyazitwitter
    “Young Turks'deki Ana Kasparian: - Hrıstiyan olmanız UMRUMDA DEĞİL! - Aslında inandığınız şekilde yaşayabilmeniz için sizin hakkınızı savunurum. Bunu destekliyorum. - Ama ben ateistim, yani benim nasıl yaşayacağıma sizin dininiz karar veremez. https://t.co/xH9Nf5rvK4”
    https://twitter.com/videoaltyazi/status/1573618563562217473



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 30 Eylül 2022; 20:4:17 >
  • M3lank0lik kullanıcısına yanıt

    abdde bir çok sorun var



    politik konular da çok sert




    twitterdan saçma sapan bir video paylaşıp " Adamların sorunları bile çok kolay" tarzı yorumlar atmak komik



    Hiç bulunmadığınız ülkeler hakkında boş yorumlar yapmayın.

  • mrslimshady_reloaded kullanıcısına yanıt

    sen beni takip mi ediyorsunda arkadaş gidip gitmediğimi nereden biliyorsun.ABD ayrı bir dünya her eyaletin sorunu farklıdır.Metropol yani bazı yerlerde yaşamıyorsan ulaşım sıkıntı ve araç şarttır.Neyi yanlış bunda.


    Federal yapı hakkında sorunlarda var eyaletten eyalete değişen durumlarda var.Vergilendirme çeşidi ve çalışma şartları bile yerine göre değişiyor.Herhangi bir a veya b ülkesi gibi değil.


    Politik konularda sertlik öyle yok sadece kişilerin yaşantısı ve tepkisi çok farklı.Yer yer soğuk yapıda olanda var konuşan tiplerde var.Cins cins el hareketi çekende.Her tipten insan var.


    Adamların sorunları filan çok kolay demiyorum.Şuan ki genel sorunlar kürtaj sorunu bu genel bir sorun.Çünkü eyalet bazlı değil federal eksenli nere olursa olsun her ne şartla olursa olsun istenmeyen bir çocuğu aldıramıyorsun ki bu büyük bir olay.


    İran denen tırıvırı ülkede bir başörtüsü yüzünden olanlara bak mesela.Bağnaz tiplerde abd'de de çok.Ekonomik yönden abd rahat.Sağlık sigortası gibi şeylerde de işine bağlı olarak bu sorundan kotarabiliyorsunuz.Tuvalet temizlemeye gidecekseniz gitmeyin yani.


    Adam akıllı düzgün sizi farklı kılan kabul edilebilir bir bileziğiniz olsun yada olmadı bir iş kurun sermaye ile gidip.Çalışan iyi para kazanır.





  • M3lank0lik kullanıcısına yanıt

    kaç paragraf yazmışsın ama kayda değer 1 cümlen yok.. gitmediğiniz ülkeler hakkında yorum yapmayın





    ne yazsam bilemedim ki gerçekten zaman kaybı bazı insanlarla uğraşmak.. kolay gelsin iyi günler demekten başka bir şey gelmiyor içimden

  • mrslimshady_reloaded kullanıcısına yanıt

    Senin sorunun nedir ahbap ne öğrenmek istiyorsun.Yok yani abd'de isen şuan seni orada zorla tutan nedir.Ben work and travella 1 sene abd'de gezdim tozdum.Boston, new jersey, florida,san francisco ve daha bir çok yeri elimden geldiğince gezdim tabi tam manası ile gezebilmek zor malum ulaşım baya zor eyaletten eyalete yer yer uçakla zorunluluk.Tabi 10 yıl önce idi bu olay.Her dönem abd'de değişik sorunlar oluyor.Patlama eylem silahlı çatışma.Eyaletlerin kendine göre kuralları var diyorum.Genel manda sorunlar var diyorum.


    Bir de genel manada gündem olan konular var diyorum.Evet misal şuan benzin pahalı.Hizmet sektöründe çoğu kişi çalışmak istemiyor.Ücretleri beğenmiyor.Çok işçi arama var hatta kaçak yolla latin amerikadan kaçak göçmenlere göz yumuluyormuş bu nedenle.Arkadaşım dedi.Benim dönemimde farklı sorunlar gündemde idi.Yani neyi öğrenmek istiyorsun anlamadım.


    Sokakta park halinde iken gaspa mı uğradın.Biri sana durduk yere silah mı çekti sorun nedir arkadaşım.ABD'de bazı olaylar var evet ama bu Türkiye'den iyi olmadığını göstermez.İşin iyi ise belli bir özgeçmişin varsa yani çalışıyorsan abd'de yaşamını sürdürebilirsin.Pek çok türkte var.Ailene bağlı değilsen özlem duygun yoksa.Kendin yeniliğe açıksan.Kültür şokunu ve biraz ağır agresif değilsen pek ala alışabilir güzelde yaşayabilirsin.Ha kalabalıklar içinde yalnızda kalabilirsin sana kalmış şans mı deyim şansızlık mı oda sana kalmış.





  • parası olana her yer güzeldir bu amerika kötü diyenler züğürttür ondan böyle söylüyorlardır.. bunlar sanıyorlar amerika ya gitmek = zengin ya$am hehehe..


    Türkiye de bile sizin hayal edemeyeceginiz hayatlar yasayanlar var kaldı ki Amerika diyorsun paran varsa orada daha da güzel yasarsın..

  • bizde 5TL makarna alıyosun , suyuda artık yağmur duasına falan çıkarsın Amerika çöküşte, kriz derinleşiyor. İnsanlar, akşam yemeğinde makarna yiyor. (video)😟😔 

  • Geçen bir video da izledim Amerika da satılan bir Türk markası ürün 2$ satılıyordu aynı ürün Türkiye de üretilmesine rağmen 35tl satılıyor ürünü 2$ hesaplasanız bile 16tl denk geliyor Türkiye de ki fiyatı 35tl ve bu ürün Türkiye de kendi ülkemiz de üretilip satılıyor bu kadar saçma mantıksız bir olay olabilir mi ?

  • AnadoluEfes kullanıcısına yanıt

    damak tadı alışsın diye promosyon fiyatı onlar yalan inanma


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ameriga'da yamyamlık başladı diyola, millet birbirini yiyomuş

  • M3lank0lik kullanıcısına yanıt

    ABD deki özgürlüğe bak :(( Bu kadın burada anahaberde bunları konuşsa 2. Dakikada yayın kesilir. Hapse atılır, ailesi tehtid edilir, ailesi ve çocuklarına seriatciler saldırır. Hedef gösterilir katledilir. Bir insanın TV de özgürce din gibi hassas bir konuda konuşabiliyor olduğu bir ülke bize ne kadar yabancı ve uzak :(


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AnadoluEfes kullanıcısına yanıt

    2019 mayıs ayında almanyadaydım. bir çok ürünü TL ile alsan bile almanyada buradakinden ucuzdu

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.