Şimdi Ara

AMD3+ sistemi AMD4 sisteme çevirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar,

    Üç sene önce topladığım ve senelerce işlemcisinden illallah ettiğim kasamda değişiklik yapmak istiyorum. Maddi sebeplerle erteledik ettik ama kötüye gidiyor, sabrım tükendi. Düşünün zalman kasayı açtım, vantilatör veriyorum yandan. Sene 2018, olacak iş mi? (ha yine de donabiliyor, şans)

    AMD FX-9370 Vishera 32nm işlemcim var. Üstünde modelini hatırlayamadığım müthiş bir nitrojen soğutma var ancak anlık ısınmayla 81-82'leri gördüğünde donuyor. Vishera'larda ısınma sorunu yok diyen kimse gelsin , iki çift lafım var :) Soğutmanın motorunda sıkıntı çıktı, garantiden değiştirdim gidip. Değiştirme esnasında başka soğutucu istemiştim, "abi en iyisi bu, ötesi yok" demişlerdi.

    Gigabyte 990FXA-UD3 anakartla birlikte değiştirip ısınma sorunu olmayan RYZEN'lere geçmek isterim. Ancak Ryzen'den de anakartlardan da hiç anlamıyorum. İşin maddi kısmını geçtim, kalkıp fiyatını beğendim diye sıkıntılı bir model de almak istemem.

    Ana kart ve işlemci şakaya gelmez :) Tecrübe ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.

    Diğer parçalar :
    Neo Zalman kasa , 750 W psu var
    16gb ddr3 1333 ram
    4096MB ATI AMD Radeon R9 380







  • Anakart, ram ve işlemci için ayırdığınız bütçe ne kadar? Mesela ben, asus b350 strix, 1600x ve corsair 3600 mhz (Samsung b-die çip) kullanıyorum gayet memnunum.
  • Çok pahalıya kaçmadıkça bütçenin çok önemi yok, sorunlarımdan kurtulsam yeterli. Isınma sorunu asla olmayan kart, onu sorunsuz çalıştıran ana kart istiyorum. Biraz huzur istiyorum kısaca.

    Zaten aşağı yukarı 1250-2500 arası bir şey çıkacak en fazla. Ama fiyat performans açısından iyi olan , eski seri bir işlemci de olabilir. 1.500'e çıkabilirsek fena olmaz ama aşmanız da çok sorun değil

    Bu arada RAM'e dokunmayı düşünmedim. Sizce gerekli mi?
    Ertelenebilir gibi geldi bana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jinxcm -- 18 Temmuz 2018; 22:56:4 >
  • Nitrojen soğutma nedir? Sıvı soğutma demek istediniz galiba. Bende de aynı işlemci var bu sıcakta 4.8 de kullanıyorum donma takılma diye bir olay yok. Normalde sürekli 4.9 da kullanıyordum. Sıcaklıklar 70 lere gelince düşürdüm gerçi fazla voltaj da veriyormuşum. Sıcaklar artınca düşürdüm. KIşın da 5 de kullanıyorum.
    Elinizdeki işlemci o kadar boş bir işlemci değil.
    Vantilatör işlemci sıcaklığına etki etmez. Soğutma montajında sıkıntı var bence ya da düşük düzeyde bir sıvı soğutmanız var.
  • Dostum , fikirlerin için teşekkür ederim.
    Özelden bir kaç sorum ve cümlem olacak

    Bunun dışında, Ryzen tavsiyen varsa alabilirim. Kendine iyi bak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jinxcm -- 19 Temmuz 2018; 11:25:29 >
  • ramlere dokunmadan alabilicegin anca 6.ve 7.nesil uyumlu z170p d3 ddr3 destekli anakart bulman gerekki i7 7700k takıp bişiler yapasın yoksa zor




  • Üzücü... Bir kalem masraf daha çıktı

    2000'e toplanır diyorsun ama :) Bu da güzel haber aslında.

    Peki işlemci'de yine stabil , F/p yüksek, biraz daha yüksek model almak istesek alternatif ne olabilir ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jinxcm -- 19 Temmuz 2018; 13:3:9 >
  • 9370 vishera değil ki 83xx vishera.220w TDP aletten bahsediyorsun tabi ki ısınacak.8320 kullandım ben oc'li 5 sene hiç sıcaklık sorunum olmadı.ucuz hava soğutma su soğutma çeşitli şeyler kullandım bir de oc yapmazsan sıcaklık sorunu yoktur visheranın.9000'in olayı sıcaklık zaten.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.