Şimdi Ara

AMD'ye kötü haber: 3D bellekler madencilerin odağında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMD'ye kötü haber: 3D bellekler madencilerin odağında



    İşlemci pazarında önemli hamleler yaparak dikkat çekici teknolojiler geliştiren AMD, kripto para madencilerinin de dikkatinden kaçmıyor. Yeni 3D bellek teknolojisi sıkıntı oluşturacak gibi. 



    AMD 3D ön bellek teknolojisi



    AMD’nin işlemci yongasına yeni bir katman olarak uyguladığı 3D ön bellek teknolojisi standart Seviye 3 ön belleğin 2x seviyesine kadar ek bellek eklenmesine imkân tanıyor. Böylece bellek hassasiyetli uygulamalarda çok daha iyi performans elde ediliyor. 



    Ayrıca Bkz.AMD hisseleri coştu, Intel’i geçecek mi?



    Bu geniş bellek alanı kripto para madencilerinin de dikkatini çekti. Gelen bilgilere göre Raptoreum adındaki yeni madencilik yazılımı geniş ön bellek sunan işlemciler üzerinde çok daha iyi sonuçlar elde ediyor. 



    Örneğin Ryzen 9 5950X ile günlük 205 Raptoreum kazılırken, Ryzen 9 5900X ile 172 RTM kazılıyor. Bu kartlar yaklaşık 5-6 ay arasında kendisini amorti edebiliyor. RTM hali hazırda 0.023$ civarında. 



    Ryzen Threadripper 3970X işlemcisinde 404 RTM, EPYC 7742 işlemcisinde ise 597 RTM elde edilebiliyor. Haliyle 3D ön bellek barındıran EPYC Milan-X işlemcilerde bu rakamlar katlanarak artacak. 



    Şimdilik Ryzen işlemcilerin stokları dengeli ilerliyor ve bir sıkıntı görünmüyor ancak EPYC Milan-X çıkışı ve sonrasında RTM fiyatının giderek artması bu konuda yakın dönemde yeni gelişmelere sebep olabilir. 

     




    Kaynak:https://www.tomshardware.com/news/cryptominers-target-amd-ryzen-cpus-for-their-big-l3-caches







  • ah be dh yüksek dozda intel sponsorluğu yüzünden bunlar galiba? kötü haber amd ye değil amd sistem almak için fiyat düşsün diye bekleşenlere. böyle bi durumda hiç bi firma kullanıcıyı iplemez. kapıda her üretilecek çipi daha fırından çıkmadan kapışacak bi kitle varsa yapılacak tek şey ne kadar fazla kitlerimin hesabını yapmak olur
  • AMD için neden kötü haber olsun ki , madenciler beleşe mi alıyor kartları.

  • PC severler için kötü haber.

  • AMD'ye kötü haber: 3D bellekler madencilerin odağında
    AMD'ye kötü haber: 3D bellekler madencilerin odağında


    AMD'ye kötü haber: 3D bellekler madencilerin odağında
    AMD'ye kötü haber: 3D bellekler madencilerin odağında
    AMD'ye kötü haber: 3D bellekler madencilerin odağındaElChapuzasTVyoutube
    Así luce la primera granja de Raptorium que vemos
    https://www.youtube.com/watch?v=lqiwmsr7Qss&feature=youtu.be

    AMD'ye kötü haber: 3D bellekler madencilerin odağında 





  • ah be dh yüksek dozda intel sponsorluğu yüzünden bunlar galiba? kötü haber amd ye değil amd sistem almak için fiyat düşsün diye bekleşenlere. böyle bi durumda hiç bi firma kullanıcıyı iplemez. kapıda her üretilecek çipi daha fırından çıkmadan kapışacak bi kitle varsa yapılacak tek şey ne kadar fazla kitlerimin hesabını yapmak olur

  • coininize soxum

  • Raptoreum bir kripto para, yazılım değil.


    Anakart, işlemci, RAM ve SSD sattırmak için çıkartılmış bir koin.

  • yhackup kullanıcısına yanıt
    piyasada alacak işlemci ve anakart bulamadığın zaman sorarım sana iyi mi kötümü diye...

  • Ahmet DOĞAN kullanıcısına yanıt
    tmm da amd için neden kötü haber olsun adamlar para içinde yüzecekler bize kötü haber amd ye değil amd severlere kötü haber dese anlarım nvidia kartlar satılınca nvidia üzülüyormu sanıyosun bu işte amd nin payı bile olabilir

  • 8 günde %300 artan bir coin, nasıl bir yükseliş, insanı korkutuyor

  • Tutmaz.

  • Chia gibi patlar bu da... O ara ssd ler cok paraydi sattirdilar millete simdi para etmiyor. Bu da böyle haberler ile siser, ardindan patlarsa da sasirmam cünkü emsali var. Diger yandan monero cpu mining falanda vardi zamaninda o da patlamisti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fazla enerji harcıyor sıcaklık yayıyor iklim için dezavantajlı falan diye proof of work e iyi gözle bakılmıyor artık fazla sürmez buda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 işlemci ile 3 günlük testlerim sonucu aylık ortalama kazanç durumları. Ölçümler wattmetre ile duvardan çekilen güçler ile hesaplanmıştır.


    1- Ryzen 5 2600, günlük ortalama kazım miktarı 915 H/s, güç tüketimi 78 - 108 W dalgalı (hiveos ta kazım yapanlar h/s daki dalgalanmaları bilirler). kazım hiveosta yapılmış ve sistemde ekran kartı yoktur (işlemci-ram-anakart ve usb güç çekmektedir ekstra fan yoktur. Şu anki zorlukla günlük kazım miktarı 10 RTM dir. Detaylara girmeden sonucu yazayım aylık kazanç elektrik tüketimini çıktıktan sonra 70 TL dir. 1 ay boyunca bu kazanç için donanımı yorduğunuza değer mi karar sizin


    2- Eski 8 çekirdek işlemcilerden FX-8350, kazım gücü 600 H/s, güç tüketimi 215 W ortalama. Günlük kazım 6,7 RTM dir. Elektrik masrafı çıktığında 1 aylık kazanç -57TL :) yani 57 TL zarar edersiniz.


    İşin özeti Ryzen 5 3600 ün altındaki işlemcilerle girdiğinize değmez hatta eski işlemcilerde zarar yazar. daha üst işlemciler elinizde varsa bir miktar bırakır ama tatmin edici olmaz. Üst seviye işlemcilere 5 - 7 bin TL yatırım yapılır mı ? şu anki fiyat için ( 22.11.2021 1 RTM = 0,50 TL) karar sizin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 22 Kasım 2021; 20:53:31 >




  • coolman06 C kullanıcısına yanıt

    %100 mü çalışıyor? anakart vrm'leri ne durumda acaba.


    4790k zarar olur diye düşünüyorum i7 10700 kara geçirebilir. fikriniz nedir. bir de ryzen 3500u var ama mantıklı değil gibi onda güçsüz işlemci.

  • _Anarsist_ _ kullanıcısına yanıt

    ryzen hivesota kazım yaptım dalgalı %30 %100 arası gidip geliyor sıcaklık 50-63 arası. vramlerde ve köprülerde elle kontrolde ısınma yoktu serin çalışıyordu.


    Fx 8350 windowsta kazım yaptım. Tüm çekirdekler % 100 çalışıyordu. Kule tip soğutucu ile 70 derece civarı, kuzey köprü 92 derecelere çıktı.


    8350 ile kazım yaptım ama zarar edeceğimi hiç düşünmemiştim:) Ryzen'den beklentim aylık 150-200 Tl arası idi. 70 TL için 24 saat fanının dönmesine değmez dedim ve kapattım 3 günlük kazımda hediyem oldu :)



    AMD ler bu konuda daha iyi, bildiğim kadarı ile L3 bellek önemli. 12 çekirdek (24 mantıksal) çekirdekli Ryzen harici mantıklı görünmüyor. Oda elinizde varsa, Raptorium ayağına zaten Ryzen 9 ların fiyatları şişmiş para verilip girilecek gibi görünmüyor şu an. parası olanın ekran kartına girmesi daha mantıklı çünkü bir bitse başka coin kazma şansı var. Bunda tek tabanca.





  • Hayvan gibi güçlü 15.000 mhzde calısan GDDR6 bellekleri sacma sapan ne idüğü ne yaptıgı belirsiz bir algoritmada 90-100 derece sıcaklıkta calıstırıolar.

    Çok büyük kaynak israfı:D Tamam belki para kazanıyorsun eyvallahda.Bukadar ekran kartının gücünü sonuna kadar emcükleyen bir algoritma dünyaya ne gibi bir fayda saglıyor olabilir:D

  • GenqhisKhaan89 kullanıcısına yanıt

    hangi ekran kartı bu konu işlemcilerle ilgili

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.