Şimdi Ara

amd x4 955 ısınma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yeni aldığım amd x4 955 işlemcimin fazla ısındığı düşünüyorum.Değerler söyle 3200 mhz boştaki sıcaklığı 38 derece ,amd overdrive stabilite testinde 4 işlemcide yüzde 100 yüklü 65-68 derece arasında gidip geliyor.Prime95 testinide açtığımda sıcaklık 75-78 derece arasında seyrediyor yalnız 3-4 dk civarı açık tuttum.Bu değerler yüksek değil mi ,cpu fanıda 3300 rpm maks görüyor.Stok fan üzerinde gelen termal macun yeterli gelmiyor mu acaba?3600 mhz a cıkardığımda işlemciyi yüklüde 69-70 derece arasında oluyor , optimum olması gereken cpu sıcaklığı ne kadar?



  • İşlemci fanının doğru oturduğundan emin ol.Şubat ayına göre çok yüksek sıcaklıklar.
    Kasa içi havalandırma ne durumda?
  • 2 adet 12 cm lik fan var ,kasanın kapakları açsam bile fazla değişme olmuyor.Oda sıcaklığıda 21 derece,stok fan yerine oturmuş gözüküyor şimdi sökersem stok fanı tekrar temizleyip termal macun sürmen lazım sanırım macun olmadığında sökemiyorum.Biostan baktığımda da aynı değerleri görüyorum genellikle birde yüklü konuma geçince sıcaklık 20 saniye 60 derecenin üzerine çıkıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rester -- 11 Şubat 2010; 21:09:01 >
  • harici bir hava sogutma almalısın x4 965 le de buna yakın sorun çekiyordum ve cok sesli idi fan,aldım sunbeam .c.c.f kafam suan rahat...
  • Thermaltake Smart Case II

    Linkteki fanı uygun 9.2 cm soğutucuyla kullandığında sorunun kesin çözülecektir.
  • Stok fan değiştirmek elbette sıcaklığı aşağı çekecektir.Yalnız kış aylarında işlemcinin bu kadar ısınması hayra alamet değil.
    Anakartın nedir?Kimi zaman eski BIOS'lar işlemciye fazla voltaj verebiliyor.O nedenle anakartının son sürüm BIOS'unu yüklemelisin.
    BIOS güncelleştirmesi ile de sorun çözülmezse fanı sök ve tekrar tak.Var olan termal macunu işlemci yüzeyine yayar ve tekrar takarsın.O da olmadı eğer işlemciyi yeni aldı isen değişim talebinde bulunursun.

    Sorunu yeni bir fan alarak çözme.Kendi fanı OC yapmayacak bir insan için fazlasıyla yeterli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dehşet- -- 11 Şubat 2010; 23:48:06 >
  • anakartım gigabyte GA-MA785GT-UD3H (rev. 1.0),fan yerinden cıkarmadan yerinde hafif oynattım yükte 3200 mhz te 64 dereceye geriledi 68 dereceyi gördüğü olmuştu şimdi 64 ü hiç geçmiyor.Fanı tekrar çıkarıp takarsam sorum çözülebilir gibi yalnız bu stok fanın altındaki yapışkanlı termal macun oldğundan fanı çıkarırken işlemciyi yerinden çıkarabilir gibi ..
    Cpu VID 1,375 V
    NB VID 1.100 V
    Fan 4500 devirleri görüyor.
    Biosta Vcore değeri 1.44 V
    Voltaj biraz fazla geldi bana sanırım sorun voltajda gibi

    Birde biosta PC health te reset case disable gözüküyor.Bunun enable olması gerekmez mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rester -- 12 Şubat 2010; 1:17:48 >
  • yeni bios yukle .s0nra default değerlere getir . bios dan cpu fan kontrolu enable auto yap.
    voltajı 1.375- 395 arası yap.

    c1 değerini disable
    acc disable yada auto
  • asla amd lerle beraber gelen stok fanları kullanmayın derim...50-80 lira arası bir fan sizi hem ses hemde performans konusunda yukarı cekecektir....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yusuf_alp

    yeni bios yukle .s0nra default değerlere getir . bios dan cpu fan kontrolu enable auto yap.
    voltajı 1.375- 395 arası yap.

    c1 değerini disable
    acc disable yada auto

    c1 değeri bulamadım ancak acc disable yapınca voltajı düşürdü bios 1.44 ciarındayken 1.3750 v geriledi. c1 ile amd c1e yi mi kastediyorsun advanced bios features teki ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rester -- 12 Şubat 2010; 17:32:05 >
  • beyler sorunu hallettim gibi ısınma problemi cpu voltajı ile ilgili biostan voltaj bölümünde auto yu seçtiğim zaman acc disable , c1 disable konumda olduğunda bile cpu voltajı hep 1.440 V oluyor.Yalnız manuel seçip voltajlarıda normale ayarladığımda cpu voltajı 1.36 V oluyor ve sabit kalıyor.Manual konumda bütün voltajları normal konumda tutmak sakıncali mi?
    CPU voltajını 1.36 V olarak ayarladğımda ;
    Boşta 36-38 derece
    Everest stabilite testinde 55 dereceyi geçmiyor.
    Prime95'te de 61 dereceyi geçmedi bu değerler sağlıklı mı?

    Bios update yapıcam da yalnız en son cıkan bios versiyonunda beta falan diyor onun için yüklemedim.Birde başta gördüğüm maksimum 78 derece Cpu ya zarar vermiş midir?
    -dehşet- arkadaşımız amd x4 955 ile yaptığı testlerde voltajını hep 1.33 V gördüm.Şimdi voltajı kaç ayarlamalıyım?
    teşekkürler...
  • bende de aynı işlemci var aerocool vx-9 pro kasayla fanları 100% de çalıştırarak everest ultimate edition ın kararlılık testinde yine 100% yük bindiriyor 5-6 dk açık tuttum bir süre artı sonra 48-49-50 arasıdna gidip gelmeye başladı 51 olmadı yani ve ses rahatsız etmeyecek seviyedeydi.
  • amd stok fanlarının sesleri beni delirtiyor acaba size mi düzgün olanı gelmiş çözemedim...
  • 50 derecede rahatsız edecek bir seviye de çalışmıyor.ben 65 derecelerde 4500 devir gördüm fanda jet sesi gibi bir ses cıkarıyor.Amd x4 955 kullananlar 3200 mhzte cpu voltajını kaç kullanıyor acaba?Manual ayarda normal seviyede tutuyorum 1.33 V de çalışıyor.Auto yaptığımda 1.44 V oluyor ve ısınma problemi oluşuyor.
  • işlemcilerin performansı fiyatına tam uygun ancak içinden cıkan fan ve headsink ters oranda bir kaliteye sahip...harici fan almak şart.
  • AMD Phenom II işlemcilerinden ilk defa 70 üstü sıcaklık duydum.Ben 940 ile 60 dereceyi görünce Everesti kapatıyordum yazın
  • ben suan sunbeam c.c.f ile max 44 gördüm... bostayken 25 oda zaten odamın sıcaklıgı
  • Konu ses ise evet işlemcinin kendi fanı kafa ütülüyor.Ama sorun sıcaklık değerleri ki sorunun ne olduğunu tespit etmeden yeni bir fan alıp sorunun üstünü örtmüş oluruz.
    Konu en başından da dediğim gibi anakartın BIOS'u ile alakalı.Varsa yeni sürüm BIOS'u yükleyeceksiniz.Beta olması düzgün çalışmayacağı anlamına gelmemekle birlikte olası sorunları da beraberinde getirebilir.Eğer ki BIOS yükleme bilginiz varsa beta da olsa yeni BIOS'u yüklemenizi öneririm.Eğer ki yükleme sırasında sizden kaynaklanan bir sorun olmaz ise beta BIOS yüklemenin bir sakıncası yok.Yükledikten sonra oluşabilecek herhangi bir sorun tekrar eski BIOS'u yüklersiniz olur biter.Ama BIOS yüklemek ciddi bir iştir.Olası bir elektrik kesintisi anakartınızı kullanılmaz hale getirebilir.Gerçi Gigabyte anakartlarda Dual BIOS teknolojisi övülüp duruluyor.Çift BIOS yüklü ise hertürlü güvendesiniz demektir.




  • bios u güncelleyeceğim Q-flash ile update kolay gözüküyor.Biraz inceledim 3 çeşit yükleme metodu var Q-flash ile usb bellekten kurulum kolay gözüktü daha önce tecrübem yok yalnız elektrikler kesilmez ise bir sorun olacağı sanmıyorum.Umarım voltaj auto daki sorun düzelir.Yoksa manuel kullanacağım gibi gözüküyor.İlk başta işlemciye 78 derecede 1.440 V değeri inşallah zarar vermemiştir.Ayrıca amd overdrive da voltu 1.375 V olarak göstermesine rağmen ilk başlarda hep 1.440 V kullanmış. Biosta CPU volt Auto 1.375 V kullanıyor gözüküyor ama Pc health Vcore 1.440 V olarak gösteriyor .İlk baştaki sonuçlara prime95 testinde göre aşırı düşme gözlemledim 3200 mhz 78 dereceden 59-61 dereceye geriledi.
  • bende öyle bir şans vardır ki 1 sene boyunca elektrik kesilmez tam bios update yapacam kesilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.