Şimdi Ara

AMD Ryzen™ 5 5600X KUTULU 2.989,90 TL N11 Satıcı QP Bilişim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
4.623
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: i Am Not Dead

    1600 af nin neresi çöp 4200 de stabil çalışıyor 570tl ye almıştım rx5700xt ile kullanıyorum beleş işlemci

    AMD Ryzen™ 5 5600X KUTULU 2.989,90 TL N11 Satıcı QP Bilişim





    kendimizi kandırmayalım.. 1600e çöp demek çöpe hakaret olur.

  • Heisenberg61 kullanıcısına yanıt

    Sen bildiğini oku gümrükte işler öyle olmuyor.


    Endeks bilişim sadece amd'ye mi çalışıyor hayır hangi firma ile anlaşma sağlarsa onların teknik servisine bakıyor.


    300 doların içinde yetkili servis ücretini felan katıyor bunlar olmasa belki de o ürün 200 dolara satılacak benim demek istediğim 300 doların üzerine gümrük vergisi , lojistik masraflarının eklenmesi Avrupa'dan gelen ürünlerde 0 vergi diye bir durum yok.


    Son çıkan kararnameleri okumalı ve bu işin içinde olmanız gerekiyor.


    ABD'de KDV yoktur. Çoğu eyalet (Alaska, Delaware, Montana, New Hampshire ve Oregon hariç) satılan malların üstüne %4.5 ila %9 arasında satış vergisi koyar.)


    AMD Ryzen™ 5 5600X KUTULU 2.989,90 TL N11 Satıcı QP Bilişim




  • NitroNos kullanıcısına yanıt

    Bu ürünler son kullanıcıya Amerika'da 300 dolar ve üstüne eyaletine göre vergisi eklenerek satılmıyor mu? Atıyorum bu ürünün Amerika'nın bir eyaletinde vergiyle beraber 330'dan satılması gerekiyor diyelim. Son kullanıcı bu ürünü alırken vergi, servis ücreti, satıcı kârı vs. denilerek 300+30(vergi)+30=360 dolardan almak zorunda kalıyor mu normal şartlarda(Karaborsa olayları falan hariç)? Veya bir Amerikan sitesinde herhangi bir kullanıcı gidip de "ama satıcılar şunları şunları ödüyor o yüzden 360'dan almak zorundayız" gibisinden açıklama yapmak zorunda kalıyor mu? Benim bildiğim kadarıyla kalmıyorlar. Neden bizde öyle olmuyor diyorum. 3000 lira bile indirimli hali ama hadi onun üzerinden hesaplayalım. 7,5'dan doları alırsak 400 dolara denk geliyor. %33 vergi mi var Türkiye'de işlemcilere?


    Ayrıca satıcıların masraflarını hesaplarken neden 300 dolar üzerinden hesaplıyorsunuz? 300 dolardan mı alıyorlar ürünleri?

    Bir de bunu cidden bilmiyorum madem biliyorsunuz size sorayım. Bu ürünler Amerika'da üretilmiyor. Atıyorum Çin'de üretilmiş bir ürün Amerika'ya gidip oradan mı Türkiye'ye geliyor yoksa direkt Çin'den mi geliyor?

    Aslında madem işin içerisindesiniz boş yere tartışmak yerine ülkemizde satılan bir ürünün fiyatını bütün içerikleriyle(alış, satış, vergi, kâr vs.) yazsanız daha kolay olmaz mı?


    Bir de benim kafama çok takılan bir konu var. Genelde forumda denk geldiğim satıcı savunucuları o an hangisi işlerine gelirse onu söylüyorlar. O yüzden şu ana kadar net bir cevap alamadım. Bu satıcılar ürünlerin ücretlerini kendileri stok yaparken mı veriyorlar yoksa son kullanıcıya sattıktan sonra mı veriyorlar? Yani bugün diyelim 100 tane işlemci almış bir satıcı 1 ay sonra sattığı işlemci için bugünkü kur üzerinden mi ödeme yapıyor yoksa 1 ay sonraki mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heisenberg61 -- 29 Aralık 2020; 21:46:0 >




  • Heisenberg61 kullanıcısına yanıt

    İşlemci ithalatı konusunda bilgim yok benim çalıştığım şirket farklı ürünlerin ithalatını yapıyor ayrıca özel gümrüklerden de işlemler kolayca hallediliyor.


    Bir firma nerede ürettirdiyse direk fabrikadan , fabrika'nın lojistik depolarına gider eğer anlık tüketilmesi gereken ürün ise direk nakliye edilir.


    299 doları AMD kendi lansman fiyatı olarak verilmiş.Toplu alımlarda ve anlaşmalar dahilinde bu fiyatlar düşecektir ama Türkiye'deki firmalar bunu tüketiciye yansıtmayabilir.

  • NitroNos kullanıcısına yanıt

    Bilginiz yoksa bu kadar hararetle savunmasanız daha iyi olmaz mı peki?


    Konudaki işlemcinin direkt olarak Türkiye'ye geldiğini varsayabiliriz o zaman?


    Satıcılar bu ürünleri 300 dolardan almıyorlarsa niye hesaplarınızı 300'den almış gibi yapıyorsunuz? Yansıtmıyorlarsa kârlarını fazla tuttukları için yansıtmıyorlar. Biz de ondan dert yanıyoruz zaten.


    Son soruma da cevap vermemişsiniz ya görmediniz ya da bilmiyorsunuz diye farz ediyorum o zaman?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heisenberg61 -- 29 Aralık 2020; 22:44:58 >
  • Winter Is Coming kullanıcısına yanıt

    Şunun gibi tablolara güvenip, 5600x 'in 100fps verdiği yerde i3 10100 93 fps veriyormuş, hiç fazla ödemeye gerek yok diye düşünerek sığ bir mantıkla 10100f aldım. Yeni nesil 6 çekirdek kullanan oyunlarda 10100 yamuluyor. Cyberpunkda gŕafik ayarlarından bağımsız 30fpslere kadar düşüyor. Bu tabloyu ciddiye almayı tavsiye etmem


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heisenberg61 kullanıcısına yanıt

    Ben firma yetkilisi yada ithalatçısı değilim savunma yapmıyorum ben de tüketiciyim sizin gibi.


    Sadece savunduğum konu elektronik ürünlerin Türkiye'ye girdiğinde belirli bir miktar vergi kesilir.


    Ürünün değerine ve ağırlığına göre değişiklik gösterir.


    Navlun: 1.000 USD

    Sigorta: 300 USD

    Ambalaj Bedeli: 100 USD

    Gümrük V.: % 5,7-18-20 ( Diğer Ülkeler Vergi Oranı )

    Kur: 1 USD ( 7,50 TL )

  • i5 6400 kullanan biri olarak ryzen 5 3600'e geçmeye hevesliydim ama fiyatları o kadar saçma bir seviyeye çıktı ki ilk güzel kampanyada 10400f alıp geçicem, ram hızıymış şu bu beni ilgilendirmiyor bakıyorum oyunlara kafa kafaya hatta bazı oyunlarda 10400f önde 2666 mhz çalışmasına rağmen


    E ısınma derdi de yok alır geçerim.


    AMD bu nesilde tutuldu diye fiyatları anlamsız seviyelere çıktı maalesef.

  • NitroNos kullanıcısına yanıt

    Boş yere aynı yerde dönüp duruyoruz, anlaşamayacağız belli ki. Size iyi akşamlar.

  • Oyunlardaki farka bakarak 3600den 5600xe geçtim. Geçilecek en iyi fiyat performans işlemcisi. Anakartı olanlar için daha da iyi hale geliyor. Eski işlemcimin üstüne 1500tl katarak aldım. Sitelerde ki puanları hayatta baz almam oyunlardaki performansı araştırır öyle alırım işlemci ekran kartı vs. Çünkü oyun benim için en önemli etkendir. Sistemim hiç olmasaydı intelde düşünebilirdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.