Şimdi Ara

AMD Ryzen 3000 serisi listelenmeye başladı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
300
Cevap
9
Favori
19.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • i7-3770k kullanıyorum şu sıralar hafiften teklemeye başladı ryzen 5 2600x düşünüyordum bu haber çok iyi oldu :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Armant81

    Vallaha abicim Asus Crosshair Hero bende de mevcut. İşlemcim 1700 r7 Ekran kartı 1080 ti ile beraber ama benim ramler 2400 g skill. acılıs zamanıda görev yoneticisinden bakıyorum 14,4 saniye yazıyor. hiç düşünmemiştim bunun yavaş oldugunu windows 10 64 bit kötümü acaba.
    ssd yoksa normal hocam, daha hızlı açılmaz zaten :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkerinanç

    Niye imkansız onu anlamadım bilmiyorsam bu ayıp mı? Öğrenmek için soruyorum zaten laf olsun diye değil.Laf olsun diye cevap vereceksen hiç vermeseydin keşke..Neyse..Ayrıca zaten sorduğum tek çekirdek gerektiren işlemlerin çok çekirdeğe neden yayılamadığı baabında idi, soruyu ya ben tam olarak anlatamadım ya sen anlamadın.
    EVET IMKANSIZ!
    Bilgisayarda hesaplama veya render yapılmadığını bilmiyor olman okuma yazma biliyor olmaktan sonraki öğrenilen şey. Ayrıca forumda 10.000 küsür mesajını da düşünürsek iyice imkansız, yani bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp şu anda senin için geçerli değil. 10bin mesaj yazdığın bilgisayar, 17 yıldır içinde olduğun DH forum bunlara rağmen bilgisayarda HESAPLAMA yapılmadığını bilmiyorsam ne var diyorsan bu konuda bir psikilolog arkadaş lütfen yorum yazsın...
    Eyvallah.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artenis -- 7 Ocak 2019; 23:53:21 >




  • selmand kullanıcısına yanıt
    Babacım çok özür dilerim onu yazmamışım samsung 250 gb m2 ssd var direk anakarta monteli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • artenis kullanıcısına yanıt
    Birader kafan mı güzel yaşım gelmiş 47 ye tabiki eskisi gibi takip etmiyorum artık bunun şaşılacak neyi var ne içip geliyorsunuz şu klavyenin başına siz ya?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Armant81

    Babacım çok özür dilerim onu yazmamışım samsung 250 gb m2 ssd var direk anakarta monteli.
    yavaş gibi
  • Bende bir kac ay içinde ryzen 3 2200g sistem toplamak istiyordum ki 3. Nesiller duyuruldu ne zaman çıkacağı da belli degil sizce beklemeli mi 3. Nesil fiyatlari biraz fazla olursa yine 2200g ye yönelebilirim 3 nesil çıktığı zaman 2200g nin fiyati düşer mi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi la1end38 -- 28 Ocak 2019; 16:18:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amd yeni zen 2 mimarili r5 işlemcisi 3000tl üzeri olursa malesef intel den bir farkı kalmayacaktır.
  • R5 ler 3000 olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • la1end38 L kullanıcısına yanıt
    Yeni Ryzen islemci ve X570 anakartlar yaz basinda, B550 orta seviye anakartlarin ise sonbaharda cikmasi bekleniyor. Fiyat olarak sizan bilgiler haricinde resmi bir bilgi yok. 3000 serisi cikinca 2000 serisinin USD bazli fiyatinda AMD belki indirime gidebilir. Ama yaz aylarinda doviz/TL kurunun ne olacagi mechul. USD bazinda ufak bir dusus olsa bile kurlar yukselirse bugunden bile pahaliya gelebilir.

    Eger elinizde nakit varsa doviz yapip bekleyebilirsiniz. Boylece fiyat dalgalanmalarindan minimum seviyede etkilenirseniz.

    Alternatif olarak simdi guzel bir B450 anakart ve 2200g alip yil sonuna dogru urunler piyasaya cikip fiyatlari da oturunca sadece islemciye yukseltme yaparsiniz.
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Ağır oyun oynamam şimdilik fazla bir beklentim yok zaten düşündüğüm sistem şu asus b350m a anakart 2x8gb ram mhz ve markasina karar veremedim malum fiyatlar yüksek islemci olarakta 2200g ekran karti takmicam bunlarin yanina psu onerirmisiniz fiyatlar yüksek ama kalite düşük kaliteli olanada bakiyorum hepsi sorunlu coil whine sorunu bar diyolar 500 watt olsa yeter 80 plus olacak sorunsuz bir psu onerirmisiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • la1end38 L kullanıcısına yanıt
    PSU konusunda biraz secici davraniyorum ben. Simdiye kadar Seasonic X serisi, Evga G2 serisi ve Corsair HX ile RM serileri disinda kullanmadim. Marka olarak da Evga, Seasonic ve Corsair oneririm ama bu markalarin alt urunleri de var.
    Onlarin yerine orta ve ust cihazlara bakin bence. Zaten garantileri 5-10 sene oluyor ve uzun sure kullaniliyor. Bence sistemin en onemli parcasidir PSU.
  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    Yav he single player oynamaya devam et azihahah multide o sistemle içinden geçerler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bari keşke x570 anakartlar tanıtılıp satışa sunulsaydı CES2019'dan sonra. r5 2600 kullanmaya razıyız da bu saatten sonra x470 alası gelmiyor insanın pcie 4.0 gelecek deniliyor bios güncellemesiyle x470 lere verilmezse yazık olur.
  • Amd soket değiştirmedi ama yeni anakartlara ilgi çekici yeni özellikler ekleyerek satacak intelden 100.000 kere daha iyi bir strateji mecbur değilsin istersen al başarılı.

    Bütün işlemcileri oc açık ama hepside satılabilir konumlandırmayla ve fiyatla çıkıyor. 2600de gidiyor 2600x de.. 1700de gidiyor 1800x de .. 2700 de gidiyor 2700x de vallahi helal olsun.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xiaomiseverim

    İlk nesil ryzen sahibiyim. Bilmiyorum sonraki nesilde neler yaptı ama ssd ve 1080 e rağmen windows 1. Nesil i5 ile kullandığımdan bile daha hantal. Örneğin masaüstüne ulaşmam çok vakit alıyor. Tıkladığımda şeyler anında açılmıyor sanki her zamanki o eski işlemcimi kullanır gibiyim. Mesela minecraft oynayamıyorum tek çekirdek performansı yüzünden. Pişman değilim tek çekirdek performansının iyi olmadığını biliyordum. Belki 3. Nesil bu sorunları yok ederse geçebilirim.
    Hocam bu durum normal değil, bios uptade ve temiz format şart gibi duruyor bellek frekanslarını da teker teker deneyin anlattıklarınızı yaşamadım r7 1700 ile üstelik bios uptade yapmamış olmama rağmen
  • Biraz temizlik biraz oc ile kendine geldi şimdilerde çok iyi teşekkürler cevap için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xiaomiseverim

    Biraz temizlik biraz oc ile kendine geldi şimdilerde çok iyi teşekkürler cevap için
    3000 serisine geçmeyi düşünüyor musunuz ?
  • Kesinlikle hayır. Gtx 1080 i çok rahat kaldırıyor şu an bottleneck durumu yok genel olarak optimizasyon sorunu çözüldü. Bunun dışında hala Windowsta bir hantallık var sebebini çözemedim ama sanmıyorum bunun üstüne çok bir şey konulabileceğini. Yani eğer x370 anakart ile uyumlu ise fiyatlar aşırı olmazsa tadına bakmak isterim tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1600x i x370 anakart ile kullanıyorum.Bu 3.nesil için yine aynı anakart ile devam edilebilir mi?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.