Şimdi Ara

AMD RX 5000 Serisi [ANA KONU] | 5500 XT, 5600 XT, 5700, 5700 XT (281. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
10.569
Cevap
101
Favori
468.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 279280281282283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dolucana

    Sapphire RX 5700 XT PULSE almayı düşünüyorum sizce problem var mıdır?Driver problemleri çözüldü mü? RTX 2060 super almak arasında kalıyorum?
    Fikriniz nedir bütcem 3500 civari?



    Sapphire RX 5700 XT PULSE 3.499,00 TLhttps://www.akakce.com/ekran-karti/en-ucuz-sapphire-rx-5700-xt-pulse-11293-01-20g-256-bit-gddr6-8-gb-fiyati,522888733.html
    güzel kart hocam alabilirsiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: QuexSeeL

    Rx 5500 xt 8gb pulse modelini 4 5 gündür kullanıyorum 1080p oyunlarda başarılı apex, Bf4, warzone, jedi fallen order grafik ayarları üst seviyede gayet akıcı bir oyun deneyim var. Masaüstünde video izlerken vb fanlar dönmüyor 60c yi geçmediği için maks 82c gördüm şimdiye kadar.
    Selam, hocam ben sapphire rx 5500 xt pulse modelini kullandım 1080p furmark testinde yarım saat %100 çalıştığı halde 73 dereceyi geçmedi 72 derecede sabit kaldı siz nasıl 82c gördünüz inanılır gibi değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Serdar.K

    Selam, hocam ben sapphire rx 5500 xt pulse modelini kullandım 1080p furmark testinde yarım saat %100 çalıştığı halde 73 dereceyi geçmedi 72 derecede sabit kaldı siz nasıl 82c gördünüz inanılır gibi değil.

    Alıntıları Göster
    undervolt yapın. 5700xt var. 2k ultrada oyunlarda 60-65derece arası sıcaklık. fps kaybım 6fps-8fps



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Urahara0 -- 8 Nisan 2020; 15:15:18 >
  • Serdar.K kullanıcısına yanıt
    Amd nin yazılımında sağ üst köşede oyun oynarken bir ara gözüm takıldı bir 82 gördüm belki sıcaklık değil kullanımdı dikkat etmedim oyuna devam ettim. Mesajı yazarken gördüğüm en yüksek sıcaklık olarak yazdım. Daha serin çalışıyorsa güzel, kullanırken bir sorun çıkmadığı müddetçe kaç derecede çalıştığı çok sorun değil benim için yine de bir bakayım bir testte maks kaç derece oluyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir arkadaş inatla ve ısrarla uyardığım halde gene rx 5700 aldı f/p olduğuna inandığı için neyse..
    Mevcut oyun kampanyasından yararlanmak istiyor ama sanırım n11 üzerinden aldığı mağaza durumdan bir haber, benim de bilgim olmadığı için bir sorayım dedim.
    Bu kampanya için belirlenen süre içinde aldığı için hak kazanıyor ama illa satın alınan mağaza ile muhattap olmak gerekiyor mu ? Adamlar inatla bizim haberimiz yok dolayısıyla oyle bir kampanya yok diyorlarmış, onu aradan çıkarıp faturasını kart görseli vs distribütörü yada atıyorum amd turkiye yada gigabyte türkiye ofisine iletsek kodlara ulaşma sansımız var mı ? Başına benzer bir durum gelen yada tavsiye verebilecek var mı ?
  • Psikobat P kullanıcısına yanıt
    Promosyona dahil olan satıcılar kısıtlı. N11 üzerinden satın aldığı firma dahil olmayabilir. Kodları satıcı firma göndermek durumunda. Ama programa dahil değil ise kod gönderemez doğal olarak.
    Promosyon marka model bazlı değil. AMD kart ve satıcı bazlı. Kampanyaya dahil ve oyun kodu verenlerden aklımda kalanlar Vatan, İtopya, İncehesap ve Teknobiyotik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 8 Nisan 2020; 17:28:39 >
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz doğru 3-5 mağaza görünüyor ama mantıken genel bir kampanya olduğu için satan firmayı pek bağlamıyor gibi, yani bilse bile uğraşmamak için dahil olmamıştır diye düşünüyorum(zaten genelde büyük kurumsal firmalar reklam için kullanıyorlar)
    Bu bahaneyle ben gene bir zorlayacağım en azından gigabyte türkiye belki olumlu/olumsuz dönüş olur.Süreci paylaşırım,Hani başına gelen emsal bir durum varsa onun üzerinden gideyim belki daha kısa sürer diye düşünmüştüm.
    Teşekkürler bu arada.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OPTİMİST

    Tam yükte Fan sesi ve sıcaklık durumu nasıl hocam.
    Furmark ile QHD Testi (2560x1440) yaptım, 73 dereceye kadar çıktı, ortalamada 68-70 derece arasında gezdi. Kasa masanın üzerinde durmasına rağmen rahatsız edici fan sesi olmadı.
    Şu ana kadar deneyebildiğim oyunlarda da rahatsız edici bir sesle karşılaşmadım.
    Sonucu aşağıda paylaşıyorum.

    AMD RX 5000 Serisi [ANA KONU] | 5500 XT, 5600 XT, 5700, 5700 XT




  • Psikobat P kullanıcısına yanıt
    Hocam kampanya satıcıyı direk bağlıyor. Bu söylediğim yerler Türkiye distribütörü tarafından getirilen kartları satan yerler. Kodları da muhtemelen distribütör üzerinden alıyorlardır.
    büyük, kurumsal firmaların satış fiyatı bundan dolayı pahalı. Zira yetkili distribütör alıp kendi karını koyup onlara satıyor. Ama örneğin X firma kendisi direk ithal edip kartı 100-200TL
    daha ucuza satabiliyor. Bu durumda böyle promosyonlara dahil olmuyor ve markanın garantisi 3 yıl ise o tarz satıcının garantisi 2 yıl oluyor. O kartların 2 yıl garantisini de başka bir alt yüklenici servis üzerinden veriyorlar genelde. Asus, Gigabyte ve MSI kartların garantisi yetkili distribütöre kayıtlı ise 3 yıldır. 2 yılını satıcı, 3. yılını ise direk markanın Türkiye distribütörü verir. Mesela Vatan'dan aldığınız öyle bir kart 2 sene sonra arıza yapsın. Vatan satıcı olarak sorumluluğunu geçirdiğinden kendisi alıp servise göndermez ve size direk distribütörün söyleyeceği servise göndermenizi belirtir.

    Arada istisnalar olabilir ama genel vaziyet budur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 8 Nisan 2020; 17:42:51 >




  • gravis kullanıcısına yanıt
    Sağol hocam eksik olma, değerler güzel. Bende Msi RTX 2060 Super Gaming var, 2nci el böülümüne RX 5700 XT için Takas konusu açtım, Gigabyte ve Asus'un özel serileri sessiz çalışıyor, Sapphire Nitro'da iyiymiş bu konuda.
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Sizin dediğiniz bavul ticareti ile getirelen kartlar sanırım :) Onu yapan bildiğim bir nanokatolog vardı onunda hizmeti ortada zaten.Garantiyi mecbur kendisi üstleniyor neyse.
    n11 deki çok daha ufak firmalar, onların alıpta garantisi benim diyebileceğini sanmıyorum, zaten herhalde atıyorum gigbayte getiren 3 dist vardır, arena, koyuncu, index vs.. Tamamen atıyorum yani bu 3 dışında zaten adam kart tedarik edebiliyorsa garanti kapsam dışında oluyor, yani oyun kodunu geçtim bu başka bir boyut.
    Muhtemelen bu bahsi geçen satıcıda bu 3 dist birinden almıştır.Kampanyaya dahil olmama konusu ben fazladan fiyat farkı yansıtacağını sanmıyorum(kampanya dahilinde kart alırsan 2000, dahil olmazsan 1800e gibi olmaz yani sanmıyorum, öyle bir fark varsa zaten kimse kampanyaya dahil olmaz, pahalı satanların da en buyuk sebebi fiziksel fazla magaza ve giderleri olması, yada sırf e ticaret yapan hepsiburada desek onunda bir dunya depo yada call center calısnı gideri vs vardır yani kucuk esnaf gibi aynı kar payı ile satmasına imkan yok)Tabi bu soylediklerim sadece "benim mantığıma" göre yani bildiğimden değil, ama bir kısmını en azından firmaya ulaşabilirsem bu hafta içinde netleştireceğimi umuyorum.




  • Arkadaşlar sorunlar çözüldü mü? Memnun musunuz 5700 XT kartından? ASUS ROG Strix RX 5700 XT OC modelini almayı düşünüyorum. Önerir misiniz? RTX 2070 Super yerine düşünüyorum...
  • Psikobat P kullanıcısına yanıt
    Hocam ülkeye bir ürün getirmek için yetkili distribütör üzerinden almak zorunda değil firma. Kendisi ithal edebilir. Nanokatalog Türkiye’de servis/ tamir işlemi yapmıyordu zaten. Hem Asus hem Giga marka kartlara hizmet aldım onlardan. Direk yurtdışında nereye kayıtlı ise RMA yapıyordu. Tüketici açısından fark kendisi RMA yapmamak çünkü arada Atmaca Bilişim (Nano) ve faturası var.

    Yasa gereği satıcı olarak 2 yıl garanti vermek zorunda. O garantiyi de markanın ülkedeki yetkili servisi veya başka bir servis ile anlaşarak verebilir. Servispoint, Çizgi vb. servisler sadece yetkili distribütör kartlarına hizmet vermiyor. Anlaşır başkasına da iş yapar.

    Satıcıdan bilgi alın ama kart elinizde. Kimin garanti belgesi var? Seri numarasını Endeks veya Arena’dan kontrol ettiniz mi?onlara kayıtlı çıktı mı?

    Bunun dışında örneğin aklıma gelen Segment, Boğaziçi gibi ithalatçılar da var. Onlar işte yetkili distribütör değil. Garantiyi de kendi/anlaşmalı servis ile verirler.

    Piyasada yetkili distribütör harici satılan çok kart var. Ama promosyon şartları belli. Satıcı dahil değilse kod veremez.

    Umarım alırsınız kodlarınn

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Kart hala yolda yurtiçi bu ay içinde inş teslim edecek, içinden çıkan garanti belgesi ile belli olacak seri numarası ile teyit edeceğim siteden dist kimse artık,
    Nano katolog konusu kendisi getirdiği için garantisi benim ağbii den öteye gidemiyor aynısı teknobiyotik içinde geçerli bazı ürünleri kendi getirttiği için, sorun bu firma yarın bir gün batarsa muhatap bulmak için taa yurt dışına açılmak gerekecek, çünkü resmi olarak bir dist üstünden gelmiyor ürünler.Ben bu n11 üzerindeki mağaza için dedim onların oyle bir topa gireceğini sanmıyorum, hatta buyuk ihtimal ellerinde bile yok bayi kanalı üzerinden direk(arena/koyuncu vs) bizim adrese önce irsaliyesi daha sonra e fatura olarak ta maile faturası gelecektir diye tahmin ediyorum.
    Gene tahmin tabi, bizim bu sıkıntıyı eğer biraz ilgi gösterirse gigabyte tr ofisi çözer gibime geliyor(gerekli yerlere mail atarak müsteriyi mağdur etmeyin vs)Yani umarım... :)




  • 5500xt alınır mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5500xt 4gb ekran kartim var apex oynarken istediğim fps alamıyorum en düşük ayarlar 100 fps oluyor ortalama interntten baktığımda çok daha yüksek gözüküyor. Mhz imde dalgalanma oluyor aynı şekil internettekiler karşılaştırdim mhz dalgalanma yok hep en yüksek te çalışıyor adamlarin ki fanım da onlara göre çok yavaş çalışıyor nedenini anlamadım biri yardım ederse çok mutlu olurum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psikobat P kullanıcısına yanıt
    Hocam açık söylüyeyim, herhangi birisinin size kod göndermesini ben de isterim ama kampanya AMD kart alana kod şeklinde değil, AMD kartı belli satıcılardan alana şeklinde.
    Bu durumda direk o satıcılardan alsaydınız zaten ortada bir sorun kalmazdı.

    Kartı N11’den kimden aldığınızı bilmiyorum. Dediğiniz gibi bayi kanalından da gelebilir ama Gigabyte Türkiye’ye sorduğunuzda satın aldığınız yere başvurun diye cevap dönecektir muhtemelen. Amd Rewards sayfasından kampanya hüküm ve koşullarına bakabilirsiniz.

    Selamlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Şimdi daha net anladım, teşekkür ederim. Dediğiniz gibi derlerse uğraşmam zaten, ama şansımızı deneyeceğiz bakalım ne diyecekler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Borderliné

    Arkadaşlar sorunlar çözüldü mü? Memnun musunuz 5700 XT kartından? ASUS ROG Strix RX 5700 XT OC modelini almayı düşünüyorum. Önerir misiniz? RTX 2070 Super yerine düşünüyorum...
    Ben değilim hala sebepsiz yere oyundan atma devam ediyor. 5700 pulse var bende.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Serdar.K

    Selam, hocam ben sapphire rx 5500 xt pulse modelini kullandım 1080p furmark testinde yarım saat %100 çalıştığı halde 73 dereceyi geçmedi 72 derecede sabit kaldı siz nasıl 82c gördünüz inanılır gibi değil.

    Alıntıları Göster
    AMD RX 5000 Serisi [ANA KONU] | 5500 XT, 5600 XT, 5700, 5700 XT

    Yaptığım test sonucu.




  • 
Sayfa: önceki 279280281282283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.