Şimdi Ara

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] (246. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15.224
Cevap
165
Favori
507.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 244245246247248
Sayfaya Git
Git
sonraki

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]


(En Son Oy Tarihi: 17.5.2024)
Giriş
Mesaj
  • seko.tr kullanıcısına yanıt

    Msi trio'yu hangi kartta başarılı buldunuz bilmiyorum ama 2080ti'da çok kötüydü soğutması. Muhtemelen en kötüsü. 3080'de de pek iyi bir konumda sayılmaz trio'lar.


    Her zaman başarılı olan tek bir kart var o da strix serisi. Sadece 5700 serisinde montaj sorunu yaşamışlar ama soğutmanın dizaynında sorun yoktu.

  • Manyaqçocuk M kullanıcısına yanıt
    2070 süper ile başarılı buldum msi trio x modelini... fakat 6000 serisinde aynı başarıyı gösterir mi bilemeyiz tabi. O konuda haklısınız... denerim memnun kalmazsam ürünü iade eder farklı bir model alırım diye düşünüyorum. Strix olur veya başka model olur bilemiyorum ama çıkar çıkmazda almamak lazım. İnceleme videoları burda büyük rol oynuyor. İncelemelere göre net bir karar vermeye çalışcaz artık.
  • Manyaqçocuk M kullanıcısına yanıt

    Bu da çok ilginç bir detay aslında çünkü GN AMD referans kartları yanlış hatırlamıyorsam sapphire üretiyor demişti. Tamamen olmasa da fanlardı sanırım. EVGA'da NVIDIA tarafına bakıyordu en son da son kartlarla durumu bilmiyorum net bilgi değildir hafızamın bir yerinde duran bir parça sadece.

  • Ben de fiyatların uygun olacağı konusunda umutlu değilim. Tüm dünyadaki stok azlığı, pandemi ve satıcı firmaların bunlardan kaynaklı kar marjı yüksek tutmalası gibi nedenler sonucu, 500 dolar MSRP fiyatı olan 3070 serisinin AİB fiyatları ortada iken MSRP fiyatı 80 dolar daha pahalı olan AMD kartlar için AİB fiyatları bugünkü kur ile 650 TL daha pahalı yani en iyimser tahmin olarak 8K civarı olacaktır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoSebo -- 28 Kasım 2020; 22:51:5 >
  • 3080 serisinde gddr6x aşırı ısındığı için memleri'de bloğa değecek şekilde tasarlamışlardı. Ancak 2080ti'da vrm+mem hiç soğutulmasa dahi çalışıyordu rahat rahat. Aynı memler 6800'de de var. Vrm desek zaten 60-70 derecelerde geziyor 100 olsa bana mısın demez bunlar.


    Arkadaşların 100 dereceyi buluyor dediği olay kart izin verdiği için buluyor.


    Algoritma tam olarak ısının yükselme hızına göre önce hırçın bir fan devri uyguluyor daha sonra stabil hale gelmeye başlayınca hızı azaltıyor ve en sonunda artmayacağını gördüğü yerde ufak ufak fan devrini kısarak sıcaklığın artmasına izin verecek şekilde yazılmış. Bu yüzden kart ısınıyor gibi bir algı oluşmuş durumda örneğin;


    AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]



    Görüldüğü gibi gpu sıcaklığı 82 derece ve hot spot 92.7. Ama fan devri 698rpm. Karta zarar vermeyecekse neden ses çıkartayım diyor kısaca.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyaqçocuk -- 28 Kasım 2020; 22:49:48 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MALİ MÜŞAVİR

    Benchmark ları ne yapacaksın oyun oyna keyfine bak.

    Doğru diyorsunuz hocam. Hatta kuzenim benchmarkta benden yüksek skor alıyor ancak oyun benchlerinde onu geçiyorum onda da 3080 strix oc var. Bende ise Zotac trinity non oc. Sistemdeki tek fark bende 9900k 5Ghz. Onda ise 10700k Stok. Soğutma olarakta gayet başarılı çıktı zotac. Umarım uzun vadede kafamı ağrıtmaz.

  • seko.tr kullanıcısına yanıt

    Ben beceremiyorum bu işleri. Ama yapsak çok iyi olur. Pek takipçim yok Twitter'da.

    Buradaki arkadaşlar da pek ilgi göstermediler nedense. Aslında ben yalnızca kendimi düşünsem asla bu kadar zaman ve emek harcamazdım bu iş için.

  • Metalchesh M kullanıcısına yanıt
    Entry ye baktım farklı görüşler var ordaki talep fena değil. Devamı gelir bence.
  • Mortal Shell 2K ultra ayarlar. Fps ortalama 80.
    Takılma, drop, darboğaz falan yok.
    Valhallaya göre bir tık daha sıcak çalıştı. O da fan 2000rpm civarı 70 derece yani sıcak falan değil aslında. Radeon ayarları ve ölçümleri fotolarda.
    Sistem:
    ryzen 3600 + 6800xt + b450m s2h + 2x8 3200 ram + 512 m.2 ssd + 2tb 7200 hdd + 3 egzoz 1 taze hava fanlı kapalı kullanılan yarı mesh kasa

    AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]




  • Godfall deneyecektim ama oyun çok eleştiri alınca satın almak istemedim. Testlerini yapmak için torrentledim ama patchler hata falan verince uğraşmadım sildim. Wolfenstein 2 new colossus ve RDR2'de deneyeceğim. Onları muten bey'in konusuna inşalla
  • 6800 XT bekliyorduk. Adamlar düz 6800'ü XT fiyatından pahalıya satıyor.

    Vergiden habersizmişim ben, hiçbir şey bilmiyormuşum. Küfredenler de var tabi klasik.

    Fakirsin oyun senin neyine diyen var. Kraldan çok kralcı dolu ortalık yine.


    Bu ülkede futbol ve kadına şiddet mevzusu dışında kamuoyu oluşturmak çok zor.

    Ki oradaki kamuoyu da sırf prim yapmak için oluşturuluyor.


    @Muten Baba kartı aldı yaptı incelemeyi tabi. Biz taş yiyelim :)

  • NoSebo kullanıcısına yanıt

    Hocam size demiştim her işte vardır bir hayır diye 3080 yakaladım. Nasipten öte bir şey yok demek ki AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] 

  • Metalchesh M kullanıcısına yanıt

    7500 liraya 2.kere sattılar bidaha da satmazlar ben size diyeyim niye, düz 6800 e 8000 lira yazıyorlar ve satıyorlar. Hiç bir firmanın derdi aman oyuncular ihtiyaç sahipleri en az parayı ödeyerek malzeme alsın değil bunu bir netlestirelim :) Firmaların tek derdi vardır para kazanmak bu konuda kimseyi suçlamaya gerek yok millet ölmüş gibi kart almaya çalışırsa olacağı bu işte. Arz talep diye birşey var , satılacak mal adetli talep çok , adamlar ne yazsa fiyatı gidiyor ve eminim her seferinde daha yüksek yazmadiklarina pişman oluyorlardir. Ben onlara gerçekten kızmıyorum gayet normal ticaret yapıyorlar , biz kartların ederini biliyoruz ya zorumuza gidiyor sadece.


    Ayrıca son 2 ayda kart alıp satarak evini gecindiren insanlar olduğuna inanıyorum, gerçekten. Ticaret bizde alıp satim la yapıldığı uretmeyle alakamız olmadığı için artık normallesti, ülkenin siyasi stratejisi bu insanları buna yönlendirdi, sadece tüketen ve itaat eden insanlar çağına hoşgeldiniz.


    Bu sebeple bu kartların 5-6 lira bandına gelmesini bekleyenler daha çok bekler bir kere Ocak Şubat aylarını kesin görürler. Sonrasını bilmiyorum. Ben geçen sene kendi arabamı satıp arkadaşın arabasını almadım +40K ile, şimdi kendi arabam çok değer kazandı (sözde) herkes iyi kar ettin diyor ama o almadigim arabayi şimdi almak için +100K koymam gerekiyor. Ülkenin ekonomisinde bugünden yarına cebimizdeki paranın değeri azalıyor. Malesef durum budur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Muten Baba kullanıcısına yanıt

    Ben de bu mevzulara dikkat çekmek ve milletin kartlara ederinden fazla para vermemesi için uğraşıyorum ekşi'de.

    Olay arz-talep meselesi değil tam olarak. Olay Kemal Sunal'ın Tokatçı filmindeki Karbonat Erol'un Şevket tarafından tokatlanmasıyla aynı.

    Bu forumdaki arkadaşlar başta olmak üzere bile bile tokatlanan arkadaşlar var defalarca.


    6900 liraya RX 6800'ü HB'den sipariş edip, yarım saat sonra da iptal ettim cidden ihtiyacı olan arkadaşlar o kartı alıp kullansın diye.

    Benim yerimde başkası olsa o kartı 6900'e alıp 7500-8000 bandında sarı sitede ve forumda okutmaya çalışırdı.


    Bu kartlara ederinin çok fazlası verilmesine o kadar içim acıyor ki akademisyen adamım işimi gücümü, doktora tezimi, öğrencilerimi bıraktım bu mevzuyla uğraşıyorum.

    Tezimin sonlarına gelmişim, oturup yazsam, anketlerimi yapsam birkaç ay sonra Dr. ünvanı alacağım, maaşım da 1000 TL artacak sonraki süreçte.

    Benim oturup uğraştığım şeye bakın yani.


    En sonunda kasayı komple satıp, laptopla takılacağım. Ne de olsa ekran kartları benim tezle makaleleri yazamıyor :)


    Not: Konuyu zaman zaman dağıttığım için forumdaki tüm arkadaşlardan özür diliyorum.





  • 3080 le fena darboğaz yedim 2 k da bile , genelde %80 lerde gpu , ileriki dönemde kartı 3070 veya 6800 ile takaslarım muhtemelen , işlemci anakart upgrade etmek şu dönemde Baya zorlar beni,https://www.youtube.com/watch?v=f6lc2CsCP4k&feature=share rtx performansı gayet iyi de darboğaz olayı bozuyor , 6800 xt taksam muhtemelen onda da darboğaz yerim , 3070 almaya değicek bir kart değil o yüzden güzel bir 6800 idare eder beni herhalde 2 k da
  • Metalchesh M kullanıcısına yanıt

    Hocam sen sal insanları bu dolandirilmak tokatlanmak filan değil alan memnun satan memnun parası olan alır bunda sorun yok , sen tezi yaz bak hazır pandemi var değerlendir jurinde de rahat olursun ne güzel :) bizimde başımızda bu doktora bitirme mevzusu da ordan biliyorum. Allah kolaylık versin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Metalchesh M kullanıcısına yanıt

    Rtx 3080 i ezip geçen onu yok eden bir karttan bahsediyoruz. 3080 e tanıtım sırasında ağzının suları akan 10-12.000 tl basıp geçen 500-550w bios modlarla uğraşan 3 ayrı kablo çekmek lazım diyen ki doğrudur en iyi oc başarımı için ama sonuçta bu şekilde gezen o dev kitleyi gördükten sonra şu mucizevi hızlarda oc potansiyeli olan 16gb kart için 7500tl bu ekran kartı kıtlığında normal fiyat.. Ha tabi msrp hesaplarına ve Türkiyede ki alım gücüne bakarsan çok pahalı o da ayrı maalesef. 4 ay önce bunun yavrusundan çok daha güçsüz 2080ti lere 10.000 tl civarı paralar veriliyordu bunuda unutmamak lazım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 29 Kasım 2020; 1:48:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rdr 2 bana inanılmaz ağır bir oyun olarak gelirdi. Hatta hala oyunun yarısındaydım. Grafikleride 2k high medium arası açıyordum. 50-60 fps alıyordum.(1080ti ile) 6800xt ile herşey ultrada 70 90 fps arası alıyorum ve oyun çok akıcı olmakla birlikte inanılmaz bir görsel zevk sundu. 1 ayda ilerlediğim hikaye kadar 2 günde ilerledim. AAA oyunları akıcı olarak oynamayı özlemişim. Monitör üzerinden gördüğüm bir iki görsel ;

    AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]
    AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Colibri. -- 29 Kasım 2020; 2:1:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muten Baba

    Hocam sen sal insanları bu dolandirilmak tokatlanmak filan değil alan memnun satan memnun parası olan alır bunda sorun yok , sen tezi yaz bak hazır pandemi var değerlendir jurinde de rahat olursun ne güzel :) bizimde başımızda bu doktora bitirme mevzusu da ordan biliyorum. Allah kolaylık versin.

    Teşekkür ederim. Size de Allah kolaylık versin. Ben yazsam pandemi olsa da olmasa da her şey rahat olacak da yazmamı engelleyen farklı faktörler var. Uyku ve odaklanma problemleri vb. Bir de bu kart mevzuları :)

    ROG Strix'e 13-14 bin lira verip mutlu olabilecek kadar geniş yürekli arkadaşlar varsa bize laf düşmez zaten. Alacağız kısmetse uygun fiyatlı bir kart yakalayınca.


    @Timeguard7500 liraya 6800 XT bulsam yapıştıracağım zaten de karaborsacılardan ve al-satçılardan bize sıra gelmiyor. 9000'den aşağı bulamıyoruz kartı. Monitörüm de freesync, AMD bu yüzden daha mantıklı geliyor bana.

    Zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış. Benchmark görselleri paylaşmak vardı şimdi :)





  • Hepsiburada bir stok girse de en az kazıklandığımız şekilde bir kart alsak.

  • 
Sayfa: önceki 244245246247248
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.