Şimdi Ara

AMD Radeon Polaris Grafik Mimarisi İddialı Geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AMD'nin yeni nesil ekran kartlarının lansman dönemi yaklaştıkça, firma daha fazla paylaşım yapmaya başladı. İlk etapta Polaris ismini resmiyete kavuşturan firma, şimdi de grafik mimarisinin alt kategorilerini resmi olarak paylaştı. Polaris grafik mimarisi, iki kategoriye ayrılacak.

    Firmadan yapılan açıklamaya göre, üst seviye bilgisayarlara yönelik olarak Polaris 11 grafik mimarisi temel alınırken, dizüstü bilgisayarlara en iyi performansı sunmak için Polaris 10 grafik mimarisi temel alınacak. Daha önce de, AMD'nin yeni nesil GCN tabanlı iki farklı ekran kartı serisi olacağı ifade edilmişti. Radeon R 300 ve Fiji sınıflandırmasına benzer bir şekilde AMD, masaüstü ile dizüstü olarak ayrıma gitmiş.

    CES 2016 fuarında ilk mühendislik örnekleri gösterilen grafik birimlerinden Polaris 10'un yaklaşık olarak 123 milimetrekarelik bir alan kapladığı belirtiliyor. Polaris 11 ise oldukça büyük ve Radeon R9 Fury X modelinin devamı olarak gösteriliyor. Her iki mimari de Samsung/GlobalFoundries ortaklığında ve 14nm FinFET LPP teknolojisi ile üretilecek. Low Power Plus anlamına gelen FinFET LPP teknolojisinde,ilk nesile göre yüzde 15 daha fazla performans artışı ve yüzde 15 daha fazla enerji tasarrufu söz konusu.


    AMD böylece, üst seviye masaüstü cihazlardan ultra ince dizüstü modellerine kadar geniş bir segmenti kapsama alanına alacak. Firma, Polaris mimarisi ile yaklaşık iki kata kadar performans artışı ve en yüksek seviyede enerji verimliliği sunmayı hedefliyor. Polaris mimarisinin şimdiye kadar geliştirilen en iyi mimari olduğu düşünüldüğünde, AMD iddialarında haklı olabilir. Zaten GTX 950 ile yapılan testlerde, Polaris grafik birimi barındıran mühendislik örneği, aynı değerlerde 60 Watt daha az enerji tüketiyordu.

    Grafik mimarisinde yeniden tasarlanmış bir komut işlemcisi, tamamen yeni 4. nesil GCN işlem birimleri - CU, yeni multimedya çekirdekleri ve yeni bir ekran motoru olacak. Böylece 60 kare/saniye hızında 4K video kaydı ve yayını, performansta hiç bir düşüş olmadan yapılabilecek.

    Polaris mimarisi ile ilgili diğer bir bilgi, bellek teknolojisi olarak HBM ve GDDR5 kullanılacağı. Teknoloji, kartların maliyetine göre belirlenecek. Yani pahalı kartlarda HBM bellekler, ucuz kartlarda ise GDDR5 bellekler kullanılacak. Bununla birlikte AMD, HBM 2 ve GDDR6 teknolojilerinin kullanılıp kullanılmayacağı konusunda sessiz. Polaris mimarisi yaz aylarında satışa sunulacak.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • nvidia ekran kartlarını tokatlamaya geliyor
  • patren kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla nvidia'da yeni bir seri çıkaracak ve iddia edilen doğru olursa 10 kat daha fazla performans verecek. Bu durumda kim kimi tokatlayacak ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GamerYigit17 kullanıcısına yanıt
    10 katmı yok artık kardeş sen yanlış anlamışın 10 kat performans artışı olmaz %30 en fazla %40 olur
  • patren kullanıcısına yanıt
    http://www.techno-labs.com/nvidia-pascal-gpu-titan-xin-hizini-10a-katlayacak/ vehttp://oyungezer.com.tr/haber/40653-nvidia-pascal-ile-10-kat-daha-performansli-kartlar-sunacak linkinden okudum. Ne kadar doğrudur bilemem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu kartlar ne zaman piyasaya surulecek tarih bellimi ona gore sistem toplayayim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaz öncesi yeni seri kimse beklemesin zaten. Hatta yaz bile iyimser bir tahmin gibi duruyor.

    HBM ve Finfet gibi gelişim teknolojilerinin arefesinde normal seri lanse ediliş zamanlamalarını kale almak insanları yanıltıyor zaten.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.