Şimdi Ara

AMD mi yoksa Intel mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Öncelikle çok uzun zamandır kullanmakta olduğum PC'im var. Intel i5 3 Ghz ve 16 GB RAM sistemim var. Sanıyorum 10 seneden fazladır halen kullanmaktayım. Artık sistemi yenileme zamanı geldiğini düşünmekteyim. Pc toplamayı düşündüğüm için ilk önce Sandisk SSD 1 TB disk aldım. Soruma gelecek olursak, ben uzun zamandır bilgisayar piyasasını takip edemedim. İş yoğunluğundan dolayı son 5 senedir piyasayı ve sistem özelliklerini de takip edemedim. Karar veremedğim nokta şu, işlemci olarak Intel mi yoksa AMD mi konusu oldu. Ben Intelci olduğumdan gözü kapalı Intel alırdım ama fiyat olarak AMD biraz daha cazip olduğundan acaba bu sefer AMD mi alsam diye düşünmedim değil :) . Bilgisayar firmasında çalışırken müşteriye AMD bilgisayar toplamıştım ve zaman zaman sorunlar çıkartıyordu. O yüzden de uzak durmuştum AMD'yi (o zamanlarda intel piyasaya yeni i3 i5 ler çıktığı dönemlerdi) Zaman su gibi akıp gittiği için AMD artık ayakları sağlam bastığını görebliyorum.

    Pc'yi ne için kullanacaksın derseniz, birazda oyun oynayabilirim ve bir artısı da 3D tasarım işine girebilirim. Arkadaşımdan eğitim alacağım ve hem 3D (AutoCAD) hemde video edit işlemlerine uğraşacağım. Bütçe olarak 10k 20k arasında belki daha fazlasını da gözden çıkartabilirim. Sistem toplarken en azından 10 sene kadar çalışabilmesi yeterli olur benim için, şu anki sistemde kullandığım gibi.


    O yüzden de engin bilgilerinize ihtiyacım oldu. Yazı uzun olduğu için kusura bakmayın. Yardımcı olanlara şimdiden teşekür ediyorum. Sağlıkla kalın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emovic -- 24 Kasım 2021; 14:52:36 >







  • merhabalar.


    kafanızda olabılır yapılabılır lı cok olay var onu netlestırıp pc toplama ısıne gırısın.



    şuanda amd tarafı ıslemcı olarak pahalı anakart olarak ucuz. ıntel tarafı ıslemcı tarafı bıraz uygun anakart tarafı pahalı.



    yapacagınız işler için buyuk ıslemcıler "suanlık" gereksız gıbı duruyor.





    b560 anakart ve 10700f li bir sistem toplanabılır yada b450 tomahawk ve 5800x alınabılır.





    ekran kartı sıze en buyuk yük olacak şu piyasada. işe yarar en uygun kartın fıyatı 8-8,5k cıvarına ryzen 6600. yaptıgınız işler için nvdia tarafında 3060 mevcut o da 10k cıvarı.




    kalan parcalar zaten fıyat olarak uygun fıyatlı sızı zorlamayan parcalar olacaktır ve ortalama 3 4 k ya kalıtelı parcalardan halledılır.

  • 10 yıl önce İntel bariz daha performanslı idi ancak şu anda durum çok farklı. Ben AMD öneririm.

  • Bu aralar RTX 3060 15K civarında satılıyor.



    https://www.hepsiburada.com/msi-vga-geforce-rtx-3060-gaming-x-oc-12gb-192bit-gddr6-pci-express-x16-ekran-karti-rtx3060-p-HBV00001CJ5II

  • Tekrar merhabalar,

    4 ay önce intel sistem topladım. Bir tek ekran kartı alamadım çünkü çok pahalı olduğundan ekran kartını bekletmeye karar verdim. @Bolson50 arkadaşımızın önerisi üzerine ekran kartını sene başından beri fiyatını takip ediyorum. Şu anda fiyatı biraz daha düşşse de tam alım zamanı için Kasım ayında Black Friday gününü bekliyorum. RTX 3060 almak yerine, şu ürün ekran kartı al diyebileceğiniz bir ürün varsa tavsiyenize açığım. Yardımlar için teşekkürler.

  • emovic E kullanıcısına yanıt

    Nvdia kartlar işlerinize daha uygun . Hesaplı bi RTX 3060 ,kollayın.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.