Canlı Yayın
Apple yeni iPad’leri tanıtıyor - Türkçe Simultane Çeviri ile Canlı Yayın
Şimdi Ara

AMD, Jaguar Mimarili Yeni Nesil Opteron X2150 APU ve X1150 CPU tanıttı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
1
Favori
7.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam bi kere monitöre 1300 TL veren insan FX6300 mü alır ? :) 4500 TL verip FX8350 alsaydın bari. :D Bir oyuncu monitöre işlemciden ekran kartından fazla para sayıyorsa zaten oyuncu değildir.
  • işte önyargılı olmamak lazım. normal durumlarda darboğaz yapma durumu yok. cf yapılacaksa ayrı. multiplayerde yetmeme meselesini ilk defa duydum öyle bir şey varsa tabi ki mantıksız duruma düşer. ama sanmıyorum.

    dediğim olay 1440p de oynamak için. 4500 liraya 1440p de her türlü ayar sonda, akıcı olarak oynayacak bir sistem söyleyin, tamam. ille bir yerden kısmanız gerekecek. ben de işlemciden kısılıp, istenilen performans elde edilebilir diye açıklama yaptım. multiplayer ağırlıklı oynanacaksa ve de ultra takıntısı yoksa şöyle yapılabilir, 280x alınır 800 liraya, işlemci dediğiniz gibi 3570k ya da haswell olanından alınır aradaki fark ile. ultra-high takıntısı yoksa 7870 le bile 1440p'de oynanılabilir malum. Dengeli ve ekonomik bir örnek de r9 280(HD 7950) ve 8350 kombisi olabilir.

    benim asıl anlatmak istediğim, 4500 lira gibi paraya sistem toplanıp da 1080p de 60Hz oyun oynanmasının artık saçma olduğu. ya 120Hz oyna, ya da geniş ekranda kaliteli ve canlı renklerle, yüksek kontrastla yüksek çözünürlükle 1440p de oyna. 1080 den 1440 a çıkmak az gibi görünmesin, piksel sayısı iki katına çıkıyor. piksel yoğunluğu çok fazla olduğundan AA açmaya gerek bile kalmayabiliyor alışma durumuna göre(kimisi yapamaz AA'sız).




  • Hocam öyle bir sistem yapılacaksa , 4500 TL verilecekse uzun ömürlü olmalı.Mesela ben ileride aynı karttan alıp cf yapmak istediğimde işlemci değiştirmek zorunda kalmayayım , beni yarı yolda bırakmasın.Bu mantıkla düşünürsek daha uzun süreli kullanılabilecek sistemler çıkabilir.Böylelikle de paramızı boş yere harcamamış oluruz sonuna kadar kullanırız. :)
  • dediğim sistem gayet de uzun ömürlü olur. r9 290 ile mi daha uzun süre en yeni oyunlar oynanır, 280x ile mi? ikisi arasında sağlam bir performans farkı var. ayrıca 1440p de iş daha çok GPU ya biniyor.

    işlemcinin oyun performansına etkisine bakın. testler 7970 için yapılmış ama yine de iyi bir fikir edinilebilinir. APU'lar bile gayet yeterli gördüğünüz gibi. Kısıtlı bir bütçede i5 almanın bir mantığı olmadığı daha iyi anlaşılıyor. 2-3 fps artış sağlanıyor APU yerine i5 alınırsa. Fiyat olarak dağlar kadar fark var(intelin anakartları da daha pahalı). O fiyat farkına daha üst seviye bir ekran kartı alınıp ile 10-20 fps fark atılabilir.

    anlatmaya çalıştığım şey oyun için alınan bilgisayarlarda işlemciye gereksiz yere çok para verilmesi. sistem tavsiyeleri bölümüne bakın, 4000 üstüne i7 ler, 2000 üstüne i5 ler tavsiye ediliyor ve pc ler toplanıyor. çok yazık.
     AMD, Jaguar Mimarili Yeni Nesil Opteron X2150 APU ve X1150 CPU tanıttı

     AMD, Jaguar Mimarili Yeni Nesil Opteron X2150 APU ve X1150 CPU tanıttı




  • Dediğimi anlamadım galiba hocam , FX6300 ile R9 290 cf düzeneğini darboğaz yapmadan kullanabilirmisin ? Ömür işlemcinin oyuna etkisi yok demekle olmaz.Bir önceki postumda belki cf yapmak isteyeceğim ileride ekran kartım yetmeyecek demiştim.Uzun ömür demekle bundan bahsediyorum.Yoksa şuan bana yeten phenom işlemciyi 2-3 sene daha kullanırım heralde.İşlemci değişimi demek anakart değişimi de demek.
  • Darboğaz meselesi neredeyse güncelliği pek kalmamış bir konu... Grafik işlemleri, artık işlemciden bağımsız, neredeyse tamamen GPU tarafından hesaplanıyor. Tabii 1024x768 türünden, işlemciye binen yükü arttıracak oldukça eski bir monitör kullanmıyorsanız. Pentium G2020 bile belli ölçülerde yeterli olabiliyor. AMD kullanmak işi oyun olan biri için, ekran kartına bütçe yaratmak adına oldukça idealdir.

    Az evvel ki test sonuçları, aslında sadece işlemci farkının büyük önem taşımadığını gösteriyor. Sizin asıl ihtiyacınız olan test sonuçları, sabit işlemci ve anakarttaki farklı ekran kartları hakkında olanıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 2 Ocak 2014; 0:01:14 >
  • fx6300 R9 290 cf düzeneğine yeterli gücü sağlayamaz fx8350 ile bile tam randıman alınabileceğini sanmıyorum tabi ayrıntıları bilen üstad lara sormak lazım
  • Bende onu diyorum hocam pc ye 4500 TL veripte kim FX6300 almış ?
  • fantazi olur, saçmalık olur az biraz araştıran piyasayı bu işlemciyi almayacağını bilir
  • zhd93 kullanıcısına yanıt
    sertan11 de diyor zaten amd fx lerin tek hızının nm si i7 den daha iyi olmadığını sölemiş ve amd fx lerin çekirdek sayısı olarak çok çekirdek hızın da mb ghz bol teknoloji darboğaz yapmadığını sölemiş bu doru sertan11 demek istediği şeyde bu amd fx ler 8 çekirdekli olduğu için daha çok tercih ediliyor fiyatı önemli değil i7 ler de hd4000 olmasa o kadar para etmez kimse almaz herkese amd fx ler herkese yeterli oluyor ayrıca bu konun amd fx ile i7 nin benchmarkları bu konuyla ilgisi yok konuyu karıştırma
  • Gerginix kullanıcısına yanıt
    i9 diye bir ilemci yok piyasa da amd fx le i7 nin arasın pek hız fark ı da yok amd fx ler 8 çekirdekli olduğu için herkes onu alıyır i7 de başka bir olay hd4000 ler olduğu için alıyor web tasarım amaçlı amd fx lere gelelim şirket ve oyun için yeterli hatta amd opteron 6300 işlemci Amerika da nükleer deniz altılar kullanıyor amd nin sitesinde okudum bu amd opteron 6300 32 çekirdek 16 modül 64 fiziksel çekirdek amd bu işlemci yi Amerika nın bu tarz yerlere dünyalarca milyon satmış bunu gözlümle gördüm neyse senin anlayacağın amd fx ler 8 çekirdekli diye alnıyor
  • senin yazıların hepsini okudum sende sus da şu konuyu daha alevlendirme daha karıştırma daha huzurunu bozma konuyu iyice bozmuşsunuz
  • merhaba ben hakan amd nin a10 lar yani yeni atlhonlar oluyor neyse intelcilere karşı güzel bir haber kabini çekirdekli amd nin yeni soketi am1 soket değişmesi tek çekirdek hızı daha çok artması demek zaten amd nin artık yapacağı şey bu bunla uğraşsın bir zahmet ve içine bol teknoloji eklenmiş olabilir soket değiştiğin dolayı işlemci de büyük bir hızlanma olduğu ve kesinlikle melik abi nin dediği gibi amd nin fma3 komut seti yani teknolojisini intel e bir şey karşılığın da verdiğini söledi doru sölüyor yani intel in verdiği bir şeyden ne olduğunu bilmiyorum araştırcam işlemci büyük bir hızlanma olabilir soket değişmesi çok güzel haber


    Global Bileşen Kanalı platformlarına GCN grafiğe sahip AMD Athlon ve AMD Sempron APU ürünlerini getiren platform, enerji verimliliği yüksek ve tasarımı küçük yeni PC’lerin üretilmesine olanak sağlıyor.


    AMD'den yapılan açıklamada, sistem üreticilerinin bileşen kanalına yönelik AM1 platformunu ve AMD dört çekirdekli ve iki çekirdekli “Kabini” APU ürününü duyurdu.

    Önde gelen üreticilerin ana kartlarıyla birleşen yeni AM1 platformu, ödüllü Yeni Nesil Grafik Çekirdeği (GCN) mimarisi ve AMD “Jaguar” CPU çekirdeklerini AMD Athlon ve AMD Sempron APU markaları adı altında sunuyor. Cazip fiyatlara esnek ve yükseltilmesi kolay platformlardan oluşan bir ekosistem yaratacak olan AM1, USB 3.0 ve SATA 6GB/s desteğiyle küçük, enerji verimliliği yüksek microATX ve miniITX ana kartlarla kullanılabilecek. “Kabini” işlemciye sahip masaüstü ve bileşenlerin belirli bölgelerde nisan ayının başında, dünya çapında ise 9 Nisan’da piyasaya çıkması bekleniyor.

    “AMD, APU teknolojisindeki liderliğini AM1 platformu ve ana akım bilgisayar kullanıcılarına yönelik ‘Soketli Kabini’ APU modeliyle sürdürüyor” diyen AMD İstemci İş Birimi Genel Müdürü Bernd Lienhard, şöyle devam etti: “AM1 platformu bize esnek bir altyapı ortamı oluşturma fırsatı veriyor ve gerek tüketicilere gerek sistem üreticilerine çok uygun bir fiyata yükseltilmesi kolay seçenekler sunuyor.”

    Düşük tüketimle iyi performans veren ekonomik bir çözüm arayan ana akım kullanıcılarına yönelik “Soketli Kabini” işlemcisi iş uygulamaları, internette gezinme ve donanım hızlandırması alanlarında çok yüksek verimliliğe sahip.

    AMD AM1 platformu, ana akım kullanıcılara DirectX® 11.2 ve Windows 8.1 desteğiyle dengeli sistemler sunacak. Ayrıca ASRock, ASUS, BIOSTAR, ECS, Gigabyte ve MSI gibi ana kart üreticileri de soket FS1b’ye dayalı yeni nesil masaüstü ana kartların üretimine hazırlanıyor. Bu ana kartlar, AM1 platformunun AMD Athlon ve Sempron APU’larına doğal USB 3.0 ve SATA 6GB/s desteği getirecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KhAnS- -- 7 Mart 2014; 13:04:56 >




  • al işte başka hesapla kaldığı yerden devam ediyor :D ard arda 3-5 mesaj atmalar, noktalama kullanmamalar cümleleri ayırmamalar. hiç kendimi yormuyorum okumakla valla
  • zhd93 kullanıcısına yanıt
    sen nasıl bir özürlü sün ben 31 yaşında adamım biraz itaat et ne başka hesap girip devam etmesi sen ne diyorsun ne saçmalıyorsun ? milyonlarca insan bu forum da nokta koymadan yazıyor bunu nasıl açıklıcaksın hadi bakalım ? ne nokta koyması herkes bişey yazarken nokta koymak zorunda değil sen anlamazsın bi de ben bazı şeyler nokta koyarım bazı şeylerde nokta koymam o seni ilgilendirmez herkes bişey yazarken nokta koymak zorun da değil bazı kişiler koyar bazı kişiler koymaz buraya gelme bişey yazma intelci ye bak her zaman ki gibi saçma sapan konuşuyor adım da hakan bu da sana kapak olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KhAnS- -- 7 Mart 2014; 15:21:31 >
  • amd opteron x1150 nin tek cpu versiyonu AMD A10 7850 k nın tek çekirdek hızının bağa artması ve tek kötü haberi l3 olmaması hayal kırıklığı oluyor içine bol teknoloji eklenmiş ve çekirdeklerde büyük iyileştirmeler var

    AMD’nin merakla beklenen yeni nesil APU ailesi Kaveri’nin en üst seviye üyesi A10-7850k’ya ait performans testleri sonunda gelmeye başladı.

    Önceki Richland modeline göre performans ve güç tüketimi konusunda ciddi ilerlemeler kaydeden 7850k, salt işlemci performansı bakımından AMD’nin Fx 6100, İntel’in de giriş seviye i5 işlemcileri ile benzer performans gösteriyor. Öte yandan dahili grafik birimi birçok oyunu Full HD çözünürlükte akıcı bir şekilde oynatabiliyor. Ayrıca kaveri serisinin hız aşırtma konusunda da oldukça başarılı olduğunu belirtmeliyim. Anandtech’in stok fanla yaptığı denemelerde 7850k 4.4 Ghz hıza sorunsuz hıza çıkıyor. Harici hava soğutucu ile 5 Ghz hıza ulaşanlar da mevcut.

    Kaveri güç tüketimi ve performans açısından başarılı bir işlemci ailesi olacak gibi. Öte yandan ben biraz daha fazlasını bekliyordum ama mevcut sonuçlar da gayet iyi. Mimari güncellemeler gerçekten de işe yaramış anlaşılan ama düşük güç tüketimi için saat hızlarının kısılması ve L3 önbelleğin olmaması Steamroller mimarisinin tam gücünü görmemizi engellemiş gibi. Bu yıl Steamroller mimarili FX işlemci de gelmeyeceğini hesaba katarsak 2015′ten önce AMD’den ciddi bir sıçrama gelmeyecek gibi.

    Kaveri serisini uygun fiyatlı oyun sistemi kurmak isteyenlere şiddetle öneririm. Dahili grafik birimi gerçekten de çok güçlü. Ayrıca R7 serisi ekran kartları ile bir arada çalıştığında ( Hybrit Crossfire ) oyun performansı muazzam bir şekilde artıyor. Üstelik daha Mantle ve HSA ile karşılaşma fırsatı da bulamadık. O yüzden Kaveri hakkında net bir şeyler söylenmesi için biraz daha zamana ihtiyaç var.




  • Senin gibi fanboylar bu gerçeği değiştiremez dostum.Bende AMD kullanıcısıyım ama şunu aklına sok : İNTEL daha güçlü ve sağlam işlemciler üretir.Bu yüzden fiyatı fazladır ve çoğu işlemci hak eder.

    En kısa yoldan şöyle diyeyim İntel i7 4 gerçek çekirdek 4 izlek , FX8350 gerçek 8 çekirdek.Bu durumda bile FX8350 İ7 4770K vs. gibi işlemcileri geçemiyorsa bu İNTEL'in gücü kaliteli mimarisidir.


    İnsanlara istediğin şekilde davranamazsın kimin susup kimin konuşacağına sen karar veremezsin ! Asıl susması gereken kişi sensin
  • olum sen ilk önce büyüklerin le nasıl konuşulacağını ören sen nasıl bir özürlü sün ben susması gerek kişi değilim benim aklıma bişey sokmam gerek yok senin bu 1 kuruşluk başkaların da duyma şeylerle kulaktan kulağa duyma şeylerle bana ve herkes e gelme 31 yaşında adamım büyüklerin le nasıl konuşulacağını ören baban yaşın da adamım terbiyesiz
  • Evet farklı hesapla kaldığı yerden devam etmiş arkadaş... Bizim mesajlar paralel yapı ve montaj, arkadaş ise tek başına istiklal mücadelesi veriyor. Aynı Türkçe... Biraz da google translate var tabii...
  • Mesaj kasmaya mı geliyorlar anlamıyorum hocam birinden kurtulduk derken bir diğeri geliyor.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.