Şimdi Ara

AMD gpu ile driver problemi yaşamayan tek ben miyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Anlatacağım olay dizini garip gelebilir, bu bilgisayara en son 2019 yılında format attım.AMD gpu ile driver problemi yaşamayan tek ben miyim ? , bu süreçte gtx 970 > vega 64 > gtx 970 > hd6570 > 6900XT olmak üzere 5 kere kart değiştirdim, bilgisayarın içinde nvidia driverları da, eski amd driverları da hala duruyor, bilgisayarda muhtemelen çeşit çeşit spyware ve benzeri virüsler var, şu an windows kurulumu bulunan ssdyi bir süreliğine i3 2120 bir sisteme takmak ve onun driverlarını da kurmak zorunda da kaldım, oradan çıkarıp aynı windows ile bilgisayarı tekrar başlattım, R7 1700'den 5800X3D'ye de geçtim, ramlerimi satıp yeni model ramler ve onların yeni rgb driverlarını kurdum, windows o kadar corrupt bir halde ki güç seçenekleri sekmesi ve ağ bağdaştırıcılar sekmesine girince mavi ekran alıyorum, elimdeki soğutucu yeni işlemciye yetmediği için uv yapıp kullanıyorum.

    bilgisayarda intel, matrox, hp yazıcı ve sayamayacağım tonla çöp ve saçma driverlar var, bunlara rağmen ekran kartına oc yapmaya çalışmadığım sürece ne wattman alıyorum ne de garip çökmeler yaşıyorum, evet %100 stabil değil ama bu çöplüğün içinde yaşıyor olsam ben de stabil olmazdım, öyle ki bu pcye takmadan önce sıkıntısızca çalışan iki usb belleğim taktıktan sonra mefta oldu. 7 yıllık anakart ve ucuzdan alınmış james donkey ssd ile bu bilgisayar bir arada kalmayı başarıyor iken insanların nasıl durmadan hata aldığını anlamıyorum açıkçası. Bir şeyi yanlış yapıyorsunuz söylemini kullanma hakkım da yok çünkü bilgisayarımın içindeki her şey yanlış şu an AMD gpu ile driver problemi yaşamayan tek ben miyim ?  öyle ki eski ramlerle yeni ramlerin rgb kontrolcüsü çakıştığı için şu anki direk açılmıyor AMD gpu ile driver problemi yaşamayan tek ben miyim ? bilgisayar dua ve çift taraflı bant ile ayakta duruyor

    AMD gpu ile driver problemi yaşamayan tek ben miyim ? 

    peki insanlar bu kadar hataya ve kötü duruma nasıl denk geliyorlar ?


    Öyle bir noktaya geldim ki eğer bir usb daha bozmadan tertemiz bir windows kurmayı başarabilirsem AMD gpu ile driver problemi yaşamayan tek ben miyim ?  yeni windowsta hatalarla boğuşacakmışım gibi hissetiriyor insanların anlattıkları deneyimler.


    AMD gpu ile driver problemi yaşamayan tek ben miyim ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whitebeard. -- 14 Şubat 2024; 20:36:34 >







  • Dahili ve harici AMD grafik kartlı bilgisayarlarda yaşadığım en büyük sorun sürücüyü AMD'nin sitesinden indirip yüklememe rağmen Windows update'in her zaman benim yüklediğimi silip daha eski sürüyü kurması oldu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 6 aydır 7900XTX kullanıyorum, dediğiniz gibi ne bir yazılımsal sorun var ne de performansda bir sıkıntı. Kaliteli ve sistemi sağlıklı bir şekilde besleyecek PSU olduktan sonra fabrika çıkışlı bir arıza yoksa sorun yaşamak için de sadece AMD'ye özgü bir neden yok.


    Bu başlıktaki sistemi kullanıyorum:


    https://forum.donanimhaber.com/radeon-rx-7900-xtx-ve-ryzen-9-7950x3d-li-yeni-sistemim--156824965

  • "peki insanlar bu kadar hataya ve kötü duruma nasıl denk geliyorlar ?"


    benim anladığım kadarıyla amd ekran kartları herkesin kullandığı pc ile stabil çalışmıyor kiminin anakartı problem çıkartıyor kiminin ram i vs. amd kartlar biraz donanım seçiyor sanki. uygun donanımı olan biri amd kart alınca hiç sorun yaşamıyor aynı kartı başkası alınca sorunlarla boğuşuyor 50 çeşit çözüm yolu denese de olmuyor. işin kötüsü kimse bu kartların hangi sistemlerde sorunsuz çalıştığını da bilmiyor. kısaca alanın bahtına ne denk gelirse onu yaşıyor. birinin videosunu gördüm oyun oynarken pc ekranı komple gidiyor sanırsın elektrik kesilmiş reset yapıyor vs açılıyor yine oyuna başlıyor yine ekran gidiyor. o kartı belki başka pc de deneseşer sorunsuz oyun oynayabilecek

  • snakefatih kullanıcısına yanıt

    sanırım benim psudan dolayı kurtarıyorum

  • Şöyle bir durum var oyunlarda işlemci,psu,ram vb. kaynaklı bir çökme sorunu olduğunda amd erkan kartının otomatik bütün ayarlarını default'a çekiyor ve bunu bir uyarıyla söylüyor bu yüzden bizim teknoloji cahilleri oyunun çökme sebebini ekran kartı kaynaklı sanıyor.


    Bizzat çevremde var benim bu tipler malesef.

  • Whitebeard. kullanıcısına yanıt

    Olabilir bunun tam bir cevabı yok maalesef.. Hata yaşayan insanlar sorunun kaynağını bulana kadar sinir hastası oluyorlar. Formanın bu sorunları en aza indirmesi şart


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farklı farklı sistemlerde 570-580-5700xt-6700xt kullandım ve şu anda 6800xt kullanıyorum. Kullanıcı sorunlarına göre şanslı denilebilecek biriyim galiba. En ufak bir sorun yaşamadım şimdiye kadar. Ha ben sorun yaşamadım diye direk olarak amd sorunsuzdur diyemem. Forumda onlarca konu var çözüm arayan maalesef ki. Ben az çok pc ile içli dışlı olduğumdan herhangi bir hatada veya sorunda nereye müdahale edebileceğimi biliyorum. Tabi kimse bunu bilmek zorunda değil açıkçası. Sonuçta pc alırken bas pc açılsın oyun oynayayım durumunda olanlar var.

  • Ben uzun yıllardır amd gpu kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım. Şimdi de 6700xt var yağ gibi akıyor alet. Ufak tefek sorunlar her gpu da var nvidia da da var hiç kullanmadık mı? Benim için nvidia ne kadar sorunluysa amd de o kadar sorunludur ikisi arasında önemli bir fark yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veterangamer -- 15 Şubat 2024; 12:44:55 >
  • ati kullanıyorsanız psunuz güzel olacak ama ona rağmen sorun yaşıyorsanız ya psulardan anlamıyorsunuz ya da windowsunuz çökmüş demektir. ben özellikle kasıyorum bakalım ne olacak diye ama xtx ile temmuzdan beri yaşadığım tek sorun aldığım gün pcmark10 yaptım gittim içeri geldim siyah ekranda kalmış. 6 senedir kullanmıyorum hep nvidia en az 6 kart dedim wattman dedikleri bu muymuş? devam ettim kullanmaya forza5 bench yapıyorum sürücüden şiddetli yapıyorum sorun yok ne iş diyorum pcmark'ı mı sevmedi yoksa psu mu yetmedi? aylar sonra seasonic 750w 2 kablolu ama 3 girişe taktığım psuyu adata 850w 3 kablolu psuya takınca pcmark10'u da aldı ve sonuca baktım işlemci anlık 210w çekmiş 5800x3d. kasanın tasarım iğrenç olunca üşendim bir yerden sonra ve duvardan forza5 oynarken bakmıştım 550w çekiyordu ses sistemi monitör 30w akvaryum dahil ama testine oyununa göre değişir. anlık bir saniye bile olsa psunun onu verebilmesi gerekir ve kaç girişliyse kart o kadar bağımsız kablo olması lazım kolay değil yani psu işi yoksa ben biliyorum siz bilmiyorsunuz diye dalga geçmiyorum. yani uzman olmak zorunda değilsiniz ama psu yüzünden wattman yiyip amd bad diye gezdiğinizde hatta bununla ilgili konu açtığınızda affetmiyorum tabi.AMD gpu ile driver problemi yaşamayan tek ben miyim ?  bu değil çok oldu bi de bölüm yöneticisi mi neydi pokemon bölümüdür kesin.AMD gpu ile driver problemi yaşamayan tek ben miyim ? 





  • İşlemci-ram-psu sorunsuz ise, MSI Afterburner gibi 3. Parti yazılımları bilgisayarda tutmadığınız ve Wattman üzerinden stabil olmayan OC basmadığınız sürece kesinlikle hata almazsınız.

    Tecrübeyle sabit.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.