Şimdi Ara

AMD Genel ( Wattman ) Hatası Çözüm Tavsiyesi ( Rx590 )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Belki birçok kişinin de başına gelmiş bu lanet olay ( Wattman ) ile ilgili yaşadığım tecrübeleri ve tavsiyeleri aktaracağım.


    Öncelikle şu kısımdan başlamak isterim. Elimde İ5 10400F Bir İntel sistemim mevcuttu. Bu sistemde R9 280X Güçlü ama iyi ısınan bir ekran kartı bulunuyordu. Başlarda sorun yaşamıyordum ama sonradan bu hatayı almaya başladım. Assetto Corsa adlı yarış oyununda sürekli siyah ekran alıyordum arka planda sesler geliyor ama görüntü yoktu. PC yeniden başlayınca sağ alt bildirim yerinde AMD nin mesajı WattMan sorunu yazıyordu. Birçok platformda araştırma yaptım. Denemediğim hiç birşey kalmadı . Voltaj ayarları vs ne varsa, aklınıza ne geliyorsa denedim. Ama sonuç hüsrandı. Kartım zaten satılık olarak ilanda idi . Ve bir şekilde karşıyıda bilgilendirerek sattım.

    "Oh kurtuldum" Dedim. Sonra ( XFX RX 590 ) Aldım. Bu kart resmen WattMan hatasının Tanrısı olarak biliniyordu .Google de küçük bir araştırma yaparak bakabilirsiniz. Güzel bi cesaretle bu kartı fiyatı ve gücü için satın aldım. 1 Hafta sorunsuz bir şekilde kullanmışken bu sefer bütün oyunlarda ekran donması ve tekrar ses gelmesini yaşadım. Ve bütün bu çözüm yollarını baştan tekrar denedim . Voltaj verdim ,Overclock yaptım , Undervoltaj yaptım. Banamısın demedi malesef sorun düzelmedi.


    Şimdi gelelim sorunun neyden kaynakladığı bulmaya  . /

    Sistemimde ( 250gb M2 SSD Mevcut ) Ve ( 320 gb 7200 Rmp ) bir harddisk daha mevcut.

    Oyunlarım iki depolama alanında da mevcut. Tekrar bir oyun içerisindeyken bu sefer ortam sessizdi ve aynı hatayı aldım .ama bu sefer farklı bir şey dikkatimi çekmişti. Hatayı alır almaz Harddiskimden gelen kafa vurma sesinden sonra harddiskin kendisi kitlemesi ve kapatması olmuştu. Daha önceden de birçok bilgisayar elimden geçti, tecrübelerim doğrultusunda bunun doğruluğunu kararlaştırmak istedim.


    Şimdi sırada sorunun kaynağından emin olmakta   . /


    Harddiskte yüklü olan oyunumu açtım. Sorunsuz bir şekilde oynatma esnasında kasanın içerisinde bulunan harddiskin SATA kablosunu sistem çalışırken çıkarttım. Ve tahmin ettiğim gibi WattMan hatasında yaşadığım sorunun birebir aynısını yaşadım. Bilgisayarı kapattım. Harddisk bağlantımı tekrardan yaptım. Ve bilgisayarı açtım. Ve tabiki tekrar şaşırtmadı . AMD Tarafından sağ alt taraftan bir bildirim geldi.

    ( Radeon WattMan ayarları geri yüklendi ).


    Evet sorunun kaynağı ekran kartı değilmiş çok alakasız bir şekilde harddiskmiş. Bu yazıyı paylaşmamın sebebi belki bir iki kişiye yardımcı olmayı umut etmek. Okuduğunuz için teşekkürler. Sorunsuz bilgisayarlar kullanmamız dileği ile....  








  • Güzel konu +rep

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.