Şimdi Ara

Amd fx 9590 ısı ve donma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar herkese oncelikle iyi günler diliyorum,bu islemci ile ilgili bu sikayetleri sonradan gordum,haliyle;basima geldikten sonra,yardimlarinizi esirgemezseniz memnun olurum.


    Anakart:Gigabyte 990fxa ud3 r5 rev.1.0
    İslemci: fx 9590 4.7 Ghz
    Sogutucu: GamerStorm sıvı sogutma
    Ekran kartı: Evga Gtx 970
    Ram:Corsair xmx3 2000 mhz
    SSD: Kingston Hyperx Savage 560-530mb/sn
    Psu: HighPower 750W 80 bronze
    Kasa :Cooler master sniper Oyuncu kasası
    Fan: 3 tane 20 cm buyuk fan
    1 tane 12 cm kucuk fan

    Problemim arkadaslar,pc en ufak bir zorlanmada donuyor,bazen acilista donuyor,yani sunu yaparken diyemiyorum,bi kere biosta bile donmustu.Onceki sistemim Asus m5a99fx pro 2.0'dı,islemcim 8350 ve ekran kartım r9 280x idi.sorunsuzca uzun zmaan kullandim.sonra ekran kartini satip yerine GTX 970 i aldm,yine sorunsuz bir muddet kullandim.sonra ekran kartini aldigim arkadastan islemciyi aldim,sorunlar bundan sonra bas gosterdi,anakart deli gibi isiniyor saniyeler sonra kilitlenip kaliyordu,sistem calisiyor ekran donuyordu dolayısyla da resetlemek zorunda kalıyordum.her ne kadar Fx 9590 ile uyumlu anakartlar listesinde olsa da dedim ki anakartini da alayim,madem oldu olacak tam olsun dedim.ve su anki Anakarti aldim.eski anakarttaki kadar sıklıkla olmasa da yine ekran donuyordu,delirdim haliyle,herhalde dedim xigmatek 6070 liralik bi sogutucu vardi yetmiyor sanirim dedim,cunku anakart ellenmeyecek duzeyde ısınmıs oluyordu.ayni arkadastgan gittim Gamerstorm bu sıvı sogumayı da aldım,malesef yine donuyor.normal islemler yaparken nadir,yukte hemen donabiliyor...
    herhangi bir urun bozuk degil bunu dile getireyim,hava sirkulasyonu iyi kasa icinde,kablolar,kasa ve her parcayi cikartip temizledim,anakartin sogutucularinı cıkarip macun surdum,islemcininkini devamli yeniledim,pahali thermal Macunla degistirdm,ssd ye degil baska bir Hdd ye format attim denedim,aklima gelebilecek herseyi yaptim,sizin akliniza gelen yapmadiklarim varsa dile getiriseniz onu da denerim..
    simdi bazi arkadaslarin cozum yollarini gordukten sonra onlari da denemek istiyorum.mesela 4.7 ghz olan frekansi 4,0 a veya 1.5 olan voltajı 1.3 getirmek istiyorum.o kadar illet bir bios yapisi var ki Gigabyte'ın onu da beceremedim.yardım istedigim konu İslemci frekans ve voltajini nasil dusurebilirim.cunku secebilecegim deger listesi yok,el ile girmek gerekiyor,bu sefer de voltajları yazarken araya nokta konulamiyor,deneme yanılma yontemiyle de zarar vermek istemiyorum,malum ucuz urunler de degil..simdiden tesekkur ediyorum,mesajlarinizi bekliyorum...







  • biosu, windowsunu güncelledinmi, kasadaki hava çıkışlarını gözden geçir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet dostum,Bios en son 04.01.2015 tarihinde guncellenmiş,sacma sapan birsey,anakartim da rev.1.0 en eski versiyonu imis,bu da ayrica sinir etti beni.windows updateleri yapmadim
  • sıcaklık değerleri nasıl ? işlemci veya başka bir parçadada sorun olabilir, güncelle yap dememin nedeni fx 8350 yi ilk kullandığım zamanlarda bazı oyunlarda mavi ekran yiyordum suçu işlemciye atıyotdum hep windowsu anakartı güncelleyince kurtulmuşdum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tamam bir de updateleri yapayim,bu arada biostan islemcii frekans ve voltaj dusumunu nasil saglayabilirim?bu anakart cok zorladi beni
  • güncellemeleri yaptıkdan sora yine tekrarlarsa turbo bost özelliğini kapa , birde ısı değerleri nekadar ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemciye downclock yaparsan dengeye gelebilir
  • iste arkadaslar benim amacim downclock yapip frekanslari dusurmek,Anakartim biraz karisik,bu anakartin modelini bilen ve bu dogrultuda bana downclock ve voltaj dusurme konusunda onayak olabilecek biri varsa,rica ediyorum..
  • SıcaklıklARI AİDA64 EXTREME programıyla denetleyin. Hangi parçanın daha çok ısındığını tespit edin. O parçaya üflemesi için fanların yerlerini değiştirin.

    Eğer çarpan düşürecekseniz benim fx 9370 in 4.4 ghz stok voltajı 1,404 volt ve çarpanı 22. Bu ayarı deneyin büyük ihtimalle size de uyar.


    Core performance boost : Disabled yapın
    Cpu clock ratio: 22 yapın
    Cpu vcore u: 1,380 volt veya 1,404 volt yapın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rerererara -- 23 Haziran 2016; 19:11:45 >
  • https://m.youtube.com/watch?v=wos7BspiD3o
    Bu linkde Nasıl overclock yapılır onu anlatıyor Ada'mın yaptığı şeyleri yaparak downclockda yapabilirsin. Yukarıdaki arkadaşın dediğ gibidir çarpanları ayarlar birde öyle dene.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim arkadaşlar bunlari da deneyim,sonucu yazarim tekrar gün icerisinde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel insanlar teşekkür icin buradayım bu sefer,inanin hiçbir uğrasan benim kadar uğramamıştır su son 10 günde,hallettim sayenizde,zaman ayirdiniz derdime sağolun,değerleri düşürdüm canavar gibi calisiyor nazar değmesin,4.7 olmayiversin,4,4 olsun hiiiiic önemi yok😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sevindim senin kadar iyi günlerde kullan , nasıl yaptın anlatırsan iyi olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MogoLKhan -- 24 Haziran 2016; 20:23:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rererara arkadasin dediklerini birebir uygulandım,işlemci frekansini 4.4 Ghz e cektim voltaji da 1.4 yaptim,sonra gta 5 ve mordiyse ayni anda yükledim,Oynuyorum:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rerererara

    SıcaklıklARI AİDA64 EXTREME programıyla denetleyin. Hangi parçanın daha çok ısındığını tespit edin. O parçaya üflemesi için fanların yerlerini değiştirin.

    Eğer çarpan düşürecekseniz benim fx 9370 in 4.4 ghz stok voltajı 1,404 volt ve çarpanı 22. Bu ayarı deneyin büyük ihtimalle size de uyar.


    Core performance boost : Disabled yapın
    Cpu clock ratio: 22 yapın
    Cpu vcore u: 1,380 volt veya 1,404 volt yapın.
    Aylardır hatta yıllardır bu soruna çözüm arıyorum, senin sayende bilgisayarım artık stabil olarak çalışıyor. Paylaşım için çok teşekkür ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ana kartın işlemciye güç yetiştiremiyor, sorunun asıl kaynağı orda.
    http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-990fxa-ud3rev_10#support-cpu

    İşlemcin 220w güç tüketimine sahip.
  • Kıvan Ç kullanıcısına yanıt
    Sistem hala kullanılıyormu bilmem ama arkadaşın anakartı düz ud3 değil, r5 olan. Yani 220w desteği var. Benim tahminim vrm bölgesi iyi soğutulamadığı için saçmalıyor. Bu bölgenin tam üzerine üfleyecek 12 lik ya da daha büyük bir fan sorunu büyük oranda giderecektir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.