Şimdi Ara

Amd efi anakart hackintosh kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar yaklasik 1,5 senedir muzikle ugrasiyorum ve oyun oynamak icin bir pc topladim. Arkadaslarim ve twitterdan takip ettigim bazi kisiler bana logic pro programini onerdi. Fakat su anki sorunum logic pronun sadece mac icin olmasi ve uzun suren arastirmalarima ragmen kurulum icin herhangi bir kaynak bulamamam.

    Herneyse uefi bios olmayan bir anakart almisim ki ihtiyacim olacagini pek sanmiyordum zaten. Pc toplarken kullanmayacagum ozellige bos yere para vermemem yonunde tavsiyeler aldim ve su an aldigim anakartin bir ustunu almak yerine bunu alip hata etmisim gibime geliyor.

    Simdi asil sorum su;
    Uefi olmayan anakarta hackintosh yuklenir mi?
    Amd islemcim var bu islemci skinti cikarir mi?

    Eger yuklenebiliyorsa yardimlarinizi bekliyorum, herkese hayirli ramazanlar.

    He unutmadan anakartim 990xa-ud3 rev1.1, islemcim de fx 8120, 128 gb ssd ve 1 tb hdd im var. Isletim sistemini de hdd ye kurmak istiyorum.


    Dipnot: mobilden girdigim icin imla hatalarim vs. Olabilir rahatsizlik vermissem affola.

    Edit:

    -v ile başlattığımda aşağıdaki hatayı alıyorum:

     Amd efi anakart hackintosh kurulumu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halil_f16 -- 14 Temmuz 2013; 14:21:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • dostum amd için snow leopard sürümleri vardı, fx serisi işlemciler içinde geçerlimi bilemiyorum, güncel sürümleri kurana rastlamadım bende araştırdım sistemim değiştmeden önce, 8350 sahibiydim ama ne türkçe ne inilizce kaynak yok malesef, çok hevesliysen hacintosh işine sana tavsiyem elindeki işlemci ve anakartı z77 bir anakart ve intel işlemciyle değiştirmen olur, özellikle gigabyte ın z77 leri sorunsuz ve stabil ses eternet herşeyleri çalışıyor, ben msi z77-gd65 e kurulum yaptım ses ve eternet kext lerini sonradan yükledim ama 10.8.4 e update edebildiğim çok stabil ve güçlü bir sistemim oldu.
  • Aynen bende öyle birşey planlıyorum şimdi.
  • Selam dostum, bendede ayni anakart vardi. Hatta rev bile ayniydi sanirim. Niresh 10.8.2'yi rahatlikla kurmustum. Ethernetim icin ve ses kartim icin driver bulup halletmistim. Ben de muzikle ugrasiyorum ayni zamanda kurguda yaptigim icin final cut ve diiger muzik programlari isime cok yariyor. Cok guzel gitar kayitlari alabiliyorrum applein programlari ile.

    Sana tavsiyem niresh i denemen. Buyuk ihtimalle calisacaktir. Ben amd phenom x4, gigabyte ud3 990xa ve sapphire 6850 ye kurulumu gerceklestirdim. Ancak daha sonra sistemi intel 'e cevirdim. Cok daha iyi oldu. Sen torrentten niresh 10.8.2 i indirip dvd ye yazdir kurmayi dene, olmadi pm yoluyla yardim ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam dostum görüşelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halil_f16 -- 14 Temmuz 2013; 2:10:47 >
  • UEFI değil de BIOS olması, Hackintosh açısından o kadar ciddi bir engel değil cunku Hackintosh ile kullanılan Chameleon gibi ön yükleyiciler genelde BIOS-UEFI olayının icabına bakıyorlar.

    Fakat AMD işlemci olması biraz kısıtlayıcı cunku sadece Intel'e özel kodlar kullanılıyor. Bunun için AMD patch yapılmış Hackintosh sürümleri var fakat o zaman da tam istediğin versiyonu bulamayabiliyorsun.

    Kendim bir müşterim için 2005 Asus K8N anakart, AMD 64bit 2.0GHz CPU, ATI Radeon 9600 Pro GPU 256MB VRAM, 2GB DDR RAM 'li bilgisayarına 32bit Leopard kurmuştum, MoBo ethernet ve ses ve grafik kartından 1080p sorunsuz çalışacak şekilde.
  • hocam istanbuldaysanız görüşüp kurabilirmiyiz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.