Şimdi Ara

AMD'den Devam mı Intel'e Geçiş mi? (İşlemci Önerisi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Sistemim AMD tabanlı ve yakında 5. senesini dolduracak. Haliyle performans kaybı arttı, yeterli gelmemeye başladı. Ayrıca yakın zamanda ekran kartımı da değiştirmeyi planlıyorum. GTX 1050 Ti veya RX 470 gibi bir kart aldığımda darboğaz yapma durumu da olacak. Kısa vade için beni idare edebilecek bir çözüm arıyorum. Bilgili arkadaşlardan görüş bekliyorum.

    Sistem bilgilerim şöyle:

    Anakart: ASUS M5A97 Am3
    İşlemci: AMD FX-4100 3,6 Ghz
    Soğutucu: Cooler Master Hyper T4
    Ekran Kartı: XFX HD 6870 1 GB 256 Bit
    Ram: Gskill Ripjaws 2*4 GB 1600 Mhz CL9
    Harddisk: Seagate Barracuda 2 TB 7200 Rpm
    Güç Kaynağı: 550 W



    >> İlk düşüncem şu; FX-8000 serisi bir işlemci alıp mevcut anakartı kullanmaya devam ederek maaliyeti düşük tutumak ve bir sonraki adım olarak ekran kartını değiştirmek. Ancak burda takıldığım konu FX-8 serisinden hangi işlemci en doğru tercih olur?

    En düşük maaliyetli olan FX-8300 105 $'lık düşük maliyeti dışında ne artısı var, performansı ne seviyededir?

    Bir üst model FX-8320 30 $ fark var kardeşiyle arasında.

    3. seçenek FX-8350 160 $'lık fiyatına rağmen en kafama yatan model bu aslında. Yanında yeni nesil Wraith Soğutucu ile geliyor ama gerek var mı bilemedim.

    Son olarak en büyük abi FX-8370 185 $ gibi yüksek bir fiyatı var bana göre. Ancak bu da Wraith soğutucu ile geliyor ve en performanslı seçenek olduğu aşikar. Ancak burda mesele tercih edilmeli mi?

    Bu modeller arasında bana en uygun olan hangisi olur? Güncel oyunlarda sıkıntı yaratmayacak, zaman zaman video editleme işlerininin altından da rahatça kalakbilecek bir işlemci arıyorum. Overclock yapmak ne derece mümkün olacak bu modellerde?



    >> İkinci düşüncem ise şu; i3/i5 sınıfında bir işlemci almak. Ancak burda devreye anakart da giriyor. Bu çözüm ileriye dönük olarak daha mantıklı gibi ama maaliyeti daha yüksek olacak. Intel tabanlı bir anakart ve kısa vadede idare edecek bir i3 işlemci ile hem günü kurtarıp hem de geleceğe hazırlık da yapmış olurum. İleride daha güncel güçlü bir işlemciye geçiş yapabilirim. Tabi burda anakartı DDR4 destekli seçmek gerekecek bu da ekstra bir maaliyet olacak.

    İlk seçenek nispeten düşük fiyatıyla i3-6100. Üstteki modellere nazaran çekirdek sayısı bakımından zayıf görünse de oyunlarda da daha önem arz eden tek çekirdek performansı daha yüksek diye duydum.

    İkinci seçenek 160 $ fiyatıyla i3-6320

    Son olarak i5 giriş seviyesi i5-6400

    Şimdi bu 2. çözümde hangi model en uygun olur ilk soru bu tabi ancak bir mesele daha var bu modeller yanında soğutucu ile geliyor mu, geliyorsa bu soğutucu ne derece yeterli? Gelmiyorsa al sana bir ekstra maaliyet daha ki bildiğim kadarıyla mevcut soğutcumun 1151 soketine uyumluluğu yok.



    Evet durum bundan ibaret. Özet olarak AMD platformunda kalıp tek adımlık bir upgrade yaparak düşük bir malaliyetle durumu kotarmak var bir de Intel platformunda geçerek işlemci+anakart dolayısıyla ram+soğutucu değişikliklerine giderek gayet zahmetli ve maaliyetli bir durum var ortada. Burdaki ana kriterler maaliyet artı oyun ve kısmen video editleme üzerine bir sistem olacak.

    Bu çözümler dışında farklı önerileri olanlar varsa onları da merakla bekliyorum. O kadar yazdım artık güzel forumumuzun bilgi şelalesine bırakıyorum kendimi. Söz sizde...





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iisskkoocc -- 19 Ocak 2017; 23:46:16 >







  • Amd Ryzen bekle ve şuan kur yüksek.
  • Şugün bilgisayar toplayacak olsam, hiç düşünmeden Wraith soğutuculu FX-6350, artı Asus AM3+ Aura sistem alırım. Fiyatlar uçuşa geçmiş vaziyette ve yakın tarihte de iniş izni alamayacak gibi gözüküyor kuleden.
  • İntel ++++++++++++

    Başka bişey demiyorum


    https://www.youtube.com/watch?v=I-JtmIfS4sw



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulusavas -- 20 Ocak 2017; 0:44:29 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.