Şimdi Ara

Amd Athlon 64 X2 3800+ İçin Dx 10 Destekli Anakart ??????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar forumda biraz baktım ama benim soruma cevap olabilecek bi başlık bulamadım. Dikkatimden kaçmışsa özür edilerim

    Sorumu sormadan önce sistemimi yazıyım.

    - Amd Athlon 64 x2 3800+ (Socket 939)
    - Gigabyte GA-K8NMF-9
    - Kingston Ddr400-1Gb
    - 550 Watt Flower psu
    - Ati Radeon x700se 512 mb


    Arkadaşlar şimdi Atiyi değiştirip yerine 8800gt almayı düşünüyorum. Ama ram ve işlemciyi değiştirmeden dx 10 destekli bir anakart kullanmak istiyorum. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demeyin yanlışım varsa gülmeyinde cahilliğime verin. Böyle bişey mümkünse tavsiyelerinizi dört gözle bekliyorum arkadaşlar.

    Aslında burayla çok alakalı değil ama bi sorum daha olacak. 1 gb ram takviyesi daha yapıyım diyorum ama sebebini anlamadığım üzere ddr 400 ramlar'in fiyatları ddr 800 lerin neredeyse 2 katı kadar.

    Olursa dx 10 destekli bir anakart, +1gb ram takviyesi ve 8800 gt ile sistem 2 sene daha idare eder diye düşünüyorum.

    Yorum ve tavsiyeler için şimdiden teşekkürler arkadaşlar...







  • dx 10 destekleyen anakart değil ekran kartıdır...seçtiğin ekran kartı iyi, fakat güç kaynağını hiç duymadım...iyi bir güç kaynağı ve 1gb daha ram alırsan alacağın ekran kartını daha verimli kullanabilirsin...2 sene uzun bir süre, ama istersen 5 sene bile idare edebilir...
  • Rapator şimdi ben 8800 gt alsam mevcut anakartımla dx10 destekli bir sistem sahibimi olurum. Anakart değiştirmeden böyle bişey mümkünse benim için çok güzel bi haber. Tşk ederim.
  • Arkadaşlar biraz daha yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...
  • Her zaman için piyasadan kalkmak üzere olan Ram ler daha pahalidir,hatta sen simdi dahada eski Ram arasan çok daha pahali bulursun.Ama kesinlikle almalısın bence 1 gb Ram daha ve sendeki Ram le dual kullanabilecegin uyumlu bir Ram almanı öneririm.Amd sistemlerde dual Ram performansa çok etkisi var,arkadaşların dediği gibi dx10 desteginin anakartla alakası yok zaten ,senin sisteme çok rahat 8800gt alıp takabilirsin,işlemcinde şu an için gayet güzel.
  • üstatların da dediği gibi rami DDR2 ye çevir bence, zaten burda anakartı değiştirmen gerekmediğini öğrendin ve anakarta ayırdığın parayı RAM için kullan ve 2 adet 1 GB lık DDR2 RAM veya 2 GB lık 1 adet DDR2 al derim. Tanesi zaten şu anda 25 dolar civarında..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paradigma80 -- 4 Ocak 2008; 11:37:44 >
  • eğer ddr ram kullanıyorsan ankartın büyük bi ihtimal ddr2 desteklemiyordur ama arkadaşların yazdığı gibi dx10 nun anakartla bi alakası yok ekran kartıyla alakası var
  • arkadaş 939 anakartına nasıl ddr2 ram takacak ..gerçekten ilginç bir olay..ddr2 ram için am2 anakart alsan işlemcin uymaz...yerinde olsam 1gb ddr400 ram daha takar ve dx10 destekli ekran kartı alırım..dx10 un anakart ile ilgisi yok..dx10 destekli bir vga ile dx10 desteğine kavuşursun fakat kulandığın psu gerçek watt veren bir psu mu...ben hiç duymadım...8800gt gibi bir karta yetmeyebilir...psu sakat ise 3850 ati gibi bir kart alıp kalan para ilede 400watt lık antec,fsp marka bir psu alabilirsin...elbette yüksek watt daha mantıklı olur
  • Dediğiniz gibi ddr2 ram alıyım desem anakart uymaz, hadi anakartıda alıyım desem işlemci elimde kalır oda komple pc yapar zaten. Şu an için en mantıklısı +1 gb ddr400 ve 8800gt gibi görünüyor. Bu takviyelerle 2 sene kafam rahat olur diye düşünüyorum.
  • psu konusundaki yorumları dikkate almanı öneririm..psu n nasıl bir psu?
  • O konudaki önerilerinizi dikkate aldım arkadaşlar. 550watt diyor ama ne kadar gerçekçidir bilinmez tabi ekran kartıyla birlikte denemeden yekten psu değiştirmek istemedim. Psu yetersiz gelirse bunu nasıl anlarım arkadaşlar yeri gelmişken onuda soralım.
  • sistem "yanar" veya zirt pirt reset yerse psu yetersizdir..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ouroboroz*

    sistem "yanar" veya zirt pirt reset yerse psu yetersizdir..



    Sistem yanar die bişeymi var arkadaşım yaaa etme gözünü seviyim. Ekran kartımı gider, psu kendisimi yanar, anakartımı götürür. Yoksa bunların hiçbiri olmazda gereksiz yere kasılmamı olur oyunlarda falan. Olay nedir yani???
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Geronymo51


    quote:

    Orjinalden alıntı: ouroboroz*

    sistem "yanar" veya zirt pirt reset yerse psu yetersizdir..



    Sistem yanar die bişeymi var arkadaşım yaaa etme gözünü seviyim. Ekran kartımı gider, psu kendisimi yanar, anakartımı götürür. Yoksa bunların hiçbiri olmazda gereksiz yere kasılmamı olur oyunlarda falan. Olay nedir yani???

    Kasanın kendisi hariç herşeyi eline alabilme ihtimalin bile var.
  • Durum o kadar vahim yani. Peki test edebilme imkanım varmı arkadaşlar. Adamlar yazmış 550 watt die.
  • Sen marka modelini söyle bize ya da kasa ile birlikte ise kasanın marka modelini söyle.
  • Kasadan ayrı aldım psu yu. Flower 550watt modeli.
  • Açıkçası Flower diye bir markayı ilk defa duyuyorum.
  • O zaman bize bide psu yolu gözüktü

    Belki Yardımcı olur size.

    http://preisvergleich.getprice.de/preisvergleich/getprice2005/Produkte/54960.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Geronymo51 -- 4 Ocak 2008; 20:44:42 >
  • Verdiğiniz link şu an kullandığınız psu nun ise önceki mesajınızda "flower" değil lc-power demek istediniz sanırım ve eğer şu an kullandığınız psu lc-power 550 w. ise (http://www.firebal.com.tr/asp/show_stock.asp?product=lc6550 ) kurmayı düşündüğünüz sisteme rahat rahat yeter. Selamlar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.