Şimdi Ara

[AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 24.5.1 (FSR-RSR-AFMF) (830. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16.614
Cevap
189
Favori
1.255.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 827828829830831
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • torkema61 kullanıcısına yanıt

    yanlış gösterimi çok takmamak lazım oyunlarda sorun olmuyorsa. yazılım sorunu olsun sıkıntı yok ama kartta fiziki bir bozukluk vramleri gibi o can sıkar tabi de bence boşver bu direkt yazılım sorunu.

  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt

    Bu yazılım problemi hocam. Yani HWMonitor'den bakınca normal görünüyordu. Şimdi de normal gerçi. Yoksa herhangi bir soruna yol açmıyor.

  • torkema61 kullanıcısına yanıt

    zaten sen bu işleri biliyorsun benim gelip de bir şey dememe gerek yok ama bilen var bilmeyen var ve bilmeyenler sistem öksürse amd kötü diyor. o yüzden şöyle bir örnek olsun başına gelen varsa yazsın diye yazdım. sürücü problemleri olabilir zaten bu yüzden her ay çıkıyor artık. nvidia ile de sorun yaşadım ben jedi survivorda ama yeni sürücü gelince yaşadığımın sürücü sorunu olduğunu anladım. deneye deneye bu işler olur ve burada bende böyle başka yaşayan var mı bu durumu diye yazışıyoruz. o yüzden bir ara kızdım nvidia aşağı nvidia yukarı amd sürücü başlığında. sürücüdem değilse sisteminden yani onu da biz gelip kurmadık. o bi kayserili mi ne vardı alacaktım pastırmasını aşağı dedim boşver. bunun gibi muhabbetimiz olsun ciğerimi yiyin ben her türlü yardım ederim eğer isterseniz.

  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt
    Yok çok şükür oyunda veya tarayıcıda şu ana kadar hiçbir sürücüde sorun yaşamadım. Dediğiniz gibi genelde adrenalin programından kaynaklı şeyler oluyor ama o da arka planda olan bir şey.
  • torkema61 kullanıcısına yanıt

    nvidia arayüzüne alışınca adrenalin bana çok karışık gelmişti. 23.7.1 ile başladım xtx'e ve baktım sorun yok. dediler ki önceki sürücüler o kadar iyi değildi bu sürücü ile düzelmeye başladı. o yüzden siyah ekran sorunum olmadı ama ilk gün yaptığım pcmark10 verdi bu hatayı o da seasonic bile olsa 750w yüzündenmiş 850w adata takınca anladım ama aylarca o şekilde kullandım sorun etmedim fazla. şiddetli yapıyorum oc'nin dibine basıyorum sorun yok ama o pcmark10 işlemciyi anlık 210w falan yapıyor ben bunu biliyordum aslında fx8'de göstermiştim işte hafıza kaybı. o yüzden hemen amd kötü dememek bir sorunun kaynağını bulmak ya da oyunların keyfini sürmek arasında tercih yapılabilir. 64gb de yaptım bakalım 7000 serisinin x3d'leri kadar gidecek mi sistem? multi oyunum pek yok hatta belki 30 40 oyun kurulu ama fortnite hariç multi oyun yok ki onu da intel sistemle oynuyorum. AFMF bile ilgimi çekmiyor artık çünkü fps sorunum zaten yok ama FSR3'ü sürücüye gömdükleri gibi antilag plus'u da verirlerse güzel olur o yüzden adrenalini kötülemiyorum işte uğraşıyorlar özellik ekliyorlar tabi bir nvidia hızı beklememek lazım sürücülerde ama nvidia da babasının hayrına vermiyor. 4060ti intel'deki kart o yüzden ve r6 cs2 ow2 cod helldivers2 falan hepsi intel 2k sistemde.


    Seasonic 750w vs XPG 850w (7900xtx içerir) | DonanımHaber Forum (donanimhaber.com)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 30 Nisan 2024; 16:49:2 >




  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt

    Tabi pek sıkıntı yaşadığım söylenemez ama benim yaşadığım garip bi durum var. adrenalinden özel ayar yapıyorum. bu yaptığım ayar oyun sırasında rastgele değişiyor. frekans mesela 2684 defaullta, ben 2581 yapıyorum. oyun sırasında bakıyorum 2620 olmuş, fan ayarlarım allak pullak olmuş. bi bu sorunu çözemedim ben. herhangi bir ayar sıfırlandı bildirimi de gelmiyor. zaten ayar da sıfırlanmıyor rastgele değerlerle değişiyor.

  • torkema61 kullanıcısına yanıt

    sağ üstteki bug report tool'a yaz yani ben eskiden böyle şeyler yokken bile mail atıyordum. yeni anakart aldım biostar ama biosunda hata vardı 1600 olması gereken yer 800 oluyordu. yazdım ama güvenemedim mi nedir iade ettim ama adamlar bir kaç gün sonra düzelten bios yayınlamışlardı 790gx çipli güzeldi. foxconn'a yazdım biosta şu seçenek yok diye adamlar yine kısa bir süre sonra bios yayınlamışlardı. 785 çipli anakart yani o zamanlar nadir çipsetler bunlar. herkes yazsın bence ve güzel hazırlamışlar ben de ilk defa baktım. resim atabiliyorsun Türkçe yollayın geçin resimler anlatır zaten. varsayılan'a döndü diye uyarı geliyordu bana ama bu 1125mv ve -2 power'de sorun olmadı hiç. sendeki de tahminim ya 3. parti bir yazılımdan ya da adrenalin içindeki bir seçenekten oluyor bir düzgün bir düzgün değil senden değilse düzeltsinler sonraki sürücüde o yüzden sorun yaşayan herkes bu anketi doldursun diyorum yani faydası olur.



    [AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 24.5.1 (FSR-RSR-AFMF)




  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt
    Burayı birkaç kez kullandım, bu sorunu da yazmıştım.

    Bu ayarların değişme sorununu da kasadan sıcaklık gelince fark ediyorum :D
  • torkema61 kullanıcısına yanıt

    böyle değil de bize dönebilselerdi keşke şöyle yap vs. o yüzden mail daha iyiydi ama mail olarak o kadar kullanıcıya kim yetişebilecek zor olurdu.


    haha iyiymiş. kasa ısıtıcı moduna geçince kışın iyi de yazın olmaz ya umarım çözersin sorunu ne kadar gerekli olmasa bile oyunlarda yani bi 6000 7000 aynı anda uyumlu sürücü çıkarabilseler işte o antilag nan yine mi artı olmayan asus falchion klavyedeyim?[AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 24.5.1 (FSR-RSR-AFMF)  AFMF işte 7000'e daha kıyak olan işlerle uğraştıkları için bunlar hep. 7000'i çözsünler 6000 5000 sonrasında sıkıntı olmaz sanırım dediğim gibi daha geçen temmuz adam gibi sürücü yapmaya başlamışlar aslında 5000 6000 kullancılarına vefakar gibi bir kutucuk vermeleri lazım burası gibi.[AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 24.5.1 (FSR-RSR-AFMF) 





  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt
    Yaz sıcağına da çözüm buldum hocam hava soğutucu aldım geçen gün. Çok da soğuk olsun istemiyorum şöyle 25 derecede tutsun yeterli. Bana niyet kasaya kısmet artık
  • torkema61 kullanıcısına yanıt

    geçen yaz neydi ya 31 derece gördüm oda ısısı. kart 100 derece oldu hotspot mu hocam demişlerdi.[AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 24.5.1 (FSR-RSR-AFMF)  gerçi ben kutu boyutunca kasaya takamamışım altına cüzdan koyup kasanın ortasına atmıştım temmuz'da almıştım kartı. ben acayip isitiyorum klima ama koyacak yer yok dışarıda kapalı balkon var bir de metresine göre miymiş neymiş bir yerden sonra olmuyormuş. bu sene daha sıcak olacakmış ama hem düzgün taktım hem de zero fanı iptal ediyorum oyundan çıkınca bile soğuk. tabi sen koca cüzdanı dursun diye altına atarsan kart atamaz ki sıcağı işte amd kartlar ne sıcaklığa dayanabiiyor test etmiş olduk. soğutucu ile 25 olursa bence hiçbir problem yaşamazsın. içeride yer olsa ben de isterdim öyle bir şey. çok devasasından değil de dik takmak da faydalı oluyor şöyle bir göz atabilirsin kasalara ama kablosu hem bulunmuyor 4.0 olarak hem de uçuk pahalı. ben 1400 mü 1600 mü ne vermiştim ama 2022'de 1600 liraya taksitle aldığım psu 12 bin olmuştu son baktığımda kara borsa oldu diye. tutturabildiğine iteliyor millet mesela aralık 2021'de 1850 liraya aldığım seiko kinetic saat 11 bindi geçen sene. uzman adam işini bilendir hayırlı olsun soğutucun hem sana da faydalı olur ama çarpmasın bak çünkü kardeşim 50 derecede soğutucuz bir yerde bile duramıyor ve onların soğutucusu göya bizimki gibi değil amerika'daki gibi kalorifer falan yok orada tavandan inen sütunlar var ama ona rağmen adam paso hasta yazın. bana diyor ki aralıkta gel süper 35 derece.[AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 24.5.1 (FSR-RSR-AFMF)  ya o sorun değil de komşusuna notebook gelmiş adam da yokmuş 2 hafta ama site artık 500 mü 700 daire mi ne var 35 binmiş kirası denize sıfır otel gibi bir yer ama eğilip de bakamamış 2 hafta modeli ne ki diye? arabayı kilitlemeden çık git hırsızlık diye bir şey yokmuş beni orada al aşağı ederler iki günde o ne bu ne diye o kadar kamera falan sallamayınca.[AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 24.5.1 (FSR-RSR-AFMF) 


    dedim bi deli raporu saydır orada öyle geleyim.[AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 24.5.1 (FSR-RSR-AFMF) sınır dışı ediyorlarmış anında ve başka hiçbir arap ülkesine giremiyormuşsun ömür boyu yani bize ters.


    THERMALTAKE PCI-e 4.0 X16 200mm 90° ADAPTÖRLÜ RISER KABLO - Vatan Bilgisayar





  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt
    Benim de hotspot sıcaklığından çok başım yandı ya. Yani kendim fan ayarı yapmasam normal sıcaklık 70 ama hotspot 95lere dayanıyor. Kendim ayar yapınca hotspot 82 civarı geziyor.

    Hotspot korkulu rüyam oldu resmen. Kart bozulacak diye ödüm kopuyor ben bi de sürekli kart değişen biri de değilim. En azından şöyle 3-4 sene kullanayım istiyorum ama hep bi kötü düşünce aklımda
  • RX 6600 XT için hangi sürümü önerirsiniz?


    şu an kullandığım sürüm; 23.10.1

  • josrdr kullanıcısına yanıt

    Ben hep son sürümü kullanıyorum. Şu ana kadar problem yaşamadım. Tabii Adrenalin programında fan ve undervolt dışında hiçbir ayarla oynamıyorum.


    Kurulum yaparken de AMD Cleanup Utility kullanıyorum her zaman.

  • torkema61 kullanıcısına yanıt

    100 derece gpu ve hotspot neydi Allah bilir öyle bir yaz geçirdik burada sadece ben değil. patladı çatladı diyen görmedim ben ama hoş değil tabi gevrerse sürekli 100+ çalışması. 82 güzel oradan aynen devam. geçen yaz sallamamıştım ama bu sene hotspot gpu falan dayanışma içerisinde olacağız daha da sıcak olacakmış çünkü bu yaz ama 82 olmaz 90 olur sıkıntı olmaz. misal opel'in bir motoru 110 derece oluyormuş ama 90 derece gösteriyormuş yazılım atıyorlarmış 90 olsun diye. bence motorun özelliği ise 110 çalışsın ama bu kartların normali ne ki böyle 100 derece olabiliyor işte onlara bakacağız kısa bir süre sonra.

  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt

    Komponentlerin çalışma sıcaklıkları 125 dereceye kadar hocam normalde. Yani bu standartlarda üretiliyorlar. O yüzden aslında çok sıkıntı olacağını sanmıyorum ama insan 95 derecenin üstünü görünce ister istemez irkiliyor. Korkuyor yani az para da değil sonuçta bu kartlar.

  • torkema61 kullanıcısına yanıt

    şimdi araba gibi zincirli triger kayışı olan motora 110'dan kıllanıp yazılımla 90 yaptırmak biraz saçma ama kartlarda 95 derece görmek hoş değil tabi. bunlar metal değil pamuk ipliği gibi duran yerleri var ekran kartlarının. minnacık bir şey gitse kart komple çalışmaz ama dediğim gibi açıp sökmeye de karşıyım ben. yazın bu konudan kartınızın modelini sıcaklığını ve kasa soğutma ortam gibi bilgilerini vermesini isteyebiliriz kullanıcıdan çünkü fan ayarları adrenalin'de ve bunun için ayrı konu açmaya gerek yok bence ama çeviririm ben diyen olursa yeni konu açabilir tabi. yağmurlu gidiyoruz şu ara ama 34 derece gördük yani havalar ilkbaharı pas geçip birden ısınacak gibi duruyor ve böyle bir konudan bahsetmemiz çok yerinde. kasa durumuna baksın kullanıcı önce kasa iyi mi fanları iyi mi yani camı aç geç de var ama ortam sıcaklığının 31 derece olduğunda o da para etmeyebilir tam olarak ama açınca farkediyorsa işte o zaman daha ciddi bir şekilde kasa hava akışına bakmak gerekir yani sonuçta dediğin gibi bunlar ucuz parçalar değil ve içimiz rahat kullanalım yani. benim mottom 8 ile başlıyorsa sıkıntı yok olacak.





  • torkema61 kullanıcısına yanıt

    RX 6000 serisinde core-hotspot farkı RTX 30 serisine göre daha fazla ama normal. Mesela RX 6800 XT için PTM7950 kullandım ki o farkı en aza düşürecek malzemelerden biri, belki sıvı metal vardır biraz daha iyi olarak. Farkı en iyi 15C civarına düşürdü, 65/80, 70/85, 75/90 oluyor fan ayarına göre

  • StG 44 kullanıcısına yanıt

    Bir videoda izlemiştim bu RDNA2 mimarisinde oluşabilen bir durummuş. Ben pek alışkın değilim, zaten hotspot sıcaklığından 1 yıl öncesine kadar hiç haberim yoktu [AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 24.5.1 (FSR-RSR-AFMF)  Geçen yaz aldım 6700XT'yi ikinci el, 1070'ten geçmiştim. Normal sıcaklık 70'lerde ama hotspot 105 derecelerdeydi. Garantiye gönderdim sıfırıyla değiştiler. Bunda normal sıcaklık yine 70 ama hotspot 81-82 civarı olmuştu. Bir fan ayarı yaptım normal sıcaklık 60-62 arası ama hotspot yine 82 civarı. Çok takıyorum bu durumu. Oyun sırasında elim Alt+R'ye gidiyor ister istemez.


    Yazın bakalım ne olacak [AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 24.5.1 (FSR-RSR-AFMF) 

  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt

    Yazın kartlar alev alev [AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 24.5.1 (FSR-RSR-AFMF) 

  • 
Sayfa: önceki 827828829830831
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.