Şimdi Ara

[AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 24.4.1 (FSR-RSR-AFMF) (755. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16.607
Cevap
189
Favori
1.254.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 753754755756757
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sistem çökmüyor pc açılırken hata veriyor ve bilgisayar buga giriyor açılamıyor reset filan gerekebiliyor bazen. ve extradan oyunda bir kaç defa üst üste alt tab atarsanız yine wattman veriyor bu yüzden bir çok save game'im bozuldu kurtaramadım oyun çöktü wattman hatasıyla beraber tüm saveler silindi. bu sorunnun 22.12.1 sürücüyle alakası yok ilk aldığımdan bu yana 3 farklı sürücü denedim. ayrıca bahsettiğim flickiring sorunlarıda var ve redditte konu açıp yardım istemiştim çözüm bulmak ne kelime insanlar bana mesaj atıyor sorunu halledebilidinizmi diye aylar geçmiş üstünden hala mesaj alırorum bizde de aynı sorun var diye yazıyorlar.


    bu hataları çözmeye çalışıp nette araştırırken nvidia kartlarda da flicrking sorununa şahitlik ettim aynı sorunu yaşayanlar var fakat ben kendi 1060 tecrübemi yazdım. 2016 yılında aldığım kart 2022 yılına kadar saat gibi çalıştı. sattığım kişide cok memnun onda da aynı şekilde calısıyor tüm sistem.


    ben sadece sorunlarıma çözüm arıyorum o kadar. sistemin hergün içinden geçip bişeyler denemiyorum ağır bir gamerda değilim ama wattman hatası veya masaüstü kullanımında dahi yazılım çökmesi üzüyor açıkcası. kartın çekirdek clock hızını bile %90a indirdim yine çöktü. şimdi bir kaç yerde fast boot kapatınca düzeliyor denmiş onu deniyorum bakalım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 7 Ocak 2023; 17:58:17 >




  • *GameOver* kullanıcısına yanıt

    Wattman uyarısı sorunsuz çalışan sistemde kasadan reset tuşuna basarsanız sistem açıldığında da çıkar. Eğer bilgisayarı normal bir şekilde kapatmazsanız her açılışta wattman uyarısı çıkar örneğin elektrik kesintisi yada direk fişi çekmek gibi. Bu durumlarda wattman uyarısı çıkması normaldir.


    Oyun oynarken görüntü gidip geldiğinde wattman uyarısı çıkıyorsa ekran kartı çöküyor demektir bunun sebeplerinden biri monitörü bağladığınız görüntü kablosunun kalitesiz olmasıdır sinyalde kesinti olursa amd kartlar çöker nvidia kartlar görüntü kablosu konusunda bu kadar seçici değildir. İlk iş hdmi kablosu kullanıyorsanız DP kablosu ile bağlayın monitörü. DP kablonuz yoksa kaliteli bir DP yada hdmi kablosu alıp deneyin. Çökmeler yine oluyorsa kart bozuktur.

  • Ben hic wattman uyarısı almadim hocam defalarca bilgisayar anormal şekilde kapandı. Defalarca oc sebebiyle windows çöktü. Hatta geçen gün uykuya girmeyip kilitlendi elektriği kesmek zorunda kaldım, ssd'den uyarı aldım, windows kendi kendine ssd tamiri falan yaptı vs. Bu kadar anormal kapanmaya hiç wattman almamam normal mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oh Long Johnson

    Ben hic wattman uyarısı almadim hocam defalarca bilgisayar anormal şekilde kapandı. Defalarca oc sebebiyle windows çöktü. Hatta geçen gün uykuya girmeyip kilitlendi elektriği kesmek zorunda kaldım, ssd'den uyarı aldım, windows kendi kendine ssd tamiri falan yaptı vs. Bu kadar anormal kapanmaya hiç wattman almamam normal mi?

    Wattman da yok. Tuhaf. Sorun karttan olmayabilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt

    Sorunum yok zaten de herkes wattman anormal kapanmada bile çıkar diyor. Bende 1 kere bile cikmadi o yüzden sordum hocam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adama son 3 haftada 61 adet 6800xt ve 6900xt kart gelmiş 48 tanesinin çipi ölmüş adam bu ani bozuk kart artışı sonrası kart sahipleriyle konuşmuş tek ortak nokta hepsi 22.11.2 sürücüsünü kullanıyormuş.




    22.11.1https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-22-11-1
    22.10.3https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-22-10-3



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wey-Yu -- 10 Ocak 2023; 22:11:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • merhabalar bir sorum olacak

    windows bilgisayarı güvenli mod da açttığımda ekran çözünürlüğü en düşük olarak ayarlı açılıyor eskiden böyle değildi ekran kartı drive'ı ile ilgili mi anlayamadım

  • MrMCS kullanıcısına yanıt

    Güvenli modda ekran kartı sürücüsü yüklenmez microsoft görüntü sürücüsü ile alırsınız görüntüyü yani sürücüyle alakası yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok ilginç sürücü nedeniyle çipin ölmesi. Çıktığı günden beridir son sürümü kullanıyorum kartım 6800xt endişelendim şimdi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Videodaki kartın çipi çatlamış sıcaktan. Buildzoid in dediğine göre termal koruma tamamen sürücü kontrolündeymiş sürücü görevini yapamayıp yüksek sıcaklıkta frekans düşürmeyip hatta kartı kapatmayınca fazla ısıdan çatladı heralde.

  • Buildzoid'un bunu dediğine emin misiniz hocam, kaynak paylaşırsanız sevinirim. Benim bildiğim PCB üzerinde vcore kontrolcüsü ve bazı devreler OCP güvenliği yapıyor... tabi sürücü değil de onlar da kartın Bios'una bakıyor. Benim bildiğim bu

  • LeviGerman kullanıcısına yanıt
    [AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 24.4.1 (FSR-RSR-AFMF)

    Frekans düşürme tamamen sürücü kontrolünde diyor ama kapanmadan emin değil ryzen işlemcilerde bile termal limite ulaşınca kapanma olayının yazılımla değiştirilebileceğini söylüyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wey-Yu -- 11 Ocak 2023; 2:0:46 >
  • Arkadaşlar Asus R9 270X 2GB için sürücü öneriniz var mı stabil ve performans odaklı?

  • Ha tamam, sürücü derken aslında Bios'u kastediyor... 2yıl öncesine ait 6000 serisi videoları var, kendi modladığı kartla ilgili ve bazı pcb incelemeleri. Onlarda bu yapay sınırdan epey bahsetmişti.

    6000 serisindeki malum AMD'nin koyduğu sınır.

    Yine de çok ilginç bir durum, çekirdeğin çatlaması.


    Amd'nin 6000 serisine uyguladığı bu yapay sınırlandırma varken nasıl bu olabiliyor ilginç... yani bir de memory modülü ve fazı patlamış. Vcore drmos'lardan bahsetmiyor krisfix. enteresan

  • LeviGerman kullanıcısına yanıt

    Biosu kastetmiyor yüksek ısıda frekans düşürme tamamen sürücü kontrolünde ama termal limite ulaşınca kapanma biosda yalnız ryzen işlemcilerde bile bu kapanma değeri yazılımla değiştirilebiliyor diyor yani ekran kartında da bu kapanma değerine sürücü tarafından müdahele edilmesi olası.

    6800xt ve 6900xt bios termal kapanma limiti 118c.

    [AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 24.4.1 (FSR-RSR-AFMF)

    Benim orada kapanma yazarken düşündüğüm sürücünün siyah ekran verdirip kartı resetlemesi yani wattman uyarısı mevzusuydu.





  • Hocam onu anladım da, AMD'nin 6000 serisi kartların o ısılara ulaşması teknik olarak çok zor... hem çekirdek hız hem de memory hız yapay sınırdan ve Nvidia'nın aksine amd kartlarında çalışan bir OCP var. Yani burada cidden olağandışı bir durum seziyorum... neyse çıkar ortaya yakında.

  • LeviGerman kullanıcısına yanıt

    OCP aşırı akım koruması yüksek sıcaklığa karşı bir koruma sağlamaz.


    Çipin yarısı soğutucuya yapışmış.



    [AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 24.4.1 (FSR-RSR-AFMF)

    Nvidia da zamanında kart öldüren sürücü çıkarmıştı ama böyle vahşet görüntüleri yoktu ozamanlar.[AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 24.4.1 (FSR-RSR-AFMF) 





  • Hocam aşırı akım, transient spike ya da devamlı yüksek akım, bunlar olmadan zaten çipin böyle ısınması ve patlaması mümkün değil, yani OCP temelde korur.


    OCP korumuyorsa o zaman atıyorum, kullanıcı soğutucu bloğu çıkarmış, termal paste kötü sürmüş ve/veya iyi tekrar monte edememiş. Ya da AMD sıçmış OCP'yi devre dışı bırakmış... çok cılız bir akımla çalışan bir seriyi, kontrolsüz akım serüvenine sürüklemiş.


    Bu arada krisfix hangi model kartların etkilendiğini söylese iyi olurmuş.. bunlar referans tasarım mı ya da karma markalara mı ait.

  • LeviGerman kullanıcısına yanıt

    OCP tetiklemeden yüksek voltajla gpu yu kızartmak fazlasıyla mümkün bunu sorunlu bir sürücü yapabilir voltaj ve akım farklı değerler gelen kart daha önce hiç açılmamış. Yeni bir video atar yakında diğer kartlarıda inceliyormuş bakalım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wey-Yu -- 11 Ocak 2023; 3:23:10 >
  • LeviGerman kullanıcısına yanıt

    Sizin vega referans tasarım ise arkadaki gergi demirinin basıncı azalıyor zamanla demiri söküp ters yönde hafif eğip düz masada tüm bacaklar eşitmi diye bakıp takın vega ana konusunda yazmıştım bunu 20 derece civarı düşmüştü hotspot sıcaklığı rx6000 konusunda gördüm mesajı oraya yazınca siliyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 753754755756757
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.