Şimdi Ara

AMD 8350 ASUS M5990FX PRO O.C YARDIM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bir soru daha; bu arada yardımlarınız için çok teşekkür ederim, prime da small fft testte yapıyor bunu, large fft testte sorun yok.
  • Abi yaptım fakat hız kesme yine oldu, biraz daha geç oluyor ama maalesef hız kesiyor.
     AMD 8350 ASUS M5990FX PRO O.C YARDIM
  • Peki netten araştırdınız mı, sıkıntı bu anakartta genel sorun mu? Eğer genel bir sıkıntı ise yapacak pek birşey yok, yok eğer değilse aklıma acaba vrm soğutucu yerine tam oturmuyor mu sorusu geliyor. Sanırım soğutucu yerine yaylı klipsle sabitleniyor. Eğer imkanınız varsa bunları vida ile değiştirin. Ama yalıtıma dikkat ederek. Birde kontrol edin bakalım anakartınız düzmü yoksa hafif bombelimi? Eğer cpu soğutucunun vidalarını çok sıkarsanız anakart bir miktar bombe yapar. Buda vrm soğutucunun transistörlere düzgün temas etmesini önler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yeygun

    Abi yaptım fakat hız kesme yine oldu, biraz daha geç oluyor ama maalesef hız kesiyor.
     AMD 8350 ASUS M5990FX PRO O.C YARDIM

    White nin wrm ler konusundaki fikirlerini de uygulamaya çalışarak,bi yandan da biosu kurcalıyalım. cpu load line calibrationu ultra hıgh yap. voltajı da 1,43




  • Herkese yardımları için ne kadar teşekkür etsem az. Son durumum şöyle, 4.5 ghz hızda stock voltajla stabil bir şekilde kullanıyorum, prime 95 small fft test 20 dak. Aida 64 stress testte 8 saate yakın bir süre sorunsuz sistemim çalıştı. Hiç hız kesme sorunu olmadı çekirdek sıcaklıkları max 57 derece de sabitlendi. Voltaj arttırdıkça anakart mofsetleri çok ısınıyor ve 60 dereceyi geçince hız ve sıcaklık düşürüyor. Bu hızda kalsın, daha iyi bir soğutucu alırsam 4.8 ve üstünü deneyeceğim, yoksa elimde kalacak kart ile işlemci :)))

    Sevgiler
  • Bu hızda kalsın, daha iyi bir soğutucu alırsam 4.8 ve üstünü deneyeceğim, yoksa elimde kalacak kart ile işlemci :)))

    Bu güzel olmuş işte.
  • aynen abi, delirtti artık :) sonu da yok bu işin, kumar gibi
  • Sorun sizlerinde dediği gibi anakart wrm soğutucuları ile ilgili olduğu kesinleşti, üstüne üfeleyen bir fan taktıktan sonra frekan düşmeleri oldukça azaldı... yardımlarınız için teşekkürler :)
  • Bende aynı işlemci ve anakart var 4.5 ghz de stabil kullanıyorum bios ta voltajı 1 tık artırmak gerekiyor sadece. sıcaklıklarda 212evoyla 63 derece kadar. aslında 4.6 ya da çıkardım ama sıcaklık çok artmaya başlıyor iyi bir soğutmayla çok rahat şekilde 4.8 i görür diye tahmin ediyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Frekans düşmesi sorununu bende yaşadım. 4,5 Ghz'da prime95 testi ile işlemci 80° ye çıktığında hızını 3,5 Ghz'a düşürüyor. Çekirdekler hata vermiyor. AIDA64 testi ile bir sıkıntı çıkartmıyor. 60° üstüne çıkmadı. Oyun oynarkende frekans düşmesi yaşamıyorum. O şekilde kullanıyorum artık.
  • prime95 testinde 4.5 ve 4.4 ghz de çekirdeklerin 1 ini bazende 2 sini kapatıyor az bir şey voltaj verdim işlemciye acaba sebebi ne olabilir? Aida64 stres testinde hiç sıkıntı yok oyunlarda da stok hale göre fps yükselmesi mevcut 1 saat bf4 mp da sıkıntı çıkarmadı normal kullanımda sıkıntı yok ısılar normal en fazla 60 derece oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emhhre -- 8 Ağustos 2014; 9:15:12 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • İntelde aynı sorun varmı bilmiyorum ama AMD anakartlarda köprüler acayip ısınıyor. o kısımlara sensör koymuyorlar koysalar iddia ediyorum en az 90 derece gösterir sensörler yükte. bende de senin anakartın v2 modeli var Asus.. anakart çok ısınıyor bu da diğer bileşenleri ve kasa içindeki sıcaklığı ciddi şekilde etkiliyor hem ekran kartına hemde işlemciye sıvı soğutma taktım anca önüne geçebildim aşırı sıcaklığın.

    konuyla ilgili konu açmıştımhttp://forum.donanimhaber.com/m_75404967/f_//tm.htm#75404967

    şu anakartın chipsetlerinin ısılarını nasıl düşürebiliriz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanat Günesi -- 8 Ağustos 2014; 9:47:53 >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.