Şimdi Ara

AmazonGlobal ve Standart Shipping Farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.493
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Amazon.com'dan bir kitap almak istiyorum. Satıcı olarak Amazon'u seçtiğimde AmazonGlobal kargo seçenekleri çıkıyor. AmazonGlobal Standart'ı seçtiğimde, kitap 27 USD olmasına yani 22 Euro'yu geçmesine rağmen ödeme aşamasındaki vergi kısmında herhangi bir ücret kesilmediğini görüyorum. Gümrükte 22 Euro'yu geçtiği için takılması durumunda AmazonGlobal Standart kargo seçeneğini seçtiğim için gümrük işlemlerini Amazon mu hallediyor?

    AmazonGlobal ve Standart Shipping Farkı

    Aynı kitabı Amazon.com'da farklı bir satıcıdan 25 USD'ye alabiliyorum. Kargo seçeneklerinde bu sefer AmazonGlobal seçenekleri yerine sadece Standart Shipping seçeneği ile karşılaştım ve kitabın İngiltere'den gönderileceği belirtilmiş. Standart Shipping'i seçtikten sonra 22 Euro'yu yine geçmesine rağmen vergi kısmında herhangi bir ücretle karşılaşmadım. Kargo seçeneğim AmazonGlobal olmadığı için veya satıcı Amazon olmadığı için gümrükte vergi ödemem ve bu işlemlerle benim mi ilgilenmem gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirim.

    AmazonGlobal ve Standart Shipping Farkı







  • Satıcı Amazon ise satın alırken gümrük vergisi çıkar eğer çıkmıyorsa ve Türkiye'de vergi isteniyorsa bu durumda Amazon vergiyi öder sizden ek para almayacaktır.
    Sipariş esnasında ne ödediyseniz o olur,Gümrük işlemleri Amazon tarafından yönetilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TulparHAN

    Satıcı Amazon ise satın alırken gümrük vergisi çıkar eğer çıkmıyorsa ve Türkiye'de vergi isteniyorsa bu durumda Amazon vergiyi öder sizden ek para almayacaktır.
    Sipariş esnasında ne ödediyseniz o olur,Gümrük işlemleri Amazon tarafından yönetilir.
    Satıcı Amazon olmadığında da gümrük vergisi çıkmıyor ama Türkiye'ye geldiğinde vergi isteniyorsa bu durumda satıcı Amazon olmadığı için vergiyi benim ödemem ve işlemlerle benim mi ilgilenmem gerekiyor?
  • AAlperenK A kullanıcısına yanıt
    Amazonun sattığı ürünlerde gümrük konuları tamamen Amazon tarafından çözülür.
    Amazon harici bir satıcı aldıysanız bildiğim kadarı ile gümrük işlemlerini siz yapıyorsunuz
  • Kitaplarda alınmıyor ya da daha yüksek sınır uygulanıyor olabilir mi ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.