Şimdi Ara

Amazon'un iade politikası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Amazon U.K den eşime Tığ seti aldım. Fiyatı 69£ idi. Kargo olarak 13£ görünüyordu, müşteri hizmetlerine yazdım fiyat çok yüksek yardımcı olur musunuz diye onlarda "bir seferlik Kargo ücreti almayız " dediler. Bende siparişi geçiyordum fakat 13£ kargo ücreti çıktı hemen müşteri hizmetlerine yazdım. "Endişe duymayın siparişi verin, kargo ücreti olmayacak olursa da iade edilir" dedi. Ben ödemeyi yaptım 849₺ geçmiş karttan dünde ürün kapıya gelmiş eşimden 130₺ vergi ücreti istemişler.
    Sizin yardımlarınıza ihtiyacım var
    1)Ben Amazonda vergi ücret içerisinde diye biliyordum yanlış mı biliyorum?
    2) bu ürünü teslim almasam iade gitse tüm paramı iade ederler mi?

    3) Yada en zararsız tercih edebileceğim yol öneriniz varmı?

    4) Aynı ürün Aliexpress de 700₺ Amazon daha güvenli diye aldım ama çok pişman oldum

    Şimdiden cevaplar için teşekkürler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: akadirarik

    Amazon U.K den eşime Tığ seti aldım. Fiyatı 69£ idi. Kargo olarak 13£ görünüyordu, müşteri hizmetlerine yazdım fiyat çok yüksek yardımcı olur musunuz diye onlarda "bir seferlik Kargo ücreti almayız " dediler. Bende siparişi geçiyordum fakat 13£ kargo ücreti çıktı hemen müşteri hizmetlerine yazdım. "Endişe duymayın siparişi verin, kargo ücreti olmayacak olursa da iade edilir" dedi. Ben ödemeyi yaptım 849₺ geçmiş karttan dünde ürün kapıya gelmiş eşimden 130₺ vergi ücreti istemişler.
    Sizin yardımlarınıza ihtiyacım var
    1)Ben Amazonda vergi ücret içerisinde diye biliyordum yanlış mı biliyorum?
    2) bu ürünü teslim almasam iade gitse tüm paramı iade ederler mi?

    3) Yada en zararsız tercih edebileceğim yol öneriniz varmı?

    4) Aynı ürün Aliexpress de 700₺ Amazon daha güvenli diye aldım ama çok pişman oldum

    Şimdiden cevaplar için teşekkürler

    ücretleri ödeyip amazona resmini iletirseniz kartınıza iade ederler diye tahmin ediyorum. live chatten bununla ilgili bir görüşün.





  • akadirarik A kullanıcısına yanıt

    Satıcı Amazonun kendisi mi ?

    Satıcı Amazonun kendisi değilse gümrük ücreti normal

  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Amazon'un kendisi değil miş bende bunu sonradan öğrendim başka satıcı imiş.

    Peki ürünü hiç almasam yatırdığım tüm ücret iade edilir mi
  • Meticulous kullanıcısına yanıt
    Live chata çeviri yardımı alarak yazdım satıcıya email atın dediler geçiştirdiler
  • akadirarik A kullanıcısına yanıt

    Amazon ile görüşmen gerekiyor.

    Belki bir iyilik yaparlar bilemiyorum Amazon Destek ile iletişim kurun.

  • amazon.de ve comda boyle yapıyordu. millet saglam gelen urunu kırık bu diye bir sürü başvuran oldu. once size yapılan yontemi cok yaptılar. baktılar cok dolandırılıyoruz kaldırdılar o özelligi. ve tr ye ürün satmayı kestiler. cok fırsata ceviren olur cokkk. bize boyle seşler müstehak degil.

  • Prime açıldığından beri itibaren üyeyim, fiyat farkı olsa bile diğer sitelerden alışveriş yapmak yerine sürekli buradan yapıyorum.


    Gerçekten çok kaliteli hizmet, e-ticaret rekabetini olumlu yönde etkilediğini düşünüyorum.

  • 7700 lira değerinde bir monitör aldım amazon.com.tr üzerinden. Satıcı daha önce 2 ultrabook 1 all in one pc aldığım, güvendiğim bir pc satış firması. Monitör 1 haziranda teslim edildi. Dün açma fırsatım oldu. Bugün teslimin 7. günü.


    Monitör fena değil teknik olarak. Ancak fiziksel olarak şöyle bir sorun var: Monitör ekranıyla çerçevesi arasında sol taraf kabul edilebilir ölçüde ve düz bir çizgide açıklığa sahip olsa da sağ taraf daha fazla açık ve yukarıya doğru bombeleşme var. Yine monitörün yukarısındaki plastik çerçeve eğik, yer yer bombeli, yükselip alçalan bir çizgide ilerliyor. Bazı yerlerde fazlaca açıklık varken bazı yerler de bu boşluk oldukça dar. Sol tarafta bir milim açıklık varken sağ tarafta iki bu açıklık yer yer iki milime kadar çıkıyor. Bu anormal ekran çerçeve açıklıklarını şuradan görebilirsiniz:  https://imgur.com/a/DhdpP2i Yani sanki ucuz, çakma Çin ürünü gibi görünüyor. Ayrıca ekran çerçeve arasında değil, ortada LG logosunun hemen altında bir çerçeve daha var. Bu arada da bir açıklık var.


    Sözde farklı bir model (sadece usb type C ekleyip model diye ortaya atmışlar)i 1700 lira daha fazla vererek yeniden sipariş verdim amazon.com.tr üzerinden ama farklı bir satıcı. Diğer aldığım üründen, aynı satıcıdan tekrar sipariş verip bunu iade edecektim ama tam ben ne yapayım diye düşünürken satıştan çektiler. Bilmiyorum belki de tükenmiştir.


    amazon.com.tr satıcısı biz değilsek, 14 gün içinde keyfi olarak iade edebilirsiniz diyor. Yani hiçbir açıklama yapmadan. Ama kendileri satıcı olsa imiş bu süre 30 gün imiş.


    Monitörü açtım elbette, kurdum. Kutusu, straforu vs duruyor. Ama kullandığım kabloların poşetini falan attım. Ürün iade ederken herhangi bir zorlukla karşılaşır mıyım? Doğrudan iade edebiliyor muyuz? Tabii ki fazla fazla ödeyerek amazon'u tercih ettim sırf bu nedenlerden dolayı. Satış sonrası sorunla karşılaşırsak kolay çözelim diye. Yoksa ürün, başka platformlarda daha ucuzdu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timucinpusat -- 6 Haziran 2022; 16:45:39 >




  • timucinpusat kullanıcısına yanıt

    Ambalaj,Poşet vs attıysan firmanın iade almama hakkı var.

    Satıcı amazon değilse boşuna fazla para verip Amazon üzerinden almayın.

  • Hiç sanmıyorum. Alırlar. Ambalaj duruyor. Olmadı Tüketici Hakem Heyeti seve seve aldırır. Kaldı ki kalitesiz ya da defolu bir ürün. İade keyfi bile olmayacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timucinpusat -- 6 Haziran 2022; 17:40:22 >
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Ürün kusurlu bariz bir şekilde ambalajı bahane edemezler gibime geliyor. Beğenmedim desen onlar haklı olurdu ama ürün kusurlu yani direkt iade et.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çinden gelen bazi urunler hata yuzunden yada begenmedim deyip geri gondermek istediginizde, geri gonderme maliyeti yuksek oldugundan, geri gondermenize gerek yok deyip para iadeside yaptiklari cok oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 6 Haziran 2022; 18:7:31 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • AirSupport kullanıcısına yanıt

    Ürün kusurlu bile olsa ambalaj ve kutu içeriği tam olmak zorunda yoksa satıcı kabul etmeyebilir. THH de bu şekilde iade istiyor. Bu durum da cihaz servise gider, Servis İade raporu verirse iade edilir.


    14 gün iade ve kusurlu iadeyi karıştırmayın.

    Birisin de ürün kusurlu bile olsa ambalaj tam olmak zorunda diğerinde ise servise gitmek zorunda kalıyor.

  • Merhaba, 23 Haziranda Amazon Türkiyeden bir TV aldım, 24 Haziranda teknik servis geldi ve kurdu. Bugün televizyon izlerken beyaz ışıklar çıktı ve televizyon kapandı ve şu anda açılmıyor. Bu durumda iade işlemi yapabilir miyim? Daha önce böyle bir şey yaşayan var mıdır? Satıcı Amazonun kendisi.

  • İnsanımızda hak hukuk duygusu olmadığı için bu işler kısa sürer diye düşünüyorum. Boku çıkar ve son bulur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknik servis gelmiş kurmuş. Kurarken bir sorun görülmemişse garantiye yollanır. Garantide kullanıcı hatası olmayan bir sorunla karşılaşıldığı anlaşılınca para iadesi yapılır. Şimdi siz amazon sorun için görüşün bize ulaşın kısmından. Büyük ihtimalle garantiye yollamak için onlar çağırır.


    Bunu telefonda yaşadım, telefonu alıp kullanmaya başladıktan sonra güncelleme yaptım. Telefon simkartı görmemeye başladı. İade oluşturdum 1 ay 4 günde para geri yattı.



    @ozmenakif Bu politikası sadece türkiye için geçerli değil. Suistimal ediliyor globalde de. Ellerinden geldikçe bunu yapıyorlar, müşteri memmuniyeti sayesinde zaten bu denli büyük bir firma olmayı başardılar.

  • @Sylisyum teşekkürler cevap için, görüştüm. Garantiye yollayabileceğimi söylediler fakat ben garantiden ziyade direk değişim istedim fakat sistemsel bir sebepten ötürü talep oluşturamadım. Onlarda iade talebi yapıp ürünü tekrar satın almamı söylediler ben de öyle yaptım. Pazartesi gelip alacaklar. Bir sorun olacağını düşünmüyorum bu noktada. Her şeyi tekrar paketleyip kutuya koydum. Hazır konusu açılmışken önerebileceğiniz 55" TV var mıdır acaba bütçem 10-15k arası. Aldığım televizyon modeli Samsung 55" AU7200 idi

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.