Şimdi Ara

Amazon Türkiye İki Defa Kusurlu Ürün Gönderdi!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
6.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
133 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İthalatçı garantili olmasın? Ürünün linkini atar mısınız?

    Bu arada o başlığı değiştirin. Adamlar iade yapıyor. Taksitle ödenmesinin sebebi bankadan kaynaklı. Umarım amazon dava açar da tazminat alır senden. Satıcı karalamak ne kadar kolay değil mi? Acaba memnun kalsan amazondan böyle böyle ürün aldım çok memnunum diyecek miydin?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay Robot -- 26 Aralık 2018; 12:22:46 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam iki defa sipariş verdim aynı ürünü ve aynı sıkıntılar ikisinde de var ikinci ürünü gönderirken müşteri hizmetleri ürün kontrol edilip tarafınıza gönderimi o şekilde sağlanacak aynı sorunu yaşamanız mümkün değil diye üzerine basa basa söyledi ona güvenerek ikinci alışverişi gerçekleştirdim.
  • Bay Robot kullanıcısına yanıt
    Ürün link:https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07BWJBQ8V/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

    Amazon'un ya stoğu bitmiş ya da ürünü kaldırmışlar.
  • Bay Robot kullanıcısına yanıt
    İnternet alışverişlerimden sonra genelde ürün yorumlarını yazarım başkalarına yardımcı olması için.Bu ürüne de yorum yazdım ama yayınlamadılar ondan sonra bu konuyu açma gereği duydum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sbil

    Hocam müşteri hizmetleri ilgisiz geldi bana n11 de başıma bir sorun gelmişti satıcıyla halletmiştim bu kadar sürmemişti.
    Hocam hem ilgisiz hem bilgisizler hiç eğitim vs. Almamışlar piyasanın en ucuz (tecrübesiz) çağrı merkezi elemanlarını alıp koymuşlar.

    3 4 tane farklı elemanla görüştüm telefonda hepsi önlerindeki hazır cevaplardan başka birşey diyemiyor panik oluyorlar hemen.

    Kocaman koliyi nasıl taşıyayım dedim arayın getiren kargocu alsın dedim anlaşmamız o şekilde değil diyor. Amazondan arıyorum diyip şubeyi arasan neden almasınlar evden kargo alma hizmeti hepsinde ücretsiz zaten kaldıki koskoca amazonsun.

    Allahtan araba vardı yoksa satardım valla köyü şeytan sağdan sağdan gelmişti.

    Ha dedim paketçinin günahı ne adam öyle görmüş etmiş keserler falan şimdi adamdan sayımda eksik çıkınca yanmasın adam dedim müşteri hizmetlerinin salaklığına.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GörünmezAdam -- 26 Aralık 2018; 12:30:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • GörünmezAdam kullanıcısına yanıt
    amazon.com dan daha önce alışveriş yaptım bi sıkıntı yaşamadım çevremdeki insalara da tavsiye ediyordum ki bu sıkıntıyla karşılaşana dek.İlk defa TR deki sitesinden alışveriş yaptım Reborned hocamın dediği gibi Amazon TR için uygun bir şirket değil.
  • Bildiğim kadarıyla bazı firma ve/veya ürünlerde;
    Distribütör, dağıtıcı veya depodan çıkış tarihi sisteme garanti başlangıç tarihi olarak giriliyor. Dist./dağıtıcı/depo ellerinden bu tarihte çıkmış veya onlar çıkışı bu tarihte yapmış olabilirler. Faturanız kayıpsa bu tarihi dikkate alıyorlar. Fatura ibraz ederseniz fatura tarihiniz geçerli. Cep telefonunda, anakartta ve dizüstü bilgisayarda yaşadığım bir olay.

    İlaveten...
    Bazı üreticiler kullanıcılardan aldıkları ürünü web sitelerinden kaydetmelerini ister. Karşılığında ekstra garanti, hediye çeki, ücretsiz oyun vs. sunuyorlar. Tahminim distribütör verilerinin doğruluğunu ve ürünlerinin ne durumda olduğunu kontrol etmek için. (Hangi ülkelere/bölgelere satılmış, bizden ne zaman çıkmış, kullanıcının aldığı tarih nedir, distribütörün bildirdiği tarih nedir gibi.) ve distribütör gerçekten söylediği tarihte mi satmış?




  • Başlığı değiştir bence dolandırıcı demek yanlış olmuş.

    İade alıyorlar sonuçta , bunu demeniz yanlış.
  • Amazon Türkiye satışa başlayalı daha 5 ay olmadi ki. Bir sıkıntı var ama tahminimce amazondan kaynaklı değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi dostum lenovo cihaz anladığım kadarı ile, sen alınca kutusunu açmadan önce kendi kutusunda üst kısımda açılacak yerde yuvarlak bir bandrol oluyor. Hatta sana video atayım.



    Yanılmıyorsam 44. saniyede tam üstte yuvarlak etiket bandrolü var. Sana bu yırtık mı geldi ? yoksa sen mi açtın ?

    Sen açtıysan cihaz sıfır, ama refurbished da olabilir. Yani nasıl ? dersen, firma böyle işte arızadan dolayı iade edilmiş cihazları toplar sıfırlar testleri yapar avrupa amerika gibi ülkelerde refurbished diye belirtip daha uygun fiyata satar, ama türkiyede bunun bir kanunu vs. olmadığından belirtilmiyor. Kar yapmak isteyen aracılar böyle toptan ürünleri alıp sıfır diye daha uyguna satıyor olabilirler.

    Ha sana gelen cihazın bu etiketi yoksa veya yırtık geldiyse o direkt iade edilmiş üründür, tekrar satılmıştır. Tabi kabakta o durumda sana patlıyor. Garantiye versen de uğraşıp durursun, firma sana ya bunda birşey yok diyebilir kıvırabilir vs. vs. vs. iade et paran yatar bakarsın yoluna, taksit taksit yattığı olayı doğru ama kartında gene tam limiti açılıyor, başıma geldiği için biliyorum. TV almıştım 6 taksitle iade ettim, sistem taksit taksit yatacak dedi bankam onu benden 2700 lria limit gittiğinden 2700 lira olarak yatırdı ama her ay ekstremde o taksit tutarı + bakiye olarak yansıyordu. Sen gene tabi bankana mutlaka sor.




  • Bilgilendirme için teşekkürler hocam kutunun sağ tarafında dediğiniz gibi bandrol mevcuttu onu ben açtım.O zaman refurbished ürün.Çünkü iki üründe de aynı sıkıntıların olması normal gelmedi bana.
    Bu arada ürün garantiye ulaşmış işleme başlamışlar onlardan gelecek bilgilendirmeye göre gerekli açıklamaları ve düzeltmeleri yaparım.

    Bankayı arayıp konuştuğumda altı ayda parça parça limitiniz açılır dedi müşteri hizmetlerindeki kadın.
  • sbil S kullanıcısına yanıt
    Amazon üretici ithalatçı değil sonuçta buradaki bir firmadan ithalatçı firmadan almış amazonun kontrol etme şansı yok en fazla xrayden geçirir çünkü o bantları satıcı yapıştırmaz ithalatçı yapıştırabilir amazonda kontrol etmesi için o bandı açması lazım açarsa da yine 2. El ürün satmış diyecektiniz



    Bence burda amazonun suçu yok ithalatçı firmanın suçu tamamen

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu forumu da iyi bellediniz. Hemen linç edelim değil mi? Bilgisizliğin yüzünden Amazon niye kötü olsun? Adam geri iade alıyor. Garantide üretim tarihinden itibaren başlar. Çok boş yapmışsın.
  • O zaman dediğim gibi refurbished ürün olabilir, bizde malesef yasada yazmadığından vs sıkıntı çıkabiliyor veya senin sıkıntılar belki nakliye ve taşıma sırasında olmuşta olabilir ? kargolar atıyor fırlatıyor vs. bakalım garantin değiştirirse çok iyi olur öbür türlü çünkü uğraştırılacak. :( Benim garanti bankasıydı bu arada onunda bilgisini vereyim anlattığımda o zaman dediler tam limitinizi açılır yoksa bende uğraşacaktım taksit taksit geri yatması falan kabul edilecek bir şey değil.


    @Drxl Bu arada ekleme yapalım, malı teslim aldığınız ve faturası kesildiği tarihten itibaren garanti başlar, üretim tarihinden itibaren başlamaz ama bazı üreticiler üretim tarihlerini de not alıyorlar satın alma tarihini de ekliyorlar online yapılabilir veya müşteri hizmetlerinden o zaman düzeliyor sıkıntı olmuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cptANGRIST

    olurmu hiç öyle şey, sitedeki bilgi ürünün daha önce distribütörün elinden çıktığı anlamına gelir.
    teknosadan hepsiburada dan bilgisayar aldım defalarca hepsinin garanti sorgulaması benim ürünü aldığım gün veya ertesi gün çıkmıştır.
    çok değişik bir savınız var nereden öğrendiğinizi merak ediyorum.
    Eğer kendi tecrübeniz ise alışveriş yaptığınız yerlere dikkat edin.

    (tek örnek vereyim 2 yıl garantili ürün alıyorsun siteden sorgulatıyorsun ve 6 ay önce garantisi başlamış gözüküyor , elindeki fatura a firmasının ürünü sana sattığını yazar, garanti başlama tarihi yazmaz, sen 6 önce garantisi başlamış ürün almışsındır ve 18 ay kalmıştır garantinin dolmasına.)

    Alıntıları Göster
    Adam doğru söylüyor hocam. Firma sitelerinde üretim tarihinden başlar garanti. Sisteme kaydettirince tarihin satın alım tarihine dönüşmesi lazım.




  • Amazonun musteri hizmetleri sadece laf kalabaligindan baska birsey yapmiyor. Amazon.tr'de kalite olarak diger sitelerden farkli degil hatta suan ki halleriyle daha kotu diyebilirim. Tek iyi tarafi bazen piyasanin cok altinda urun satmalari. Beklentinizi ona gore ayarlayin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sbil

    İnternet alışverişlerimden sonra genelde ürün yorumlarını yazarım başkalarına yardımcı olması için.Bu ürüne de yorum yazdım ama yayınlamadılar ondan sonra bu konuyu açma gereği duydum.

    Bunu banada yaptilar sozde kalite ama olumsuz yoruma gelmiyorlar. Suan ki mantaliteleri hepsiburadanin ilk zamanlarina benziyor. Yorum konusunda en iyisi n11 sak diye giriyor yorumu onun icinde agirlikli olarak oradan alisveris yaparim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Garanti ekran değişimini kabul etti galiba hocam "Onariminizin tamamlanmasi için gereken parça(lar) yurtiçi stoklarimizda bulunmadigindan yurtdisi stogumuzdan siparis edilmistir." diye bir mail attılar.En kısa sürede çözerler umarım.
  • eric13 E kullanıcısına yanıt
    n11 yorum yönünden iyi hocam.Sorun oldu mu genelde çözüm odaklı çalışıyorlar.
  • sbil S kullanıcısına yanıt
    Güzelmiş ya değişir ekran umarım sıkıntın çözülür.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.