Ürünlerden bazılarını söyleyebilirmisiniz. Stokta varken alınan ürünün kargoya verilememesi amatörce. Yalnız kargo/kurye aşamasında pakette patlayan zarar gören ürünleri adrese teslim aşamasından önce kargo/kurye teslim edilmemesime karar verip Amazonu bilgilendiriyor ve teslim edilemiyor. Bu durum anlaşılabilir bir durum. Yalnız kargo/kurye aşamasında patlayan ve teslim edilemeyen ürün şikayetlerini çok duyuyorum. Kargo arıyormuş,yada kapıya geliyormuş,ürünleriniz patlamış isterseniz teslim etmeyelim diyormuş. Eğer bu aşamadaki pakette patlayan ürünler Amazona geri gitmeden kuryede kalıyorsa ben kuryenin bilerek patlatmasından şüphelenmeye başladım. Soracağım da Amazon'a, kargoda patlayan ürünler size geri geliyor mu kurye alıp kullanıyor mu diye.
Geçen hafta bir yakınıma bulgur,pirinç vs almıştım,onun adresine gitti ürünler. Kurye gelmiş kapıya,demiş paketiniz ürünler aşağıda arabada,ürünler patlamış isterseniz almayınız. Pirinç acele lazım diye verin paketin içinden toplarım ben pirinci demiş,inmiş evin önüne almış paketi.
Açmış paketi,hiç bir üründe patlak ve dökülme vesaire yokmuş. Kutu da gayet sorunsuzmuş. Benim de aklıma acaba patladı diye alınmayan ürünler kuryede kalıyor da Amazona teslim etmiyorlar da kendilerine mi kalıyor acaba düşüncesi geldi. Neden patlak olmayan ürünleri patlak desin teslim etmemek için.
Ayrıca yakınıma siz gelmeyin ben getiririm arabadan alıp diye çok ısrar etmiş,yakınım da zaten ben sokağa inecektim deyip arabanın yanına inmiş hemen. Kuryenin siz gelmenize gerek yok aşırı ısrarı da olunca şüphelendim.Acaba arabanın yanına vardığında paketin içine elini sokup ürün paketlerini patlatacakmıydı anahtar ucuyla veya kesici bir aletle. Çünkü bana 1 kere ürünler içine kol sokulmuş gibi dış paket bozulmuş gelmişti. Resimde çekip göndermiştim.
Bir de normalde ben aşağıya bina girişine inip paketi alırsam seviniyor kurye. Kendilerinin de rica ettiği oluyor binanın girişine gelip alabilirmisiniz,arabayı park edecek yer sıkıntısı var diye.
Bu aralar kurye tarafından "ürünler pakette patlamış,isterseniz almayın" durumunu o kadar çok duyuyorum ki,bu olay üzerine şüphelenmek zorunda kaldım.