Şimdi Ara

Amazon, 10 milyar dolarlık JEDI ihalesi kapsamında Başkan Trump'ın ifade vermesini istiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Amerikan Savunma Bakanlığı’nın Kasım 2017’de duyurusunu yaptığı ve bulut tabanlı olacağı belirtilen; Müşterek Savunma Altyapısı Girişimi (The Joint Enterprise Defense Infrastructure - JEDI) isimli proje, uzun bir mahkeme sürecinin ardından nihayet sonlanmış ve 25 Ekim tarihinde ihalenin Microsoft tarafından kazanıldığı duyurulmuştu. İhalenin diğer iştirakçisi Amazon ise söz konusu kararda usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle Pentagon’u dava etmişti.



    Görünüşe göre Amazon, Pentagon’u dava etmekle yetinmeyecekmiş gibi duruyor. Zira şirket şimdi de ABD başkanı Donald Trump ile birlikte altı devlet yetkilisinin ifade vermesini istiyor. CNBC’de yer alan habere göre şirket, Trump’ın ihale sürecine fesat karıştırdığını ve ihaleyi yürüten ekibe özel talimatlar vererek Amazon ile Amazon Web Hizmetleri’ni zarara uğrattığını iddia ediyor.



    Ayrıca Bkz.British Airways'e ait bir Boeing 747, fırtına sayesinde transatlantik uçuş rekoru kırdı



    Dün itibariyle ortaya çıkan mahkeme evraklarına göre Amazon, ihale sürecinde bir tarafın kazanması için çaba gösterilmesine alet olan yetkililerin ifade vermesini talep ediyor. Suçlama yöneltilenler arasında oldukça önemli isimler dikkat çekiyor. Bunlar arasında; Savunma Bakanlığı Bilişim Kurulu Başkanı Dana Deasy, Savunma Bakanı Mark Esper ve eski Savunma Bakanı James Mattis bulunuyor.





    Amazon tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde;



    “Başkan Trump, kişisel gündemi hayata geçirmek kapsamında federal ihalelerin de dâhil olduğu hükümet süreçlerine müdahale etmek için Başkomutan ve Başkanlık pozisyonunu kullanmakta bir beis görmüyor. Başkan Trump’ın “Amazon’u devre dışı bırak” talimatı göz önünde bulundurulduğunda halkın ihale süreçlerine olan güvenini korumak için ihtiyaç duyulan idari kayıtların ortaya konması daha da önem kazanıyor. Burada ki soru aslında ABD Başkanı’nın Kendi kişisel çıkarları için Savunma Bakanlığı bütçesini kullanmasına izin verilip verilmeyeceğidir.”



    2017 yılından bugüne tam bir yılan hikâyesine dönen süreçle ilgili bakalım önümüzdeki günlerde ne gibi gelişmelere tanıklık edeceğiz? Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin.




    Kaynak:https://www.engadget.com/2020-02-10-amazon-trump-jedi-contract.html







  • demokrasilere ve adalete bak be..

  • Bir an aynısının Türkiye'de olduğunu hayat etmeye çalıştım.Olmadı.Beynimin o kısmı düşünmeye düşünmeye işlevsiz kalmış.:)

  • Amerikayı kim yönetir?

    -Amerikayı zenginler yönetir

  • Amazon sülük gibi yapıştı ihaleye ?? Tabi mesele 10Mil değil. Gelecekteki getirisi, amazon ismine olan güven, rakip firmanın kendisi karşısında daha da güçlenmemesi vs vs. Açıkcası ben bunun bir Microsoft vs siyonistler çekişmesi olduğunu da düşünüyorum.

  • Bizde Cumhurbaşkanımıza soru sormak 6 aydan başlıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Silivri soğuktur Jeffffff..!!! Diyesim var ama diyemedim.

  • Jeff türkiyede olsa şimdiye intiharlıktı...

  • gorkem2626 kullanıcısına yanıt
    Atatürkü eleştrirmek 5 seneden başlıyor 5816 ile korunmuyor yanlız cumhurbaşkanı

  • Trump'ın bu Pentagon (Lockheed Martin, Rockefeller vb.) ile bunların alt şirketlerinden biri olan Amazon'dan çekeceği çok şey var... Asıl soru ihaleyi Microsoft'a veren Pentagon içindeki alt kanat kim :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gt95 G kullanıcısına yanıt
    bu ülkenin kurucusu ile malum şahısı bir mi tutuyorsunuz, işinize geldi mi atatürk ortak değer işinize gelmedi mi kanunla korunuyor.
    hangi ülke kurucusuna küfür eder sadece bize mahsus bir olay
    ayrıca ataturk'e küfür edenlerin dışarıda gezdiği bir dönemdeyiz örnk fatih tezcan
    ama rte en ufak bir eleştiride kapına polis dayanıyor

  • Sith ihaleside gelir yakında.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gorkem2626 kullanıcısına yanıt
    Bence soruyu aşan şeyler söz konusu olduğunda olur bunlar eleştiriyi bilmeyen bir millet olarak normal böyle şeyler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cengiz7 kullanıcısına yanıt
    Bu çapta bir ihale kaybetmek en üst düzey yöneticilerin kellesini etkilediği için onlarda son çare kanun yolunu deniyor olmasınlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt
    Yapmayın gün bey. Peki ülkeyi iki ayyaşın kurduğunu söyleyen Sayın Cumhurbaşkanımız doğru bir eleştiri mi yapmış oluyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.