Şimdi Ara

Amatör Video Klip Çekimi İçin Dijital Cam Tavsiyesi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
2.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam millet ben evimdeki studyoda kendi müziklerimi yapan biriyim.Hazırladığım parçalara yine kendi imkanlarımla klip çekiyorum.

    Sizce en iyi görüntü veren cam formatı hangisidir? Dvd var hd..vs gibi bir sürü özellikte olanı var.
    Bana görüntüyü en az bozan'ı lazım olucak.Yaptığım klibi bir çok internet sitesine ve amatör klipleri yayınlayan kanallara yollicam.Ses önemli değil.

    Marka olarak sonny de karar kıldım ben.

    cevaplarınız için şimdiden teşekkürler ;)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Forumdan araştırdığım kadarıyla HDV alıcam.Video kaset çok masraflı oluyor vede uğraştırıyor.

    Almayı düşündüğüm cam: Sonny hangi modelini tavsiye edersiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eternal Fox -- 3 Şubat 2009; 0:50:03 >
  • edit yaparken en avantajlı sistem miniDV'dir.
  • arkadaş bence size zor olsada en iyisi kasetli olanlar.çektiğin görüntülerde istediğin gibi oyna görüntü kaybı olmadan aktar.
  • İlk klibi kesetliyle çektim bi arkdaştan ödünç alıp.Fakat boş kaset 15 tl + Bunu dvd ye çekmek için 10-15 tl arasında bi fiyat çektiler....Buda masraf ve uğraş istiyor ama dediğiniz de doğru hem en iyi kalite hemde kasmadan edit yapabilirim yanlış anlamadıysam.

    Kendim yapmak istesem capture işini tv kartım yok? Firewire kartım var ama ! Capture yada tv kartı olmadan görüntüyü firewire portuna camarayı bağlayarak bu iş oluyor mu ? Görüntüyü çekerken kayıp oluşmuyormu peki ? sonuçta bu şekilde aktaracağım görüntü h.def. formatından daha mı kaliteli olur? olursa ne kadar fark eder?

    Bu arada high def. görüntüyü makinem kaldırırmı ztn bilmiyorum hiç.? Bunun bi çaresi yokmu peki? (aviye convert etme..vs gibi)

    P4Celeron 1.7 ghz,512 mb ddr 400 ram,250 gb hdd.32 mb geforce 2 mx agp ekran kartı.


    cevaplar için teşkkürler bu arada ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eternal Fox -- 3 Şubat 2009; 0:59:28 >




  • kameradan görüntü aktarma bilgileri için burayahttp://forum.donanimhaber.com/m_1154428/tm.htm tıklayabiliesiniz.selamlar
  • Arkadaşların da dediği gibi,çekim sonrası bilgisayarda editleme yapılmak isteniyorsa yapılacak en iyi tercih kasetli bir kameradır.Standart çözünürlüklü kameralarda video avi formatında en az sıkıştırma ile kaydedilir.Her türlü video edit programında en kolay akıcı işlenebilen format bu.Şahsen ben kasetli kameradan vaz geçemiyorum bu nedenle.

    Sıkıştırlmış,codeclenmiş formatların işlenmesi çok zor hatta bazan imkansız olur.Çok ama çok güçlü sistemler gerekebilir.High definition kamerlar kasete HDV formatında kayıt yapıyor.Yani sizin yukarıda HDV dediğiniz şey kasede kayıt yapan bir format.Aslında bu bir mpeg2 formatı biraz sıkıştırılmış bir video.Ancak Harddiskli ve hafıza kartlı high definition kameralar AVCHD denen bir sıkıştırma sistemi kullanıyorlar.Aslında bu da bir tip mpeg videosu.Ancak çok daha karmaşık ve gelişmiş bir sıkıştırma algoritması kullanıyor(muş)...işin bu kısmına benim de fazla aklım ermiyor.DVDli kameraları ise ben pek sevmediğimden önermiyorum.

    STANDART DEFINITION (SD) Kasetlere ve Harddisk,DVD,hafıza kartı vs. ortamlar üzerine olur.Kaset üzerinde 720*576 piksel standart DV avi dosyaları oluşur.HDD,DVD hafıza kartı üzerinde mpeg2 dosyaları oluşur.Değişik derecelerde sıkıştırlımış olur.5mbps lik olabilir,9 mbps olabilir.Veri hızı arttıkça kalite yükselir.Edit işi içn en iyisi kaset üzerine DV-avi formatıdır.Ekranda 4:3 görüntü verir.Bunların ayrıca 16:9 görüntü veren widescreen tipi de var.bazı kamerlara bunu destekliyor.Bazıları da bunu görüntüyü kırparak yapıyor.

    High Definition:(HD) yarı pro ve pro kameraları hariç tutuyrum.Onlar bambaşka bir alem ve HD nin farklı tipleri var onlarda.Ama amatör kameralarda kullanılan şu anki standart formatlar şöyle:

    HDV: High definition kaydın kasede yapıldğı format.Bunlar mpeg2 türevi bir video dur.m2t uzantılı video dosyaları oluşur.1440*1080 piksel kayıt yapar.Ekranda 16:9 görüntü verir.

    1280*720 (720p) (1440*1080)1080i HDV vs tipleri var...

    AVCHD(advanced video codec high definition)HD kaydın Harddisk ve hafıza kartı gibi ortamlara yapılabilmesi için kullanılan bir format.Aslında bu da bir mpeg biçimi.Ama daha yeni ve gelişmekte olan bir format.HDV ye bazı üstünlükleri var.İşlenmesi sorun olabilir.Kullanan arkadaşların görüşlerini bekleriz.
    1920*1080 piksel kayıt yapar.

    Neticede,doğrudan seyrederken aynı çözünürlükteki formatlar arasında görüntü kalitesi açısından çok bir fark görülmez.(Tabii SD ile HD yi karşılaştırmayın.)Hatta videoların doğrudan bilgisayar aktarılıp DVD oluşturlmasında da bir sıkıntı olmaz.Ancak iş bu videoları bilgisayarda editlemek olunca problem başlar.Sadece kesme,ekleme klipleri ekleme şeklinde bir editlemede belki fazla sorun çıkmayabilir.Ancak renk oynamaları,görüntü efektleri vs. işlemler yapmaya çalıştığınızda bilgisayarınızın sık sık kilitlenip kaldığını görürsünüz.Siz klip çekmek istediğinize göre de büyük ihtimalle bu tarz görüntü efektlerini sık kullanacaksınız.Maalesef bilgisayarınız HD videolarla uğraşmak için zayıf kalacak.Standart videolarla, o da çok fazla efekt kullanmamak kaydıyla,daha rahat çalışabilirsiniz.

    Ayrıca bazan benim bazı divx,wmv,mpeg gibi sıkıştırlmış videolarda denediğim bir yöntem de şu.Önce bunu sıkıştırlmamış bir formata mesela raw avi vs.. dönüştürüyorum.Tabii videonun boyutu da epey bir artar.Örneğin 50mb lık bir klip 1 gb falan olabilir.(biraz abarttım)Tabii bu convert işlemleri görüntü kalitesi için çok iyi bir şey değil.Ama en azından videoyu bu şekilde montajlamak daha rahat,daha akıcı olur.İşin açıkçası çok fazla kalite kaybı da olmuyor.

    Ben AVCHD videolar üzerinde hiç çalışmadım.Ama bazı convert programları ile bunları avi'ye çevirip öyle çalışmak mümkün tabii.Hatta bu kameralar yine standart çözünürlükte mpeg2 video olarak da kayıt yapabiliyorlar.En azından bilgisayar yenilenene kadar bu şekilde çalışılabilir.

    Bilgisayarınızda firewire kart varsa ,ayrıca capture kart ya da TV kart falan gerekmez.Firewire kablosu ile kamerayı bilgisayarınıza bağlayıp aktarımı yapabilirsiniz.Aslında çok zor değil.Yukarıda sony kamera arkadaşın verdii linkte konu çok detaylı olarak anlatılıyor.Oradan öğrenebilirsiniz.

    Zaten sonrasında bütün kamerlar için aynı şey geçerli.Herhengi bir video edit programı ile klipleri montajlamak.En basitinden movie maker olabilir(giriş seviyesinde sadece bir örnek).Ulead,pinnacle vs.hatta Vegas,adobe premiere gibi programlarla çok daha ince işler hazırlamak mümkün.

    Kamera olarak bir sürü model var önerilecek.Mesela sonya kamera arkadaşın önerdiği bir kamera var Sony kamera tavsiyeleri başlığında.SD olarak.Çok güzel bir alet.Onu incele bir.

    Canonlarda 25p çekim özelliği ,cinema modu olan kameralar var.HDD,hafıza kartı vs.

    Off kısaca anlatacaktım guya uzadı gitti gine.

    Selamlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 3 Şubat 2009; 11:48:26 >




  • Cevap için çok teşekkür ederim LokmanHekim kardeşim bayağı detaylı yazmışsın sağol ;)

    Çok güzel o zaman firewire girişinden de oluyorsa bu iş.Bide mercekte çok etkiliyormuş öğrendim.Video kaset (mini dv değil) olan modeller le de aynı yöntemle atabiliyoruz sanırım görüntüyü pc'ye.

    Arkdaşın dediği mini dv cam'lere baktım sonny'nin 1 küsür milyarlık bi modeli var merceği kalite yani filim/klip havasında görüntü çekiyormuş.diğerleri daha ucuz canon ..vs Ama mini dv formatı da mpg ve 700 küsür çözürnükle kayıt yapıyormuş (yada HDV hangisi unuttum)

    http://www.hepsiburada.com/sony-hdr-hc5e-video-kamera-sony-canta-sony-3-adet-dvm60-kaset-hediyeli-/productDetails.aspx?categoryid=17076&productid=evsonyhdrhc5e

    kafam karıştı iyicene.Vaktimde azalıyor yurt dışından getticeğim için.

    bu arada klip en son bittiğinde montaj ..vs dvd olarak çıkartmam gerekiyor tv kanalı böyle istiyor.İnternete verirkende divx yada wmv yapmam gerkiyor.Ama yinede ilk başta temiz görüntü almak gerekiyor sonradan kayıp fazla olmasın diye zaten zor şartlarda yapıyorum kalite kaybını en aza indireyim bari.

    bu arada marka ve model tavsiyelerinize ihtiyacım var.1 milyardan aşağı yok sanırım ihtiyacıma göre cam ama Mümkünse çok pahalı bişey olmasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eternal Fox -- 3 Şubat 2009; 14:14:32 >




  • Evet gerçekten kafa karıştırıcı bir durum.Marka ve model seçenekleri çok fazla.Ben size şu marka şu modeli alın mutlaka diyemeyeceğim.Öncelikle hangi tip çözünürlük düşünüyorsunuz.Bana sorarsanız her halukarda bu saatten sonra HD(high definition) bir kamera alınsa daha iyi olur.Fiyat bakımından düşünecek olursan SD kameralar da oldukça ucuzladı.Yukarıda verdiğiniz model HD ama bence pahalı.Yine kasetli ve daha üst bir model olan Sony HC9 u bir iki ay önce 1500 ytl ya almıştım mesela Teknosadan.Hem harddiskli hem HD olsun dersek fiyatlar gerçekten çok uçuyor.Hele ki SONY de.SONY ürünleri kaliteli,iddialı ve fiyatı da tuzlu maalesef.Sony HC serileri kasetli SR serileri Harddiskli.(fiyatlar pahalı)Canon'lar daha uygun olabiliyor.Canon HF ve HG serisi kameraların fiyatlarına bir göz atın isterseniz.HDD ve hafıza karta kayıt yapan hem de ayrıntılı manuel ayar imkanı veren güzel modeller var canonlarda.

    1000 TL den aşağı fiyata HD bir şey bulmanız çok zor.SD özellikte rastgele bir şey isteseniz 300 TL ye de kamera var ama..1000-1500 arası HD ve ya SD hdd kameralar bulunabilir.Hele ki yurtdışından çok daha uygun fiyatlar bulunabilir.Yanlız şu aralar ülkemizde dolar euro aldı başını gitti.Aslında alım için kötü bir zaman.
    Yanlız DVD falan yapacaksanız kameranız PAL özellikte olsun buna dikkat edin.SONY ya da Canon olsun.Başka markalarla fazla kafanızı karıştırmayın bence.

    Kasede kayıt yapan kamera düşünüyorsanız mutlaka canon HV serisine göz atın.Gerçi fiyatı sizin limitiniz dışında.Belki yurtdışında uygun olabilir.Canon HV-30 bu işler için uygun bir kamera.Ancak ben de bir kasetli kullanıcısı olarak ille de kaset alın diyemiyorum.Sadece aktarma açısından değil kasedin bir takım teknik zaafları var.Kafa ömrü,mekanik arıza riski vs.Kullanım pratikliği açısından harddiskli ya da kartlı modelleri de göz önünde bulundurun.

    Hangi tip,hangi format olursa olsun bir kamerada göz önünde tutacağınız temel özellikler mercek kalitesi,sensör boyutu,görüntü işlemcisi olsun.Amatör bir kamerada görüntü kalitesini belirleyen esas faktörler bunlar.1/4 inç sensör mesela 1/5 inç sensörden büyüktür.Mümkünse 1/3 inç olsun mesela.Mümkün mertebe manuel seçenek imkanı olsun(artık amatör kameranın izin verdiği ölçekte)Diğer özellikler ki pek çoğu ıvır zıvırdır ve sizin beklentinize kalmıştır.Onları çok fazla dikkate almayın.

    Çok fazla yardımcı olamadım aslında kusura bakmayın.Ama ben,bundan beş yıl önce ilk kez kamera almaya kalktığımda karşımadaki çeşit bolluğundan ve fiyat farklarından resmen boğulmuştum.Geçen yıllar içinde bu işleri didikledikçe neyin ne olduğu öğreniyor insan.Bunca model çeşidi arasından seçim yapmak çok zor,ama ne istediğimiz,nasıl bir şey aradığımız şekillenip kritterler belirlenince seçenekler birden azalıyor.Öyle onlarca-yüzlerce değil en fazla 2-3 model arasında kalıyor insan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 3 Şubat 2009; 15:16:51 >




  • Estafrullah Lokman Hekim kardeşim bayağı bi yardımcı oldun sağol ;).Seninde dediğin gibi Sonny AVCHD yada HD Alıcam şimdi bakıyorum memory kartlı versiyonu varmı diye.Hard diskli alırsam eğer dezavantajları var! Kamerayı her dk yanımda taşıyamam ,ikincisi ise daha sonra alanı çoğaltmak istediğim zaman çoğaltamıcam.Bu arada bende sonny lerde renklerin daha canlı ve zoom'un daha net olduğunu gözlemledim ;)

    Birde 35 mm mercek alıp takanlar varmış! Modifiye ediyorlar kameraları sanırım bitane de bu tarz bi düzenek kurmam gerek.Yurt dışından ondan da getttiriyim olmadı.Benim babam mobilyacı ve benim elim teknik işlere çok yatkın.Netten araştırarak yaparız heralde bu sistemi.35 € dan başlıyormuş mercekler...

    her dk klip çekmicem o yüzden kasetli almaktan vazgeçtim,çünkü uğraşamıcam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eternal Fox -- 3 Şubat 2009; 20:20:19 >
  • high definition hdd li alacaksanız iyisi sr11/12 e.hafıza karta çeken kamera ise hdr-cx11e yi alabilirsiniz.fiyatları size göre ne olur bilmem
  • quote:

    Orjinalden alıntı: murattolga

    edit yaparken en avantajlı sistem miniDV'dir.


    doğru...

    ayrıca hdv almayın. nedenini anlatmak çok uzun.

    3cdd bir mini dv alın...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: caves


    quote:

    Orjinalden alıntı: murattolga

    edit yaparken en avantajlı sistem miniDV'dir.


    doğru...

    ayrıca hdv almayın. nedenini anlatmak çok uzun.

    3cdd bir mini dv alın...



    benim görüşüm eskisi gibi artık 3ccd çok bir önemi kalmadı.neden hdv almayın diyorsun sebenlerini de yazmalısınız bilgi sahibi olalım.sd kamerlarda 3ccd güzel ama diğer sony ve canonda çok güzel çekimler yapar yeterki sensörü1/3 ve aşağısı olsun.hd zamanında mümkünse hd olan bir kamera almalıyız sd kamera değil 3ccd olsa bile




  • Ben HDV kullanıyorum ve HDV'yi tavsiye ediyorum.HDV videoya alışınca SD videolara dönüp de bakasım gelmiyor.HDV olarak editlenen videoyu seyredin LCD ekranda bir de SD videoyu izleyin aradaki farkı görün.İsterseniz tek ccd değil 3 ccd ile çekilmiş SD görüntü ile HDV yi yanyana getirin farkı çok fazla yani.Elmayla armut kıyaslanmış olduk şimdi aslında ama sonuçta görüntü kalitesi farkı çok.Doğrusu üç CCD diye gidip de SD almanın pek bir mantığı yok bence.

    Tabii şu da var.HDV bir geçiş formatıdır.MPEG tabanlı bir formattır.Bu nedenle kendine özgü dezavantajları vardır.Kısıtlamaları vardır.Bir kere 1440*1080 üzerine çıkamıyor.Ama sonuçta çok profesyonel işler,montajlar yapmıyorsanız,video üzerinde kare kare uğraştıracak işler yapmıyorsanız çok da sorun değil.Video sitelerini gezerseniz amatör kısa film,klip vs ile uğraşanların halen öncelikli tercihinin HDV olduğunu görürsünüz.

    Standart DV formatı artık eskimiş bir format.Hatta HDV bile eskimeye başlamış bir format.Ama editleme açısından kaset üzerine kaydedilen formatlar halen daha avantajlı ve daha iyi görüntü kalitesi var.AVCHD formatı ise gittikçe yaygınlaşıyor.1920*1080 piksel video genelde 16mbps olarak bazı canon kameralarda 24mbps olarak kaydediliyor.İşlemesi biraz daha sıkıntılı.Bilgisayar güçlü olmalı.Ama artık yeni programlar bunu tanıyor.

    Diğer yandan kendim kullansam ve tavsiye etsem de kasetlerin de bazı dezavntajları olduğu yadsınamaz.Bir kere kafa yıpranması,kasedin kayıt ömrü,motor sesinin kayda geçmesi,batarya ömrü,videonun bilgisayara aktarım işi bazılarına eziyetli gelebilir.Ancak şu an kameram bozulsa ve hemen yenisini alacak olsam tercihim yine kasetli olacak zira istediğime cevap veren ürün bu.Ama iki yıl üç yıl sonra duruma göre karar vereceğim.

    Sonuçta istenen görüntü kalitesi ise bu saatten sonra SD video kamera öneremiyorum ben.Tabii ki bütçe yetmiyorsa uygun görülen SD bir video kamera alınıp kullanılabilir ama HD videoyu görünce kısa sürede pişman olunacağına eminim.HD ve SD arasında çok fark var.Bu saatten sonra alınacak kamera ister HDV ister AVCHD fomatı olsun HD video olursa daha doğru bir tercih olur kanaatindeyim.

    Harddisk,DVD bir yana kartlı kameralar da henüz istediğim düzeyde değil.Ama bunlar da sürekli gelişiyor.Ben geleceği kartlı kameralarda görüyorum.AVCHD formatında karta kayıt yapan kameralar ileride çok daha avantajlı olacak ama şimdilik değil.

    Özetle aslında uzun vadede kullanmak üzere kamera almak için halen karar vermek zor.Amatör video klip çekimi ile uğraşacaksanız kaset tercihi ön planda olmalı derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 1 Mayıs 2009; 14:57:11 >




  • üstad benim kamera motor sesi almıyor iyi bir kamera olursa motor sesi almaz biliyorum.kameram hc94e.hdv olan bir kamera motor sesi almaması gerekir
  • Elbette haklısınız.
    Benim halen kullandığım sony-HC9'da da böyle bir problem yok zaten.Ama eski sony-mini DV kameram motor sesini hafiften alırdı.O da ancak çok sessiz bir ortamda çekim yapıldıysa hissedilebiliyordu.Bazıları çok takıyor bu ses işine de ondan demiştim.Bir de genel olarak kasetlerin dezavantajları arasında söylenir ya bu durum.Biraz da oradan alışkanlıkla bahsetmiştim.Yoksa dediğiniz gibi iyi bir kamerada böyle bir sorun olmuyor.En azından benim bizzat gördüğüm diğer kameraların çoğu bazı istisnalar hariç sessiz aletlerdi.Tabii ki bütün kasetli kameralar aynı kalitede değil.Önemli olan ürünün kalitesi.Sizin kullandığınız HC94e zaten segmentinin en iyi ürünlerinden biri.Keşke piyasada bulunabilse.SD handycam almak isteyen için önerilebilecek en iyi kameraladan biri bence bu.Mercek carl zeiss vario-sonnarT* ve 1/3 inç sensör.Harika bir şey.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 2 Mayıs 2009; 9:25:41 >
  • maalesef bulanamıyor ben hc96e yi çok aramıştım ama hc94e nasip oldu bunuda zor bulmuştum gerçekten güzel video çekiyor sensör ve mercek kalitesi önemli
  • quote:

    Orjinalden alıntı: LokmanHekim


    ...Tabii şu da var.HDV bir geçiş formatıdır.MPEG tabanlı bir formattır.Bu nedenle kendine özgü dezavantajları vardır.Kısıtlamaları vardır.Bir kere 1440*1080 üzerine çıkamıyor.Ama sonuçta çok profesyonel işler,montajlar yapmıyorsanız,video üzerinde kare kare uğraştıracak işler yapmıyorsanız çok da sorun değil.Video sitelerini gezerseniz amatör kısa film,klip vs ile uğraşanların halen öncelikli tercihinin HDV olduğunu görürsünüz.

    Özetle aslında uzun vadede kullanmak üzere kamera almak için halen karar vermek zor.Amatör video klip çekimi ile uğraşacaksanız kaset tercihi ön planda olmalı derim.


    bu yüzden demiştim hdv almayın diye, kusura bakmayın o sırada vaktim yoktu, ortaya bir şey atıp açıklamasını yapmadan gitmekten hiç hoşlanmam oysa...

    ama lokmanhekim arkadaşımın dedikleri de çok doğru... ancak ben 3ccd diye sd alın dememiştim, editleme ile ilgili avantajları yüzünden mini dv önermiştim arkadaşa, klip çekmek istiyor çünkü...




  • Evet size katılıyorum.Bence de editleme için en uygun seçenek kesinlikle miniDV.Bunun arkasından HDV(high digital video) gelir.Mini DV editleme açısından en rahatı kesinlikle.

    Standart DV-avi videolar orta şeker bir sistemde ve güzel bir editleme programı ile çok rahat işlenebiliyor.Oysa yine standart video çeken DVD ve HDD videolar editleme için o kadar uygun değil.DVD ve HDD kameralar sıkıştırılmış mpeg-2 tipi videolar kaydediyorlar.Bunun işlenmesi biraz daha sorunlu olabilir.Sadece kesme,ekleme tarzı editleme yapılacaksa tamam.Ama bir klip çalışmasında bazı görsel efektler,geçişler, hızlandırmalar, yavaşlatmalar,renk düzeltmeleri falan gerekir.Bu bakımdan en az sıkıştırılmış format olan DV-avi en uygunu.Aslında kasede kaydedilen HDV bile standart dv-avi den daha fazla sıkıştırlmış bir format.Bu bakımdan editleme açsından DV-AVI videolar HDV'den daha uygun ve rahat çalışılabilecek bir format.

    Yanlız daha önce yukarıda anlattıklarımdan şöyle bir şey anlaşılmasın.AVCHD sıkıştırılmış bir formattır,HDV daha az sıkıştırılmış bir formattır kalite daha fazladır diye bir şey yok.Bir videonun kalitesini belirleyen tek parametre sıkıştırılma oranı değil.Bir sürü faktör var işin içinde.

    16mbps lik AVCHD bir video 25mbpslik HDV den daha kaliteli bir görüntü sağlayabilir.Zira adı üzerinden AVCHD gelişmiş ve karmaşık bir codec sistemidir.Daha az bir bant genişliği ile daha kaliteli bi görüntü sağlanabilir.Esas sorun bunun işlenme zorluğu ve formatın nispeten yeni oluşudur.Editleme için güçlü sistemler istemesidir.Yoksa çok profesyonel olmayan bir göz bu iki videoyu orijinal haliyle yanyana sadece izlerken hiç bir fark anlamaz.

    (Not:burada yazdıklarım tamamen amatör bağlamdaki çalışmalar içindir.İnce teknik detayların önem kazandığı profesyonel işler ve konular beni aşıyor.Dijital video konusu aslında sanıldığından çok daha fazla teknik detay ve derinliğe sahip,derya deniz bir şey.Böyle konularda profesyonel tecrübesi olan arkadaşlarımızın görüşlerine müracaat edilmesini öneriyorum.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 2 Mayıs 2009; 23:05:36 >




  • lokmanhekim üstad gerçekten güzel anlaşılır yararlı profosyenelce bilgiler veriyorsunuz teşekkürler.bu bilgileri inanın birçok kamera stan ve fotoğrafcı bilmez tek bildikleri yeni ürün iyi olu zoomu şu kadar hd hdd li gibi çocukların bile bildiği şeyler fotoğrafcının yaptığıda kasetten dvd ye video aktarmaktır(evinde pc olmayan ve bu işleri bilmeyenler için).bizlerde kamera tavsiye ederken yazıyoruz görüntü kalitesi çektiği görüntülerin üzerinde istediği gibi oynamak isterse kasetli,çeker izlerim zamanım yok diyenler için dvd li modeller ama ekliyoruz çok tavsiye edilmiyor.uzun süre kayıt isteyenler için hdd li modeller,pc ye aktarım kolaylığı ve hareketli parça az veya olmadığı için bozulma riski az olan hafıza karta çekim yapanlar ek bilgi karta çekilen görüntüler diğerlerine göre iyi olmayablir henüz gelişme aşamasında diye.bunları değerlendiren son kararı verecektir.ben olsam dvd model asla almam dvd diskler göze hoş görünüyor ama taşıma ve çabuk çizilme olayı çekim için uygun bir alet değil bana göre bunlarda benim düşüncelerim




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.