Şimdi Ara

AM3 Fan Seçimi ve Performans Konusunda Birkaç Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • soru 1;
    Ga-880GM-ud2h board üzerine phenom II x6 1090T BE işlemci için bi fanı bakıyorum..
    100-150 tl arası bir şey işimi görür.
    nzxt zero full tower kasam var.(yanda 4 adet 12cm fan- arkada 12cm 2 adet egzos- üstte bir adet 8cm egzos- önde de bir adet 12cm hdd soğutucusu var, bu fanlardan da yararlansam iyi olur yani soğutmaya katkı sağlasınlar )

    soru 2;
    bu işlemcinin 4ghz de stabil çalışabilmesi için voltaj artırmak gerekir mi? o/c yapabiliyorum ama pek bir şey bildiğim söylenemez, voltaj artırmak ne işe yarar ve ne zaman artırılmalıdır?

    soru 3;
    bilgisayarım daha önce kasmayan oyunlar aynı şartlarda hafif hafif kasmaya başladı, fallout 3 high settingsde 1280x1024 oynarken, cod black ops en düşük ayarlarda bile arada takılıyor. ara ara kasıyor. grafik kartım gtx580, 4gb 1600mhz kingston ram var, harddisk ise 2x samsung f3 spinpoint(500gb 7200rpm 16mb cache) raid0 yapılı.
    işletim sistemim de w7 64bit ultimate.
    daha önce bir arkadaşım 5 senelik dvi kablosu ve eski bi monitör kullandığımı görünce bunlardan dolayı kasıyordur falan demişti ama pek bilgi sahibi olan birisi değildi, burda daha profesyonel bir yardım almayı umuyorum
    not: hala aynı eski dvi kablosu ve philips 190vw 19'' monitörüm ve işlemcimde stok fan var

    bi anda fazla yüklendim sanırım ama kusura bakmayın şimdiden teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dream weaver -- 5 Mart 2011; 14:41:20 >







  • Arkadasım bu nasil tezatliktir:D bir tarafta gtx580 diger tarafta 19" monitör:) cod da kasmasinin sistemle ilgisi yok skidrow 4 ve 5 updateini yapman gerekiyor durum oyun ile alakalı yani. Ben soğutucu olarak sunbeam core contact freezer kullanıyorum tavsiye ederim. ;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: redbloodedman

    Arkadasım bu nasil tezatliktir:D bir tarafta gtx580 diger tarafta 19" monitör:) cod da kasmasinin sistemle ilgisi yok skidrow 4 ve 5 updateini yapman gerekiyor durum oyun ile alakalı yani. Ben soğutucu olarak sunbeam core contact freezer kullanıyorum tavsiye ederim. ;)


    ilerde daha iyisini alabilmek için bir süre daha elimdekileri kullanayım dedim :)

    tavsiye ettiğin soğutucu çok metedilen bir ürün, işlemcinin boş ve yükteki sıcaklıklarını paylaşabilir misin? fan gürültüsü falan kısaca bi anlatabilir misin zahmet olmazsa? :)

    edit: cod updateleri için ayrıca teşekkür ederim, fallout new vegas'ta da aynı problem vardı, 3-4 adet patch yapılması gerekiyordu, uğraşmadım, cod ile uğraşayım ama baya sardı kasmasına rağmen :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dream weaver -- 5 Mart 2011; 16:49:40 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.