Şimdi Ara

Altın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,


    Bugünlerde sıkça rastlanılan altın dolandırıcılığı ve sahtekarlığı hakkında sizlere tecrübelerimi ve bilgilerimi aktarmak istiyorum. Altın bir takı alırken dikkat edilmesi gereken bazı detaylar bulunuyor;


    ·      Öncelikle altın takı alırken mutlaka güvendiğiniz ve tanıdığınız bir kuyumcudan almayı tercih ediniz. Zira aldığınız altın gerçek altın olmayabilir ya da ayarı ile oynanmış bir diğer deyişle ayarı düşürülmüş altın olması ihtimal dahilindedir.

    ·        Aldığınız takının üzerinde mutlaka ürünün ayarını belirten damga ve üretici firmanın resmi logosunun olmasına dikkat ediniz. 8 ayar bir takı için üzerinde “8K” ya da “333” ibaresinin olması zorunludur. Bu ibareler 14 ayar için “14K” ya da “585”, 18 ayar için “18K” ya da “750”, 21 ayar için “21K” ya da “875” ve 22 ayar için “22K” ya da “916” ibarelerinden oluşmaktadır.

    ·        Aldığınız takının mutlaka faturasını satıcı firma ya da şahıstan talep ediniz. Bu fatura sizin resmi olarak o firmadan ilgili ürünü aldığınızın birinci resmi belgesidir.

    ·        Takı olarak altın aldığınızda TSE belgesinin olmasına dikkat ediniz.

    ·        Aldığınız takının gram, ayar ve işçilik bilgilerini mutlaka bir yere not ediniz. Bu bilgiler sizin ileride satmayı düşündüğünüzde ne kadar bir kaybınız olduğu konusunda bir önbilgi verecektir.

    ·        Yatırım amaçlı alacağınız altınlarda işçiliği daha düşük olan yüksek ayar altın almayı tercih edin. Genellikle altın bir üründe ayar yükseldikçe işçilik maliyeti düşecektir.


    Umarım sizler için faydalı olmuştur.








  • Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 4,33 değer kazanırken, altının gram satış fiyatı yüzde 2,20, Dolar/TL yüzde 1,39, Euro/TL yüzde 1,35 değer kaybetti. Sıkı takipteyiz altın fiyatlarını sürekli buradan izliyorum: https://altinfiyatlari.biz/

  • üzerinde yazması gereken ibareleri bilmiyodum teşekkürler

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.