Şimdi Ara

Alternatif Router Yazılımları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Turk.Net Adsl ile internete bağlanıyoruz. 15 yıldır kullandığımız Airties RT-205 bazı ne olduğunu bilmediğim nedenlerden bağlanmayı bırakınca ikinci el bir modem aldım. Huawei HG552d olarak adlandırılmış bu modemin tepesinde bir USB girişi var. Huawei HG552e modelinde bu USB girişi 3G modem girişi bağlantısının yanısıra USB bellek/harddisk girişi olarak da kullanılabiliyor. FTP üzerinden ağda okuma yazma yapılabiliyor. HG552d modelinin yüklü firmware sürümünde ise USB ve FTP sunucu ayarları görünmüyor.

    Bunun üzerine firmware arayışına girdim fakat modem eski sayılabilir sanıyorum firmware yayını yapan sayfaların tamamına yakını yayından kalkmış. Google ve Yandex motorlarında bulmadığım Gibiru Arama motorunun desteği ile Custom Firmware for Routers başlığında açıklanabilecek bazı içeriklere eriştim. Bu sitelerde yayınlanan firmware'lar arasında benim router modelimin ihtiyacım olan bir derleme bulamadım.

    Şuan internete bağlanabiliyorum, ağ sorunsuz çalışıyor ama o USB port süs olarak mı duracak biz de FTP yayını yapamayalım mı ağımıza ?




    Bu custom firmware olayı hakkında neler düşünüyorsunuz, değerli fikirlerinizi öğrenebilir miyiz ? Yani yerli dağıtıcıların modem arayüzleriyle ilgili geçmişte yaptıklarının da çok tasvip edilmediğini bilerek bu konuda tecrübesi olanların yanıtlaması çok makbule geçer.

    İlgilenen herkes çok teşekkürler.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.