Şimdi Ara

ALS(Askeri Lise Sınavı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben bu sene 8. Sınıfım ALS ve SBS sınavlarına gireceğim. Fakat hala ne yapacağımı anlamış değilim. Askeri pilot olmak istiyorum bunun yolununda Bursa Işıklar Askeri Hava Lisesi ve Hava Harp Okulu'ndan geçtiğini biliyorum. ALS başvurumu yaptım ama aklımda bazı soru işaretleri var:
    1. Gözlük kullanmıyorum fakat daha önce hiç göz doktoruna gitmedim ve doğrusu korkuyorum.
    2. Bedeni yeterlilik sınavında geçip geçememem daha çok o anki vücudumda salgılanan adrenalin hormonuna bağlı. Boyum 1.72 kilom 50 ama zayıf bir insan değilim. Kaslı olduğum hiç söylenemez. Özellikle bizim sınıftakilerle karşılaştırdığımda çok yavaş koşuyorum. Bedeni yeterlilikte benden 1.60 m zıplamamı istiyorlar fakat ben ne kadar denediysem de bu değere ulaşamıyorum.
    3. Sakarya Dershane'sine gidiyorum. Aslında gitmemin öyle çok özel bir sebebi yok. 4. sınıfta çok güzel bir indirim kazanmıştım hakeza 5. sınıfta da öyle sonra da arkadaşlık ortamı benim buraya gelmemi sağladı. Acaba bu bana bir sorun oluşturur mu?
    Sınav olarak düşündüğümüzde belli bir standardım yok ama pek düşük değil. 9 şubeli ve her şubede ortalama 35-38 öğrenci olan bir okulda 97.82 karne sonu ortalamasıyla 19. oldum. Sınıfta genelde futbol maçlarına alınmayan pek fazla da takılmayan bir insanım (nede olsa kötü futbol oynuyorum). Her gün yaklaşık 45 dakika yürüyorum 6. katta oturuyoruz ve asansör kullanmıyorum.
    4. Mülakatta baktığım kadarıyla ince eleyip sık dokuyorlar. Bende pek öyle genel kültür bilgisi olan, genelkurmay başkanlarını, Atatürk ilkelerini bilen bir insan değilim (daha doğrusu hiç ilgilenmedim).
    Arkadaşlar asıl soruna gelirsek bana yardımcı olabilir misiniz? ALS hakkında pek bir bilgim yok en çok mülakat, bedeni yeterlilik ve göz kontrolünden korkuyorum bana önerebileceğiniz bir şey var mı?
    Bir resmimi koyardım ama malum burası donanımhaber.







  • Bende bugün başvurumu tamamladım.
    Kilom 64 kg
    Boyum 178 civarı
    Gözümden hiçbir sorunum yok , doktora gitmedim ama şuana kadar bir sıkıntım olmadı görüşüm hakkında
    Hedefim Işıklar Askeri Lisesi .
    Fiziksel gereklilik , sınav ve fiziksel sınav hakkında herşeyi buradan bulabilirsin :
    http://www.osym.gov.tr/dosya/1-63488/h/als-2013-722013.pdf
    Başarılar
  • Mülakatlar hakkında bir bilgim yok ancak 2 sene önce sınava girmiştim.Sınav çok zor önceden bunu söylemiş olayım.Benim hayatımda karşılaştığım en zor sınavdı o kadar söyleyeyim.Hava harp okulunu istiyorsan sınava çok ciddi çalışmalısın.Zaten sınava ortalama 30 bin kişi girer.Eğer iyi bir sonuç yaparsan bence kesin girersin.Yani şimdilik sınavı düşün sen
  • Merhaba ben 13 yasindayim bu sene als ye girecegim als yi gercekten cok istiyorum calismak icin bana kitap tavsiye edermsiiniz ben fazla ayrintiya bakmam kisa oz ve net birsey anlatan kitap tavsiye edermisiniz? Tsk saygilar iyi forumlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya lutfrn biri yardim etsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest

    Merhaba ben 13 yasindayim bu sene als ye girecegim als yi gercekten cok istiyorum calismak icin bana kitap tavsiye edermsiiniz ben fazla ayrintiya bakmam kisa oz ve net birsey anlatan kitap tavsiye edermisiniz? Tsk saygilar iyi forumlar

    Als kitaptan çalışılacak bi sinav değil bende girdim sınava mantık istiyor birde kitap okuman lazım tek yapabileceğin şey önceki sınavların sorularını çözmek olur bide kitap okumak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.