Şimdi Ara

ALPHA cb 24 tf kombi incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
5.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba;

    Yaklaşık 16 yıllık buderus marka kombimi değiştirme zamanı gelmişti.İlk başta tabiki Buderus kombileri incelemeye başladım.Çünkü kombimden memnundum.
    Daha sonra boschun buderusu satın aldığını iki markanın birebir ayı modeller ürettiğini öğrendim.Boschun kombileri daha uygundu.İstikametimi bosch kombilere çevirdim.
    modele bile karar vermiştim. Modülasyonlu olan,on off oda termostatı seçimine gelmişti.Bu arada müdavimi olduğum DONANIMHABER forumdan da araştırmalarımı yapıyordum.Çünkü komşum kombi işi ile ilgileniyordu.Bana o markalarla yerli markaların kullandığı malzemeleri bir iki firmanın ürettiğini arıza durumlarında aynı malzemeye daha fazla ücret ödeyeceğimi söylediğinde araştırmaya başladım.Buradaki araştırma adresim burasıydı .Genede aklımdaki kombiyle devam etmeye karar verdim.Oda termostatı konusunda kullanıcılardan alternatif marka tavsiyesi almak isterken Önce ZEBZA daha sonra DİSİNTEGRATION konuma yorum yaptılar.İşte ondan sonra yönüm birden değişti.Onlara buradan çok teşekkür ederim.Benim sorularıma sıkılmadan cevap verdikleri için saygılarımı sunarım.:)

    Bana İMMERGAS ın markası olan ALPHA marka kombİden bahsettiler.Koşulsuz 7 yıl garantiden bahsettiler.Adamlar bu garantiyi öncelikle piyasa yapmak için verdiklerini biliyorum.Ama açıkcası mallarına güvenmeseler 7 yıl garantiyi ne olursa olsun kalite yoksa vermezlerdi.

     ALPHA cb 24 tf kombi incelemesi

    Kombiyi kendi servisinden alırsak 1400 küsüratlı satıyorlar.İnternette 1250 ye kadar düştüğünü gördüm.Oda termostatı olarakta mini crd oda termostatını aldım.İmmergas markaydı.onuda internetten 140 tlye aldım.

     ALPHA cb 24 tf kombi incelemesi

    Bir tanıdık vasıtasıyla kombiyi birde değişim belgesi dahil 1350 tl ye 5 taksitle aldım.Montajı işyerinden sevdiğim bir abime rica ettim.Uygun miktara hallettik.Montajını yaparken kombinin su giriş ve çıkışları ile tesisatın çıkışları uymadı.O biraz sıkıntı yarattı.Birde bacanın çıkışı için camımız uygun değildi.Neyse sonunda hepsini hallettik.


     ALPHA cb 24 tf kombi incelemesi

    Servis gelip devreye aldı.Termostatı da bağladı.Termostatın özellikleri eski cihazın termostat ına göre daha fazla
    Servis ayarlarını yapmış fakat ben yoktum.Gelince inceledim amabirşey anlamadım. Oda termostatı bağlıyken kombinin üzerinden hiçbirşey yapamıyorsunuz.Kontrolleri açıp kapatma dahil herşeyi termostat tan yapıyorsunuz.

     ALPHA cb 24 tf kombi incelemesi

    Kullanma kılavuzunu okuyup özelliklerini anlamaya çalıştım.Fakat bana karışık geldi.Kış gelmediği için ısınma ayarlarını bilmiyorum.Zamanı gelince onuda sanırım çözerim.Tek anladığım.hergün ayrı ayrı olarak sanırım sıcak su ayarını değişik derecelerde ayarlayabiliyorsunuz yada ben öyle anladım..Termostattaki hoşuma giden özellik ortam sıcaklığınıda gösteriyor.Olması idi.


     ALPHA cb 24 tf kombi incelemesi

    Bunun dışında programlama özelligi var bu özelliğini çok sevdim.Ama nasıl ayarlanır şu an için bir fikrim yok.

     ALPHA cb 24 tf kombi incelemesi

    Odatermostatındaki düğmeler prog tuşunu bilmiyorum.Ama bazı ayarları yaparken kullandım.Ama ana işlevini bilmiyorum.Programlama yaparken kullanılıyordur.Ama nasıl onu bilemiyorum.Kış aylarında deneme yanılma olarak sanırım öğrenirim.

     ALPHA cb 24 tf kombi incelemesi

    Mode tuşu prog tuşu gibi ince ayarları yaparken kullanmanın dışında
    -Sıcak su ( Yaz modu )
    -Isıtma ve sıcak su ( kış modu)
    -Programlı kullanım ve kapatma işlevi görüyor. Sağ taraftaki düğmeler gene ince ayarlamalar için ve oda sıcaklığını ayarlamak için ve sıcak suyun derecelerini ayarlamak
    için kullanılıyor.

     ALPHA cb 24 tf kombi incelemesi

    termostatta ekonomik ve konfor modu olarak iki ısınma modu bulunmakta
    Fakat işlevi nasıl oluyor neden böyle birşey yapılmış bilmiyorum.Sanırım kışın mantığını anlarım.
     ALPHA cb 24 tf kombi incelemesi

    Sıcak suyu banyoda kullanırken ben sıkıntı yaşıyorum.Musluğu açınca kombi direk devreye giriyor.Sıcak su kısa sürede ( evimiz uzunlamasına banyo ile kombi uçlarda olmasına) rağmen sıcak su kısa sürede geliyor.Sorun buradan sonra başlıyor.Bir süre sonra sanırım kombi suyu yeterli sıcaklığa getirdiğinden olacakki kendini kapatıyor.Daha sonra gene devreye giriyor.Ben o sırada banyoda beklemede kalıyorum.Diğer kombimiz de banyo suyu sıcaklığını otomatik ayarladığında ve birde içinde boyleri olduğundan
    böyle bir sorun yaşamazdım.Yaz ayı olduğu için şimdilik çok sorun yapmıyorum.Ama sanırım su sıcaklığını kışın yükseltince düzelecek sanıyorum.



     ALPHA cb 24 tf kombi incelemesi

    Oda termostatında aydınlatma yok.Gereklimi kişiye göre değişir.Kombide göstergede var.Fakat çok basit hani olurya koyalımda var desinler diye yapılmış izlenimi uyandırdı.En azından bana öyle geldi.

    Kombinin en sevdiğim yönü eski kombim yükseklik olarak da genişlik olarak ta çok daha ufak vede sessiz.Önceki kombi çalışırken uçtaki odadan duyardım.Ama bunda mutkağa girmem gerekiyor. :)
    -
    Önceden kullanamadığımız alana şimdi masamızı koyduk.On numara olmasada 8-9 numaralık kullanımı var masanın mutfağımızda genişledi.

    Bu kombi hakkında doğru düzgün hiçbir fikir ve yorum bulamadım.Üstatlar olmasa alacağımı pek sanmıyordum.Çünkü kapalı kutuydu benim için güvenemezdim.
    genel anlamda cihazı beğendim ve sizlerle paylaşmak istedim.Belki bu kombiyi almak isteyipte fikir almak isteyen olur diyerek, umarım açıklayıcı şekilde yorum yapabilmişimdir.Kullandıkça yorumumu güncellemeye çalışacağım.Tabi forumda bu cihaz ı kullana yada bilgisi olan üyelerimiz de yorum yaparsa bende öğrenebilirim.







  • nctemiz kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun

    Güle güle kullanın
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler :)
  • nctemiz kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla mini crd on-off değil modülasyonlu oda termostatı
    Kombinin kazan sıcaklığını 60c ayarlayıp oda sıcaklığına göre modülasyon çalıştırır kademeli kazan sıcaklığını düşürür
  • Evet aynen dediğiniz gibi on off hem de modülasyonlu derken kombiyi istediğiniz sıcaklığa gerektiği su sıcaklığını otomatik ayarlayıp istenen sıcaklığa gelince otomatik açıyor yada kapatıyor. On off kapanıp açılmasını kastetmiştim.Yanlışmı oldu
  • nctemiz kullanıcısına yanıt
    On-off ta örneğin kombiden kazan sıcaklığını 60c oda termostatında ise evin derecesini 23c ayarladınız kombi devamlı olarak 60c de çalışıp evi 23c ye getirince kombiyi kapatır

    Modülasyonlu oda termostatında aynı yöntemi uyguladığınızda 60c olan kazan sıcaklığı ev ısındıkça kademe kademe yavaş yavaş inmeye başlar 55c sonra 50c belki evde ısı kayıpları az ise 40-45c ye kadar düşürüp evi 23c ye getirecek

    Sonra yarım derece düşüp te oda termostatının komutuyla kombi tekrar devreye girdiğinde 60c değil belki 45-50c den evi ısıtmaya başlayacak yani oransal çalışacak alev boyunu düşürecek

    kış sezonunda kombinin ekranından kazan sıcaklığını kontrol edin
    Bir de alpha nın anakartında on-off ve modülasyonlu oda termostatı uçları aynı mı yoksa kartın üstünde ayrı ayrı yerde mi
    Yani on off oda termostatı bağlantı yeri farklı mı kullanım kılavuzunda bakmak lazım
    Bazı kombilerde tek giriş var bütün oda termostatlarının kabloları aynı yere bağlanır kimisi farklı




  • Aslında tam dediğiniz olayı söylemek istemiştim.Yanlış olmuş dediğiniz olayı yarın servise sorayım İçme şüphe düştü
  • nctemiz kullanıcısına yanıt
    Sorun, belki bağlantı yeri aynıdır ferroli kombilerde öyle mesela
  • Bugün merkezlerini aradım. Beni montajı yapan servis elemanı ile görüştürdüler. Her iki termostatda aynı şekilde montaj yapılıyormuş yani tek bir bağlantı yeri varmış iki vidadan bağlanıyormuş

    Sıcak su olayını da sordum sıcak suyu tek başına kullanıp derecesini o şekilde ayarlayın sorun ortadan kalkar dedi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nctemiz -- 21 Eylül 2016; 13:57:43 >
  • nctemiz kullanıcısına yanıt
    Demek ki o.t bağlantısı ferroli kombiler gibi aynı
  • Aynen tek bağlantıdan oluyormuş sıcak su sorunu dedikleri gibi olur inşallah

    sizce kış performansı fatura olarak ekonomi olurmu
    Diğer kombine oranla

    Birde dış ısı sensörü almadım.Konuştuğum bayi oda termostat yeterli dediği için almadım.Alsam iyi olurmuydu
  • nctemiz kullanıcısına yanıt
    mini crd ile dış hava sensörü kombine oluyor mu yani dış hava sensörünü kombinin kartına taktıktan sonra mini crd ekranından dışardaki anlık hava görünüp mini crd ekranı üzerinden en uygun ısıtma eğrisi seçilerek kombi iç/dış sıcaklık farkına göre oransal çalışıyor mu?
    yoksa dış hava sensörü bağlandıktan sonra dış hava sensörü kazan sıcaklığını oda termostatından bağımsız bir şekilde dışardaki havaya göre düşürüp yükseltiyor mu
    her iki durumda ek tasarruf olur ama birinci durumda kombi daha stabil çalışır
    bu özelliğin mini crd de değil amico car ve super car oda termostlarında olduğunu biliyorum
  • Demekki almak lazımmış ince detayları bilemiyorum. Ama bahsettiğiniz her iki şekildede tasarruflu oluyor.

    Benim asıl merak ettiğim eski kombime göre bu şekilde azda olsa tasarruflu olurmu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nctemiz -- 21 Eylül 2016; 19:29:53 >
  • nctemiz kullanıcısına yanıt
    Evet az da olsa tasarruflu oluyor ılık günlerde ve gece gündüz otomatik kazan sıcaklığını düşürecek
    Gece 50c kazan sıcaklığı yerine gündüz belki 45c yetecek dış hava sensörü bunu ayarlar
  • Binada merkezi ısıtma olduğundan banyo-mutfak için hem daha ucuz hem de içindeki parça sayısı daha az daha uzun süre gider diyerek ariston next 14lt hermetik şofben taktırdık, garanti bitince eşanjör delinmiş 500tl istediler, arada da bir iki kere anakart sorun çıkarmıştı.

    Yerine immergas yada alpha gibi bir kombi alsak projeyi yeniden mi çizdirmek gerekir, ne gibi ek masraflar çıkar, bağlantı yerleri vs. uyar mı?

    Ariston nextten bir tane daha mı alıp takmamı önerirsiniz?

    Şofbenin yerine kombi takılır mı?(Kapalı cam balkonda)
  • AAABBBTR42 A kullanıcısına yanıt
    Yeniden proje çizilmesi gerekir
    Yeni kombi için sıcak soğuk su bağlantısı haricinde
    Kalorifer için gidiş dönüş ana bağlantısı yapılacak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    Yeniden proje çizilmesi gerekir
    Yeni kombi için sıcak soğuk su bağlantısı haricinde
    Kalorifer için gidiş dönüş ana bağlantısı yapılacak

    Tahmini masraf ne kadar olur hocam?
  • AAABBBTR42 A kullanıcısına yanıt
    sadece kombi montajı ve proje 500-600
  • quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    sadece kombi montajı ve proje 500-600

    Model öneriniz olur mu?
    vaillant turbomag-ferroli sky f vs. yada bir başka hermetik şofben?

    Vaillant turbomag 12lt için 800+100(montaj)+666(6 yıl ek garanti)=1 5 5 6tl'ye geliyor

    Kafam çok karıştı

    Bunun yerine alphanın 7 yıl garamtili ürününü alsam mantıklı olur mu sadece su ısıtmak için?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AAABBBTR42 -- 26 Eylül 2016; 19:51:40 >
  • AAABBBTR42 A kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun garanti bitiminde arıza çıkarması sansızlık bu forum sayesinde bu kombiyi aldım.Tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.