Şimdi Ara

Almanyadan Telefon Getirtmek Ve Kayıt İşlemi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle iyi akşamlar, son zamanlarda samsung galaxy s7 edge telefonuna aşırı ilgi duyuyorum ancak malum ülkemizde fiyatı çok yüksek şuan ortalama 3200tl civarı. Ben de yurtdışında acaba alabilirmiyim diye araştırmaya başladım. Yurtdışına çıkma planım yok ancak Almanya'dan Türkiye ye gelecek tanıdığım var bende ona getirtmek istiyorum. Şimdi sorularıma başlıyorum.

    1-Arkadaşım telefonu kutulu biçimde ülkeye sokabilir mi ? Sokması için gerekli şartlar nelerdir ? (iki yıl içinde hiç telefon getirmemiş)

    2- İkinci soru, arkadaşım telefonu ülkeye sokarsa ben o telefonu onun pasaportuna değil kendi pasaportuma kayıt ettirmek istiyorum bunun için ise kayıt yapılacak pasaportun 60 ya da 120 gün içinde yurtdışından Türkiye'ye giriş yapması gerekiyormuş dolayısı ile ben arkadaşımın pasaportuna kayıt ettirmek istemiyorum çünkü telefonu ben kullanıcam o yüzden şöyle bir fikrim var bu olabilir mi ? Arkadaşım telefonu bana ilettikten sonra yani telefonu elime aldıktan sonra telefonu türkiyede bırakıp yunanistan'a gitsem sonra dönsem (artık pasaportumda yurt dışından türkiyeye geldiğime dair kaşem var). 60 gün içinde Türkiye'ye giriş yaptığım için kendi pasaportuma almanya'dan gelen telefonu kayıt yaptırabilir miyim ? (Ege böldesinde olduğumdan ve pasaport ve vizem olduğu için yunanistana geçmek kolay benim için.)

    Sorularımı olumlu olumsuz cevaplarsanız çok sevinirim..

    Eğer anlatamadığım yer var ise lütfen sorun biraz karmaşık durum ama umarım anlatabilmişimdir. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maskeli03 -- 23 Mayıs 2016; 22:47:33 >







  • Pasaportu 1 sene diye biliyorum ama emin değilim. Bide apple harici cihazlar için de uluslararası 1 sene garanti var mıdır almanyadan falan alınca?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maskeli03

    Öncelikle iyi akşamlar, son zamanlarda samsung galaxy s7 edge telefonuna aşırı ilgi duyuyorum ancak malum ülkemizde fiyatı çok yüksek şuan ortalama 3200tl civarı. Ben de yurtdışında acaba alabilirmiyim diye araştırmaya başladım. Yurtdışına çıkma planım yok ancak Almanya'dan Türkiye ye gelecek tanıdığım var bende ona getirtmek istiyorum. Şimdi sorularıma başlıyorum.

    1- İki yıl içinde pasaportuna telefon işletilmemiş olması lazım bu konudan haberdarım. bu arkadaşımın pasaportuna kayıtlı telefonu yok dolayısı ile rahatça kutusuz veya kutulu ülkeye sokabilirmi ?

    2- Almanyadan gelen s7 edge telefonu bizim operatörlerimizi çalıştırırmı ?

    3- İkinci soru, zaten ben arkadaşımın pasaportuna kayıt ettirmek istemiyorum çünkü telefonu ben kullanıcam o yüzden şöyle bir fikrim var bu olabilir mi ? telefon almanyadan türkiyeye giriş yaptıktan sonra yani telefonu elime aldıktan sonra telefonu türkiyede bırakıp yunanistana gitsem sonra dönsem. 60 gün içinde türkiyeye giriş yaptığım için kendi pasaportuma almanyadan gelen telefonu kayıt yaptırabilirmiyim ? (Ege böldesinde olduğum için ve pasaport ve vizem olduğu için yunanistana geçmek kolay benim için.)

    Sorularımı olumlu olumsuz cevaplarsanız çok sevinirim.

    Evet kendi pasaportuna kayıt yaptırabilirsin.

    Özellikle dikkat etmen gereken konu pasaportuna mutlaka yurt dışından içeri girerken giriş damgasını vurdurmayı ihmal etme.

    Yurt içine giriş tarihin belli olması gerekir. Giriş yaptıktan sonra 120 gün içerisinde kayıt yaptırabilirsin.

    Ayrıca aldığın telefonun free sim yani bütün sim kartlar tarafından çalışma özelliği olması gerekir.




  • alpbatu kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkür ederim. Telefonu almanyadan media markt veya amazondan aldıracağım yani operatörden alınmayacağı için sim free olması lazım diye düşünüyorum ki sim free olmasa bile bu videodaki gibi unlock yapma yöntemleri işe yarıyormu acaba bir bilginiz varmı ?

    Bide arkadaşım telefonu kutulu biçimde ülkeye sokabilirmi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maskeli03 -- 19 Mayıs 2016; 18:26:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maskeli03

    Cevabınız için çok teşekkür ederim. Telefonu almanyadan media markt veya amazondan aldıracağım yani operatörden alınmayacağı için sim free olması lazım diye düşünüyorum ki sim free olmasa bile bu videodaki gibi unlock yapma yöntemleri işe yarıyormu acaba bir bilginiz varmı ?

    Bide arkadaşım telefonu kutulu biçimde ülkeye sokabilirmi ?

    Tabii sokabilir, hiç bir problem olmaz...Yeter ki bir iki adetten fazla yanında telefon olmasın.

    Operatörden alınmayacaksa sıkıntı olmaz.

    Sim kart açtırma veya kırdırma yaptırabilirsin.
  • Hala güncel.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maskeli03 -- 24 Mayıs 2016; 11:25:36 >
  • kutulu biçimde ülkeye sokar. maks 2 cihaz sokar, birisi elinde diğeri kutuda. 2 kutu olursa almazlar. ticvarete girer. gümrük kanununa göz gezdirin.
  • Halah_Sumul kullanıcısına yanıt
    Peki dediğim gibi arkadaş telefonu ülkeye soktuktan sonra ben telefonu kendi pasaportuma işletebilir miyim ? zaten bu hafta içi yunanistana gideceğim bir süre kalıp döneceğim, döndüğümde pasaportumda türkiye'ye giriş damgası olacağı için e-devletten kendi pasaport bilgilerimi yazarak telefonu kayıt yaptırsam sotun çıkma ihtimali varmı ? bunu sormamdaki amaç ise telefon almanyadan alınmış olacak IMEI bilgilerinden anlaşılır herhalde bu ben ise yunanistanda geldiğim pasaportuma kayıt ettirmek için çabalıyor olacağım
  • Hicbir sorun olmaz dostum. Olsaydi insanlar imei haklarini para karsiligi satmazdi. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halah_Sumul kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevabınız için gerçekten içim rahatladı, sonuçta 2500tl ye yakın para bağlıyacağım o yüzden herşeyden emin olmak istiyorum :)
  • maskeli03 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim dostum ne demek :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.