Şimdi Ara

ALMANYADA ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ '''''YARDIM'''''

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merak ettiğim kon şuan ben lise son öğrencisiyim ve almanyada makine yada bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum bunlar için ygs-lys den kaç puan yada ilk kaç bine girmek gerekiyor???



  • uupppppppp
  • İnternetde bu konuyla ilgili en az 1000 tane sayfa vardır ama gelip ayrı konu açıyosun.boşver sen almanya yaramaz sana.az araştırın be hemen hazıra konuyosunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Devin Booker

    İnternetde bu konuyla ilgili en az 1000 tane sayfa vardır ama gelip ayrı konu açıyosun.boşver sen almanya yaramaz sana.az araştırın be hemen hazıra konuyosunuz

    Komik çocuğa benziyorsun. Sanırım internetin neden kullanıldığını hala öğrenememişsin. Ama üzülme ben sana açıklıyorum. İnternet denilen şey bilgiye en kısa yoldan, en hızlı şekilde ulaşmamızı sağlar. Yoksa bende akademi danışmanlık merkezlerine gidip, yüz yüze konuşup tam bilgi edinebilirim. Ama İnternet denilen olgu sayesinde buna gerek kalmıyor sevgili sözde 'MUHALEFETÇİ' arkadaşım...
  • Buraya yazıp cevap beklediğin soruyu internete yazsan 30 saniyede bilgiye ulaşıcaksın zaten.boş yapma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Devin Booker

    Buraya yazıp cevap beklediğin soruyu internete yazsan 30 saniyede bilgiye ulaşıcaksın zaten.boş yapma

    Birader burada dırdır yapacağına millete yardımcı olsan sana laf söyleyende olmayacak. Üstelik merak etme buraya yazdığımdan iki dakika sonra PM aldım. Hadi boş yapmaya devam et bakalım...
  • Merhaba,

    Almanyada Üniversite eğitimi ve Almanyada egitim hakkında çok fazla soru internet ortamında olabilir ama bir çoğu ne yazıkki amatörce yada eski bilgilere dayanmaktadır.

    Almanyada Üniversite okumanın ilk şartlarından biri olan ;

    'Türkiye'de özel olsada bir 4 senelik programı sınavda kazanman gereklidir.Okula yazılmana gerek yoktur.Bu kazanacağın bölüm Almanya'da okumak istediğin üniversitedeki bölüme göre belirlemen gerekiyor.Bilgisayar mühendisliği ise hedefin Türkiye'de en dusuk puanlı 4 senelık bir bolume yerleştirilmiş olman gerekmektedir.


    Saygılarımla,
  • Sofyaturk S kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için çok teşekkür ederim ama benim asıl merak ettiğim soru şu: Almanya da üniversite okumak ayrıcalıktır ve bütün dünya tarafından çok fazla istek görmesine rağmen türkiyede çok düşük puan yapan birisi bile sizin bu söylemenize göre orada eğitim görebilir diyorsunuz.Ben bunu anlayamıyorum. Mesela benim lise ortalamam 71 ve KASSEL ÜNİ. de makine müh. istiyorum sizce kazanabilir miyim?
  • Münih teknik üni bilgisayar müh için Numerus-Clausus istiyor mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wizard Bard kullanıcısına yanıt
    Çok büyük ihtimalle istiyordur senin NC kaç
  • dirilenismet1 D kullanıcısına yanıt
    (Nmax-Nd) / (Nmax – Nmin) X 3 + 1
    Nmax: Alinabilecek en yüksek puan
    Nmin: Gecebilmek icin alinan en düsük puan
    Nd: Kendi notunuz
    Lise bitirip direk olarak lisans basvurusu yapacak ögrencilerin sadece LYS yerlesme puanlari dikkate alinir.

    Yabanci ögrenciler icin uygulanan NC sistemine göre direk olarak asagidaki puanlari referans olarak almanizi tavsiye etmem. Sadece asagi yukari hangi degerlerde ortalamalar geziyor fikir edinebilirsiniz. Bilhassa en cok sorulan sorulardan biri olan „Su üniversitede su bölüme girebilmek icin LYS den kac puan almaliyim“ sorusuna bu yüzden kesin bir cevap vermek cok zordur. Ayrica asagidaki NC ortalamari da her yil degismektedir.

    Kaynak:http://www.deutschstudent.com/portfolio-items/nc-nedir/

    Ben daha LYS'ye girmediğim için NC puanım belli değil




  • Arkadaşlar konuyu kaçırıyorsunuz! Almanyada evet gelen ıtıbarı ıle okumak kalıtelı yanı zor dıyelım. Bellı sınavlardan cok fazla hakkınız yoktur kalmaya atılırsınız :)

    Sımdı almanyaya gıdecek ogrencı Turkıyede o gıtmek ıstedıgı programı tutturmalı ve daha sonra tabıkı ortalamalara bakılmalı.Basvuru sansınız var ama Munıch teknık dıye gıdıp bır cok kalıtelı unıversıte mevcut almanyada,Rankları sureklı artıs gosteren okullar.

    Saygılarımla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.