Şimdi Ara

Almanya’da yeni yabancı işçi yasası: Türklere kapılar sonuna kadar açıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Almanya, 2030 yılına kadar giderek artacak olan işçi açığını kapatmak için yabancı işçilere kapıları açma kararını yasalaştırıyor. Hükümet, işçi alımı ile ilgili yasa tasarısını hazırladı ve meclise sundu.


    Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan tasarıya göre “nitelikli işgücüne” vize ve çalışma hakkı kolaylığı tanınacak.


    “Nitelikli İşçi Alımına İlişkin Yasa” başlığını taşıyan 29 Mart 2023 tarihli Bakanlar Kurulu yasa tasarısı öncelikli olarak 2022 yılında büyük oranda sıkıntısı çekilen yaklaşık 2 milyon “nitelikli ya da vasıfsız eleman” açığını kapatmayı hedefliyor. İşçi açığının daha da büyümemesi için, kısa süre içinde işçi alımına başlanması hedefleniyor.


    1960’larda olduğu gibi, bu yasadan da yine binlerce Türk’ün yararlanması bekleniyor. Almanya’da akrabaları ya da bağlantısı olanlar Almanya’ya gitme hakkını daha çabuk elde edecek.


    ‘ARTIK BİR GÖÇ ÜLKESİYİZ’


    Yasa tasarısı ile ilgili bilgi veren İçişleri Bakanı Nancy Feaser, “Modern bir göç yasası için sonunda fırsatı değerlendiriyoruz. Ekonomimizin ihtiyacı olan uzman personeli ülkemize kazandıracağız. Uzman ya da vasıflı personel hızla Almanya'ya gelecek ve bunların iş piyasasında yer bulmalarını sağlayacağız. Nitelikli Göçmen Yasası, sadece nitelikli kişileri kabul eden aynı zamanda onları canı gönülden isteyen bir göçmen ülkesi olduğumuzu da gösterecek” dedi.


    Hazırlanan yasa taslağı, şu şartları taşıyanların Almanya'ya gelebileceğini öngörüyor:


    1) İŞ ANLAŞMASI YA DA EĞİTİM: Türkiye'de bir mesleği olan, o meslekte çalışan kişiler, benzer alanda Almanya'dan iş teklifi alırsa, iş bağlantısı kurarsa, bununla vize alıp gelebilecek. Aynı şekilde ilgilendiği alanda meslek eğitimi almak ve mesleğinde gelişmek isteyenler de, meslek eğitimi ve kalfalık yeri bulursa gelebilecek. Yani mesleki eğitim ve öğretim için rahatlıkla gelmek artık mümkün olacak.


    2) SERTİFİKA, İKİ YILLIK DENEYİM: Almanya'ya gelmek isteyen nitelikli işçi, bunu Türkiye'den aldığı sertifika (mezuniyet belgesi, ustalık- kalfalık belgesi, mesleki oda kaydı vs.) ile kanıtlayabilecek. En az iki yıllık iş tecrübesi aranacak.


    3) DİPLOMA DENKLİĞİ ARANMAYACAK: Şimdiye kadar Almanya'da çalışmak isteyenlerden diploma denkliği isteniyordu. Artık istenmeyecek. Gelinen ülkedeki diploma yetecek. Tek şart, eğer eğitim dışında çalışma için geliniyorsa, bir işyeri bulmuş olma ve maaş garantisi olacak.


    4) İŞE ALIMDA PUAN SİSTEMİ: Her bireyin işe alımında puan sistemi uygulanacak. Almanca ve İngilizce bilinmesi artı puan olacak. Mesleki deneyim, başka bir artı puan ve Almanya ile bağı olmak bir başka artı puan sayılacak. Ayrıca kişinin yaşı ve işgücü potansiyeli de puan olarak ölçülecek. 1960'larda olduğu gibi, Türkiye'de sağlık testi ya da diş kontrolü yapılmayacak.


    5) HAFTADA EN AZ 20 SAAT: Çalışmak isteyenler, gerekirse haftada 20 saatten az olmamak kaydıyla işyerinde denenebilecek. Bu deneme süresi iki hafta olacak. Deneme çalışması, özellikle yüksek talep gören meslekler için geçerli.


    6) TOPLU SÖZLEŞME VE SOSYAL GÜVENLİK: Bazı durumlarda, çok fazla şart aranmaksızın 8 aylık çalışma izni verilecek. Ama en önemlisi bu kişiler sendikalı olacak, toplu sözleşme hakkı olacak ve ilk günden itibaren sosyal güvenlik primleri yatırılacak.


    7) YAŞ SINIRI 45 VE 50 ÜZERİ: 45 yaşını aşmış kişilerin geldikleri ülkelerdeki emeklilik haklarına bakılacak ve uzun süre prim ödemişlerse, bu artı puan olarak görülecek. Puanlama sistemine göre yüksek yaş, artı puan getirmese de, örneğin iyi dil bilme, aranan meslekte uzman olma halinde yüksek yaş sorun olmayacak.










  • Geuschland
    Yani şöyle okunuyor göçland

    Geuschland, swedistan, afrasia (biz)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 30 Mart 2023; 12:53:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sinir güvenliğini iyice arttırıp önüne gelen çöpü almayacak anlaşılan puanlama sistemi getiriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mavi diploma + etki yaratır mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sok etkisi yaratabilir dikkatli olmak lazim 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam şuan bile etkisi çok, beklemeniz hata. Zamanında üni seçerken dikkat etmedik, fsp falanla uğraşmak zorunda kalıyoruz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha mezun olmamıza 3 sene var ne yapcaz loo 3 sene

  • Bu yasa her sene mi geçerli olacak acaba sadece 1 senelik mi acaba memurum da emekli olmama bir kaç sene var bazı sebeplerden dolayı erken olacam acaba diğer seneler de geçerli olur mu bu yasa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alamancıların gözü yaşlı...

    Eskiden tuvalet temizleyici

    olarak gittikleri ülkeden Türkiye'deki doktora mühendise

    hava atıyorlardı akıl -fikir veriyorlardı ...


    Kendileri zamanında iş beceremediğinden ailesi akılsız

    olduğundan kaçıp gelmişlerdi Almanya'ya ama ordan

    doktora mühendise şükretmeyi bilmiyorsunuz diyenlerin

    desteklediği hükümet bir nesli yok ediyor şimdi onlarda

    Almanya yolcusu artık havanız bir miktar

    sönecektir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eskisi

    https://www.make-it-in-germany.com/en/working-in-germany/job-listings?_ga=2.255657611.2048406725.1680272298-1300417512.1680272298

  • Bizim millet yurtdışına gitmenin değil, yurtdışına gitmenin muhabbetinin peşinde. Sosyal medyada 'gideceğim, kaçmak lazım, bir yolunu bulsam giderim' diyenlerin %99'unun işini bul, evraklarını hazırla, biletini al, yine de gitmeye yemez. Almanya zaten yıllardır çıraklık eğitim diplomasını bile kabul ediyor. Demirci, elektrikçi, boyacı, pastacı vs. çeşit çeşit meslek grubu çıraklık eğitimden aldığı sertifikalar ve alanında yaptığı stajı kanıtlaması durumunda iş bulup gidebiliyordu. Almanya'ya, Kanada'ya, Amerika'ya her zaman iş gücü lazım.


    Elindeki biraz nitelikli işçileri Almanya ve ABD'ye kaptıran Polonya ve Meksika bile çalıştıracak yarı kalifiye adam arıyor. Gitmek isteyene gidecek yer her zaman var.

  • Yukarıda arkadaşın dediği gibi , Türk milleti konuşmayı çok sever.



    "Yurtdışında gitsem yaparım , zengin olurum"



    Diyenlerin hiç biri bu yasa için başvuru bile yapmayacak  

  • Başvuru kanalları neresi bilen var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • takip

  • Böyle yeni işçi alımı filan felan bekleyen arkadaşlar varsa bunları beklemeden de gidebilirsiniz. Yabancı bir ülkeye gitmek için böyle kampanyalara, çekilişlere bel bağlamaya gerek yok. Tüm gelişmiş ülkeler yarı vasıflı eleman her zaman arıyor. Elinde mesleği olup Almanya'ya yerleşmek isteyen arkadaşlar bu kardeşimizi izleyebilir;



    koyver TVyoutube
    Arkadaşımın diploma denkliği çıktı ve süreci tecrübelerini anlatıyor Almanyada nasıl iş bulurum almanyada iş arama siteleri https://www.stepstone.de/de www. indeed. de https://www.make-it-in-germany.com/de/ https://www.arbeitsagentur.de/ İlginizi çekebilecek videolar ALMANYAYA NASIL İŞCİ OLARAK GELİRİM https://www.youtube.com/watch?v=34BL06T_wlY ALMANYADA KAYNAKCI OLARAK İŞ BULDUM KAYNAKCI MAAŞLARI https://www.youtube.com/watch?v=watSeRI7Kgw WOLKSVAGENE FİYATLARI https://www.youtube.com/watch?v=RP9nQYLkaVs
    https://www.youtube.com/watch?v=m_zSea0tLg0&t=211s

    Ağır işçi değilseniz ABD her zaman turizm işçisi arıyor. Dil de bilmiyorsanız, bir vasfınız da yok, liseden sonra okumamışsınız, yine Polonya'da herhangi bir üniversiteye yazılıp çalışma izni alabilirsiniz. Türkiye'de öldük, bittik diyen varsa gitsin Polonya'da Uber yapsın.





  • Yeni detaylar açıklanmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.