Şimdi Ara

Almanya'da oturum hakkı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar

    Konuyu hangi bölümde açacağımı bilmediğim için bu bölümde açtım ve sadece konu ile ilgili bilgisi olan kişilerin cevaplamasını rica ediyorum.

    Annem Almanya doğumlu değil ama çocukluğunun yaklaşık 10 senesi orada geçti ve yine çocukken, kendi fikri sorulmadan, yaklaşık 14-15 yaşlarında buraya getirildi. Dayımlar ise orada doğdu ve en büyüğü daha 4 yaşındayken buraya geldiler. Buraya kadar her şey tamam. Ve daha geçtiğimiz hafta dayılarımın annesine(dayılarımın annesi farklı), Almanya tarafından emekli maaşı bağlandı. Ama sorun şu ki, o kadın ve dedem, dedem ölmeden çok çok önce boşandılar. Belki de, sırf çocuklar orada doğduğu için emekli olma fırsatı olmuştur; o kadarını bilmiyorum.

    Çok uzattığımın farkındayım, o yüzden kısa keseyim artık. Şu an eğer annem de, kendi isteği dışında buraya döndürüldüğü için, Almanya konsolosluğuna giderek maaş, orada çalışma veya barınma hakkı vb. talep edebilir mi? Veya hadi annem neyse de, sırf orada doğduğu için dayımlar böyle bir talepte bulunabilir mi?







  • Almanya da hakları kullanabilmek için vatandaşlık gerekir o yüzden ya çalışıyor olması ya da bir şekilde çağırılmış olması gerek. Ya da orada doğduğuna dair belgeler ile düzgün bir Almanca ile durumu anlatarak oturum izni de alabilir.

    Benim de dayımın vasıtasıyla iş yeri çağırdı da gidebildim. Pek iyi almanca da yok bende yani. Biraz şans.

    Dayınlardan yardım iste. Soracağın başka bir şey varsa ben de buradaki arkadaşlarıma sorarım istersen.

  • Mesutzgvn M kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim kral.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.