Şimdi Ara

Almancamı Geliştirmek için Önerilerinizi Bekliyorum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba, konu başlığını yanlış yazdıysam affola.  


    Almancamı geliştirmek için önerilerinize ihtiyacım var. Öncelikle kendi seviyemi belirtmek istiyorum. Özel okula gittiğim için 4. Sınıftan beri Almanca dersi gördüm. Lisede de Almanca dersi üzerine yoğun eğitim veren bir özel okula gittim hatta lise sürecimde Almanca bir kursa gidip A2-B1-B2 kurlarını tamamlayıp sertifika aldım.


    Hem kurs döneminde hem de aradan geçen 5-6 yılın ardından Almanca'ya pek ilgi duymadığım için öğrendiğim ne varsa unuttum. Belki de benimki öğrenmek değil grammer'i formül gibi ezberlemekti, bilemiyorum.


    Üniversite döneminde ise belki mezuniyet sonrası Almanya'ya giderim düşüncesi ile tekrar çalışmaya karar verdim. Bunun için Dursun Zengin'in Almanca Dilbilgisi Kitabı'nı aldım. Hem okulda hem de kurs deneyimimden yola çıkarak Almanca gibi zor bir dili dilbilgisi kitabından öğrenmeyeceğimi fark ettim ve başka arayışlara yöneldim. Bunun için Udemy'den kurs satın aldım. İnternetten PDF halinde kitap indirim fakat bilgili olan birisi varsa deneme yanılma yöntemi ile öğrenmekten ziyade tecrübelerinizle yola çıkmak isterim.


    Kursta Berliner Platz kitabını kullanıyorduk. Ve yine o şekilde bir eğitim modelini tercih ediyorum. B2 seviyesine kadar çıkıp Merhaba, İyi günler seviyesinden mi başlamak istiyorsun diyebilirsiniz. Ben en baştan başlamak istiyorum. Örneğin weil'lı cümlelerde fiilin en sona gitmesi gerektiği bilgisini biliyorum fakat herhangi bir eşyayı gösterseniz 'bu şunun arkasındadır' gibi bir cümle kuramam. Bu yüzden en baştan başlamak istiyorum.


    Menschen, Berliner Platz gibi kitaplar Almanca üzerinden Almanca öğretiyor bildiğiniz gibi. Bu kitaplar üzerinden çalışabilecek düzeyde Almancam olduğunu söylemek isterim. Kursta eğitim aldığımız için Berliner Platz kitabı üzerinden 2 ünite kadar çalıştım ve faydasını gördüm. Fakat ilerleyen aşamalarda örneğin b1'de bu yöntem ne kadar işe yarar bilemiyorum.  


    Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Kursa gitme gibi bir fırsatım olmadığı için ve halihazırda az da olsa geçmişten kalan bilgilerim olduğu için kendi kendime halletmek istiyorum. Önerilerinizi bekliyorum.  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Anladığım kadarıyla siz Türkçe konu anlatımlı bir kaynak arıyorsunuz, kendi kendinize öğrenmek için, biz öğrenci arkadaşlara https://www.almancax.com/ sitesini tavsiye ediyoruz, konu anlatımları Türkçe ve ayrıntılı anlaşılır bir tarzı var, örneğin Almancaya sıfırdan başlıyorsanız şu konudan başlayabilirsiniz:

    almancax
    Almanca Alfabesi, Alman Alfabesi, Das Deutsche Alphabet
    https://www.almancax.com/almanca-alfabesi-das-deutsche-alphabet.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HearThToHearTh -- 19 Ekim 2021; 21:20:5 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.