Şimdi Ara

Almanca öğrenmek zor mu arkadaşlar ? Konu hakkında düşüncelerinizi yazın... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
72.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • almancayı ingilizceden çok daha az biliyorum yalnız almanca konuşmaları sanki daha iyi anlıyorum. bir ingilliz konuşsa kelimeleri seçemiyorum lakin bir alman konuşsa bildiğin kelimeleri anlıyorsun. ben şahsen böyle bir kanıya vardım. diğer yönden almancanın grameri biraz karışık gelebilir ama belli bir alt yapıyı öğrendikden sonra üstesinden gelinebilir. bu birazda öğrenme isteğine bağlı. eğer günlük olarak çalışacak ve gerekli tekrarları aksatmadan yapacaksan öğrenirsin. hatta yeni bir dil hevesiyle ingilizceyi geçersin.
  • Beyler, bütün yorum yazanlara teşekkürler gerçekten bi gözüm korkuyordu almancadan ama yorumları dikkatlice okuyunca çok mantıklı yazdığınızı düşünüyorum. Ve çoğunada şahsen katılıyorum.

    Birde daha iyi şekilde öğrenmenin yolları ve kolaylıklarını, ipuçlarını yazabilen olursa dahada süper olur..

    Hele hele nereye başvurup öğrenileceğiini yazsanız mükemmel olur.
    Ben bi arakdaşımdan Almanya konsolosluguna gidip ordan kursa gidip 2 ayda öğretebileceklerini söylemişti. A1 belgesini alabilmek için tabi sadece.

    Varmı bi fikri olan.?
  • Ben de çok korkuyorum Almanca'dan, lakin yorumları okuyunca biraz daha kendime güvenim geldi. Bir kaç ay sonra Almanca kursuna gideceğim acayip hevesliyim.
  • daha bu sene başladık okulda, herşey iyi hoş, ingilizce ye benziyo tamam da artikel nedir be arkadaş.
    ne saçma iştir. bi de plural yapıcaksın, e, en vs farklı şeyler gelebilio . yani bi ad ezberliyim desen. ad, çoğulu, artikeli ezberlemen gerek.
  • Her dili öğrenmek zor.Bir de dil öğrenmenin tanımı nedir?

    Almanca'da kural ve istisna çok.Bir de İngilizce'ye karşı dezavantajı şu,İngilizce ile daha çok haşır neşir oluyorsunuz.Film,dizi,bilgisayar vs. Almanca'da böyle değil.

    Artıkel konusuna gelince,başta sıkıntı yaratabiliyor;ama ileride artıkel pek sorun olmuyor.Sorun olabilecek başka şeyler çıkıyor karşınıza merak etmeyin.
  • Almanca ögrenmek hic zor degil aslinda. Birkac yerde de yazdim; bir dili ögrenmenin en iyi yolu o ülkede en azindan bir süre yasamaktan gecer. Ben Almanya'da sadece 4 ay kursa gittim ve B1 sertifikami 90 gibi bir notla aldim. Türkiye'de bu kadar kisa sürede o seviyeye gelemezdim. Zira kursun disinda Almancayla ilgilenme firsati olmuyor insanin. Ancak o ülkede yasar, hatta calisirsaniz kursun yaninda, iste o zaman isler cok cabuk ilerliyor...

    17 aydir Almanya'dayim, dille ilgili hicbir sorunum kalmadi...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Serdar

    Almanca ögrenmek hic zor degil aslinda. Birkac yerde de yazdim; bir dili ögrenmenin en iyi yolu o ülkede en azindan bir süre yasamaktan gecer. Ben Almanya'da sadece 4 ay kursa gittim ve B1 sertifikami 90 gibi bir notla aldim. Türkiye'de bu kadar kisa sürede o seviyeye gelemezdim. Zira kursun disinda Almancayla ilgilenme firsati olmuyor insanin. Ancak o ülkede yasar, hatta calisirsaniz kursun yaninda, iste o zaman isler cok cabuk ilerliyor...

    17 aydir Almanya'dayim, dille ilgili hicbir sorunum kalmadi...


    Kesinlikle katılıyorum.Bir de şu var, bir dili öğrenmek için öğrenmeyin.Aktif olarak kullanmazsanız ve söz konusu Almanca ise çok kısa sürede dili unutursunuz.Öğrenin , pratik yapın bol bol , konuşun , konuşturun mümkünse anavatanında yapın bunları..."deserthawk"ın da dediği gibi, Türkiye'de Almanca'yla ne kadar haşır neşir olabilirsiniz? İngilizce gibi değil..O yüzden hesabınızı iyi yapın.




  • İngilizcem iyi. 2 yıldır Almanca görüyorum. Şu anda sorsan ne biliyorsun diye sadece adımı ve yaşadığım yeri söylerim Çalışıyorum ama Almanca'yı almıyor kafa.
  • Ortaokul'da ve Lise-1'de gördüm Almanca'yı. Başları hariç bana pek zor gelmemişti. Şimdi gitsem Almanya'ya hiç ingilizce kullanmadan kendimi az buçuk ifade edebilirim. Seviyem bu. İngilizcem up-int sayılabilir. Advanced olduğumda Almanca eğitimime devam edeceğim. Bence öğrenmelisin. Önemli olan istek. Yoksa her dilin bir zorluğu vardır. Ayrıca konuştuğumuz Türkçe de dünyanın en zor dillerinden bir tanesi
  • Ben lisede 4 sene boyunca almanca gördüm ve şuan ingilizce hazırlık okuyorum. Kıyasladığımda almancanın ingilizceden daha kolay oldugunu gördüm. Kolaylık ve zorluk göreceli kavramlar gerçi ama şunu söyleyeyim ki artikellerden korkan arkadaşları anlayamadım. Çünkü kulak aşinalıgı oldugu sürece artikelleri atarsanız % 80 tutar hadi yanlış yaptınız diyelim ki iş akkusativ ve dativ versiyonlarında birleşiyor=) artikeli yanlış yazmanız size aşırı bişey kaybettirmez. ayrıca Almancanın mantığı Türkçeye daha yakın oldugu için yadırgamayacagınızı tahmin ediyorum.
  • Almancanin mantiginda Türkceye yakin birsey göremiyorum acikcasi. Tamamen zit iki dil. Kaldi ki Akkusativ ve Dativ'e göre artikeller oldukca degisiyor.

    - die Kuh (Yalin)
    - Ich gebe es der Kuh (Dativ)
    - Ich rufe die Kuh (Akkusativ)
    - Es ist schwierig bei den Kühen (Cogul - Dativ)
    - Es ist schwierig bei der Kuh (Tekil - Dativ)
    - Ich bereite es für die gesunden Kühen vor (Cogul - Akkusativ)
    - Ich bereite es für die gesunde Kuh vor (Tekil - Akkusativ)

    - der Hund (Yalin)
    - Ich gebe es dem Hund (Tekil - Dativ)
    - Ich rufe den Hund (Tekil - Akkusativ)
    - Es ist schwierig bei den Hunden (Cogul - Dativ)
    - Es ist schwierig bei dem Hund (Tekil - Dativ)
    - Ich bereite es für die gesunden Hunden vor (Cogul - Akkusativ)
    - Ich bereite es für den gesunden Hund (Tekil - Akkusativ)

    Türkceyle alakasi olmadigi gibi artikeller de cok seyi degistiriyor. Genitiv'e gerek görmedim, orada da cok sey degisiyor artikellere göre. Yanlis söylendiklerinde denmek istenen anlasilsa bile bazen kavram kargasalari yasanabiliyor. Günlük konusmanin yaninda calisiyorsaniz eger gülünc duruma düsmeniz olasi. O yüzden Almancayi ögrenirken artikellere de önem vermeniz gerekiyor...





  • Arkadaslar.. Almanca dili ögrenim belgesi lazım.. bunu bir şekilde bir yerde temin etmem gerekiyor.. Kursa Gitmeden bunu 10 gün içinde almam

    Gerekiyor.. Maddi Olarak Ne Gerektiriyorsa Karşılamaya Hazırım... Yardımcı ola bilecek arkadaslar var ise lütfen iletişime gecsinler...


    GSM: 0531 400 32 32
  • almanca daha iyi gibi ingilizceye gore, simdi ingiltere, amerika hepsi krizde, almanca bilirsen almayada ucretsiz okursun bitirince de almanyada is bulursun. Ben amerikaya gittim, burda bi dunya para verdim, cok rekabetci bir ortam butun dunyadan ogrenciler geliyor, iyi bir okulda endustri ve sistem muhendisligi masteri yaptim ama is bulamadim. Arkadasim almanyaya gitti, masteri bedavaya yapti, okula sinavsiz girdi, bitirincede benim hayalimde gorecegim bir ise girdi.
  • ne yaptın hocam öğrendin mi almanca ?
  • Kaç yıl geçmiş aradan :) Türkçeden daha iyi konuşuyordur herhalde :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sertacr88

    Kaç yıl geçmiş aradan :) Türkçeden daha iyi konuşuyordur herhalde :D

    O günden sonra Almanca yerine İngilizce'ye kaydım. Almanca hiç öğrenemedim
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.