Şimdi Ara

Allah üst komşunun belasını versin! (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
402
Cevap
14
Favori
64.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
124 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yoksa sen de mi geceleri bagira bagira konusuyorsun?

  • İhsanblack02 İ kullanıcısına yanıt

    Sen de fırçayı al sapını tavana vur. Öyle tavana böyle sap.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Petrichor_ kullanıcısına yanıt

    Aradan uzun zaman geçmiş. İnşallah komşularınızdan kurtulmuşsunuzdur, bende durum hala aynı değişen bir şey yok. Tek avantajım aldığım toki dairesi ankarada olmasıyla depremden sonra bayağı prim yaptı... Bu nedenle yakın zamanda satıp ya şehir içinden yada ege bölgesinden en üst katta bir daire almayı planlıyorum. Bu ay gelecek olan kredi programının konut fiyatlarını artırmasını belkiyorum bu vesileyle belki yüksekten satarım. Satacağım kişi inşallah arap, suriyeli yada bol çocuklu olur. İnanın sırf çocuklu ailelere hitap etsin ilanım diye çevredeki yeşil alanın, çocuk parklarının resimlerini en başa koyacağım bazı emlakçılar gibi.


    Bu sebepten ötürü evimde huzurla oturamadığıma yanıyorum inanın. Evi kendi ellerimle boyadım, derzlerini kendim çıkarıp baştan yaptım, çok emek verdim. Gel gelelim konuya aylardır salonunda oturamıyorum evin camı açamıyorum yazın veya kışın farketmeksizin. Manzaralı balkonum var inanın bir pazar sabahı bile kahvaltımı hazırlayıp balkonda keyifle oturup yiyemedim. Daha dün gece çürümüş bir şeylerin kokusu geliyordu, balkon giderinden geliyor sanıyordum bir ara ama oradan olmadığını anladım çünkü aynı koku salon camını açınca da geliyor.


    Bir gün ciddi ciddi oturdum saydım evde normal bir günde 32 defa bir şeylerin kapanma sesini duydum, bu sayıya pc de kulaklıkla olduğum süre dahil değil. Sürekli ya camı güm diye kapatıyorlar ya bina kapısını ya da banyonun kapısını ama sürekli... Alt katları geldi demiştim beyefendi sessiz çıktı hiç şikayet etmedi sanırım bunları yada ettiyse de düzelme olmadı.


    Atanır belki başka yere giderler diye ümit ettim oda olmadı. Gerçi biri 2 gün öbürü 2,5 gün çalışıyor haftada herhalde kim olsa bu durumda atanmazdı. Her şeyde vardır bir hayır diyelim bir yandan da greencarda başvuru yapıyorum olurda çıkarsa komple apartman düzeninden hayatım boyunca kurtulmuş olurum. Zira çevredeki villalar burada 6 7 milyondan başlıyor almam mümkün değil, ömür boyu çalışsam da alamam zaten.





  • Konuyu hortlatayım tekrardan. Bu sefer sorun üst komşu değil, onunla sorun kalmadı düzeldi. Ama bu sefer onun karşısında oturan Suriyeli kiracı ile sorun var. Keza onun banyosundan benim en arka odaya tavandan su akıyor, karşı dairelerin banyoları bizim odaların olduğu tarafta bu nedenle onların ordan çıkıp karşı dairenin tavanından aşağı iniyor. Bir kaç yıl önce de benim o sorunlu üst komşuya da olmuş aynısı yine onun üst katının karşı dairesinden. Sorun şu 2 haftadır bu Suriyeliye söyleyip duruyorum ama bizden değil duruyor. Bir umursamaz tavrı var, Türkçesi de adam gibi yok. İyice canımı sıkmaya başladı en sonunda dövüceğim. Bunlara ev veren ev sahiplerinde sorun var esasında. İnsan bir iner aşağı nerde sorun var bir bakayım der. Ot gibi yaşıyorlar. Bunların yüzünden tavan sarardı ve rütübe oldu.


    Allah üst komşunun belasını versin!

    Allah üst komşunun belasını versin!
    Allah üst komşunun belasını versin!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • macsimust kullanıcısına yanıt

    Haberlere konu olan siz misiniz gençler? Allah üst komşunun belasını versin! 


    @macsimust



    Allah üst komşunun belasını versin!
  • Bu komşu gürültüsü denen işkenceyi ben de iki yıldır çekiyorum. Sözde elit sitede yeni binada oturuyoruz ama ses yalıtımı o kadar dandik ki. Üst katımda tek çocuklu(7-8 yaşlarında) beyaz yakalı bir aile oturuyordu. İlk evi aldığımda çok sevinmiştim. Zamanla aileyi gördükçe ne kadar saygısız ve bencil olduklarını anladım. Çocuğu aşırı şımartmışlar, hiç hayır dememişler. Çocuk sabahtan başlıyor koşup zıplamaya gece yarısına kadar. Yav arkadaş gündüz akşam neyse de gece niye zıplatırsın bu çocuğu? 10 kere uyardık, güzel dille de sert dille de hiç bir şey değişmedi. Site görevlisine, site yöneticisine, whatsapp grubuna hiç birşey değişmedi. Yine en başa döndük. 8 yaşında bir kız çocuğuna gece zıplama ve koşma demek çok mu zor? Ben zaten gündüz ve akşam gürültü çekmeye razı olmuşum ama ısrarla gece gürültü yapıyorlar. Kamu görevlisi taşıma ruhsatlı silahım var. 2 hafta önce evde alkol almıştım. Bunlar yine gece zıplamasına başladılar. O anki sarhoş kafayla silahı montuma koyup yukarı çıkıyordum, son anda çocuklarımı düşünüp merdivenden döndüm. Benim kadar anlayışlı ve ılımlı bir insanı bile çıldırtma noktasına getirdiler. Ne yapacağımı şaşırdım. Bu gidişle bir gün inşallah başımı belaya sokmam.


    Geçen ay Ankara Sincandaki gürültü katliamında üst katta oturan aile gece yarısı evde top oynuyormuş. Adam uyardığı halde kapıdan kovup istediğimizi yaparız demişler. Allah rızası için altınızda üstünüzde yanınızda insan oturduğunu lütfen aklınızdan çıkarmayın. Elbette evde gürültü olur ama özellikle sistematik gece gürültüsü insanın psikolojisini bozuyor.





  • Film gibi olay

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İhsanblack02 İ kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle. Allah böyle tipleri komşu diye kimsenin başına vermesin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passero -- 7 Ocak 2024; 19:51:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Portraitclub kullanıcısına yanıt

    Sizin çözümünüz çok kolay. İnşallah dairenizin konut sigortası vardır.( DASK değil) Eğer konut sigortanız varsa, sözleşmenizde "3.taraflardan kaynaklanan zararlar" diye bir madde var mı kontrol edin.

    Eğer sigorta sözleşmenizde bu madde varsa, tek yapmanız gereken konut sigortasını yaptırdığınız firmaya evinizde üst kat kaynaklı hasar oluştuğunu haber vermek. Sigorta adresinize eksper gönderecek, gelen eksper evinizde detaylı inceleme yapacak, durumu fotoğraflayıp, tespit edecek. Vereceği rapor doğrultusunda size verilen zararı üst kat daireye çatır çatır ödettirecek. Daha doğrusu, size ödemeyi sigorta yapacak fakat sigorta bu tutarı zarar veren daireden tahsil edecek.

    Alacaklı firma sigorta ise, karşı tarafın asla ödememe şansı yok. Daha da olmadı, sigorta üst katınızı icraya dahi verir.

    Daha önce benzer bir durum bizim de başımıza gelmişti. Zarar veren üst kat hiç oralı olmamıştı. Sigorta işin içine girince, bir daha yanlış yapmamak için azami dikkat eder oldular.

    Sigorta firmaları böyle saygısız ve zararcı tipleri akıllandırmakta birebir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • passero P kullanıcısına yanıt

    Sanki senin yazdıklarına benzer bir yorum okumuştum ekşide alıntı mı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gürültüden koruyan yasaların kanunların çıkması lazım.


    polis çağırıyosun uyarıp gidiyo gene devam


    ne ceza yazılıyo ne bişey.

  • Ayumi Hamasaki kullanıcısına yanıt

    Hocam aslında arkadaşa cevap vermeyecektim ama sizin ona verdiğiniz cevap üzerine yazmak istedim.

    Arkadaş o kadar anlattığım şey arasından o cümleyi seçip tuhaf bir yanıt yazmış, hatta ilk başta sıkıntı yaşadığım komşuya yazmış sanmıştım ama meğerse bana diyormuş.

    Bu konuda yazılan onlarca mesajda, artık insanların tatlı dilden anlamadığını ve ne gibi yöntemlere başvurulduğunu okumadan benim yazdığım şeye takılması çok ilginç olmuş.

    Alt katımdaki insan için ''Gece bağıra bağıra konuşuyordu'' demem yaşadığım huzursuzluğun yanında çok hafif kalıyor aslında. Sinirlenip seslerin geldiği odadan sertçe çıktığımı yazmıştım. Odada durup da olduğum yerde ayaklarımı yere vurup tepinmedim, ki bunu yapsam onların yaptığı yanında yine hafif kalırdı.

    Bu konuya yolu düştüğüne göre kendisi de komşularıyla sıkıntı yaşıyor belli ki. Onun siniriyle gelip burada bu şekilde mesajlar yazıyor sanırım.

    Üstelik aynı gün yazdığı bir diğer mesajında komşusuna sinirlenip kendi annesine bağırdığına, komşusuna ne yapmak istediğiyle ilgili kurduğu hayallere ve burada başkalarına sataşıp hakaret ettiğine bakılırsa çok zor durumlar yaşıyor sanırım, komşuları canını fena sıkmış olmalı.

    Ona gelen yanıtta ise komşusuna inat misilleme yapmasını tavsiye etmişler, ama nedense o kişiye karşı bana verdiği tepkiyi vermemiş.

    Her neyse, söylediklerini aynen kendisine iade edip diğer arkadaşlarla birlikte huzurlu günleri beklemeye devam ediyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Petrichor_ -- 23 Ocak 2024; 14:59:22 >




  • ösymdekituvaletpompası kullanıcısına yanıt

    Hocam son mesajımın üzerinden 4 ay geçmiş. Bu süreyi uzun zaman olarak adlandıramam çünkü bu sorunu yıllarca çeken insanlar olarak artık aylar sürmesi hafif kalıyor. Bu arada ne yazık ki bu komşulardan kurtulamadık.. Sizde de değişen bir şey olmamasına üzüldüm. En üst katta daire alma fikrini ben de düşündüm ama orada da bu sorunu yaşayan arkadaşların mesajları vardı bu konuda. Eğer en üst katta dubleks bir daire olursa bir ihtimal kurtuluruz ama bilemiyorum..

    Düşüncelerimiz birebir aynı; biz de bir gün bu evi satacak olursak çoluk çocuk en kalabalığından bir aileye satmayı isterim.

    Dediğiniz gibi ne hayallerle aldığımız, her bir odasını tadilattan geçirip, kendimize göre dekore ettiğimiz evlerimizde huzurla oturamamak, balkonunda bir çay kahve içememek içler acısı bir durum. Halbuki ne yaşanmışlıklarımız var bu evlerde. Yaşanmışlıklarımızı ilerde hatırlamaya çalışırken yaşadığımız huzursuzlukların da aklımıza gelmesi çok kötü.

    Bir şeylerin kapanma seslerini saymayı ben de yapıyordum. Acaba nasıl rekor kıracaklar diye. Saniyeler içinde bir kapı nasıl bu kadar sertçe açılıp kapatılır anlamıyorum. Guinness rekoru falan kırmaya çalışıyorlar herhalde..


    ----


    @kadobay Güngören'de yaşanan o haberi okuyunca benim de aklıma burada yazılanlar geldi. Gürültücü komşulardan nasıl kurtuluruz diye çeşitli yöntemler önerilmişti. İnsanlar gerçekten de o raddeye kolay kolay gelmiyorlar. İlk bakışta hemen o gençler suçlanıyor, yaptıkları çok ileri boyutlara gittiğinden tasvip etmiyorum ama işin arka planını da düşünmek lazım.

    @ekoroglu hocam dediğiniz gibi en kötüsü gece gürültüsü. Ben artık "yeter ki gece gürültü olmasın uyuyabileyim, gündüzleri akşamları yapılan gürültülere sabretmeye çalışırım" diyorum. İşe/okula gidecek olanlar var ve geceleri uyuyamayınca insan ertesi gün daha depresif ve sinirli oluyor. Haliyle en ufak bir gürültüye tahammülümüz kalmıyor. Siz yine de temkinli davranın bir anlık öfkeyle diyaloğa geçmeyin. İnsan sinirliyken aklından her şey geçebiliyor. Dediğiniz gibi ılımlı ve empati sahibi insanları getirdikleri şu hallere bak. Dilerim ki her yerde kendileri gibi insanlarla karşılaşsınlar. Sincan'daki yaşanan olayı okuyunca o cinnet geçiren adamın kim bilir neler yaşadığını düşündüm. Zaten ben de bu komşuları uyarmak için kapılarına gittiğimde ailemin beni gitmekten vazgeçirmeye çalışması da o insanların zarar vereceği endişesinden dolayı.. Bir insan nasıl olur da toplu bir yerde yaşarken bu denli bilinçsiz davranıp başkalarını rahatsız ettiğinin farkında olmaz..





  • Böyle küçük bir sorunun çözülmemesi hala insanoğlunun ne kadar geri olduğunun kanıtıdır. Konuşma, esneme, öksürme sesi dahi geçen bir duvar sisteminden ne olur?

    Ses yalıtımını beceremiyor ve yapmıyor da kimse.

    Herkes rahatsız, kimse talep etmiyor, düzelme yok.

    Yeni binalar da aynı kötü vaziyette.

    Azerbaycan kentlerini(kasaba-köy) Karabağda nasıl yeniden dikiyor. Sanırsın Avrupa. Karabağ’da şehirler şehir, kentler kent olarak yeniden daha da iyi inşa ediliyor.
    Ha tabi orada da bazı eksiklikler var. Evlerin inşaat eksiklikleri, bazı kısımlar da kalitesiz malzeme kullanımı vesayre.
    Bu da ahmaklıktır. İşi 1 kere yapacaksın adam 100 sene oturacak. Ama onu akıl edemiyor TÜRKLER. CcC

    Bakü’de gecekonduları yıkılıyorlar, koca apartmanlar dikiyorlar. Zevksizler. Ya yatay mimari dik. Ha bunun ses yalıtımıyla ilgisi yok, 4 katlı binada oturuyorum her şey geçiyor aşağı yukarı.

    Evli çiftler apartman da rahat edemez, kimse edemez de onlar hiç edemez. O yüzden çoğu müstakil bakıyor kiralık hemen şehir dışı, kenarı. Kardeşim yatakta yan dönsen ses gidiyor, o yatakta farklı şeyler yaparsan apartman yıkılabilir.

    Emekliler de belli yaştan sonra sakinlik istiyor. Ses kaldırmıyorlar. Onlar için de müstakil şart.

    Her sınıf insan için sayılabilir bir şeyler.

    ABD ve Avrupa bu konuda en iyisidir. Diğer milletler de iyidir ama onlar da gecekondu gibi bir müstakil kafası var. Fakir işi.

    Avrupa öyle mi? Şehirin kendisi müstakil zaten. Yok sömürüyormuş da o yüzden öyle olmuş.

    Keşke bizde kerkük türktür deyip ikiyüzlülük yapmasak da şu petrolü kökünü kadar kullansak.

    Sanki Hırvatistan, İsveç petrol üretiyor.

    Ermenistanda herkes müzik, dans biliyor. Adamlar eleştiriyor hatta bizimkiler anca dans etsinler, savaşmayı bilmezler diye :D

    Peki apartmanda bunlar öğrenilir mi? En basitinden tekrar gerektirdiği için öğrenilmez. Müzik grupları boşuna bodrumlardan, garajlardan çıkmıyor avrupada, amerikada. Ailen bile kaldırmak istemeyebiliyor sesleri.

    Bir sürü şey denilebilir ama boş verin. Türkiye’nin ses yalıtımını öğrenmesi gerekiyor. Müstakil evli şehir planlarını öğrenmesi gerekiyor.

    Apartman’da 1 ev tutulmaz. Maksimum 5 ev, minimum 3 ev tutulur. Komşularla yaşarsın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İhsanblack02 -- 25 Ocak 2024; 22:4:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Alın size köy. Cahil insanlarla her yerde karşılaşmak mümkün. Köy de bile huzur yok.

    https://twitter.com/metropolmedya_/status/1750834417734471720?s=46

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ve benzeri konuların etkili bir gürültü yasası çıkarılması için sürekli üstte olması lazım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neduun -- 29 Ocak 2024; 4:4:39 >
  • İnsanların şu kısacık hayatlarında apartman gibi kalitesiz yerleri bile lüks sayması ne acı. Geceleri rahat hızlıca uykuya dalmak için ve uyanmamak için 31 çekiyorum neredeyse her gün. Çünkü diğer türlü bu apartman ahırlarında uykuya kolay dalamıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.