Şimdi Ara

ALLAH AŞKINA BU NE SAÇMALIK (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • cezalar iyi bence cezaalr arttıkça kazalar azaldı
  • Adam ceza yemiş hala haklıyım diyor. Kendi gibi düşünenleri bulmak için konu açmış.

    Bu cahile doğruyu çok güzel bir üslupla izah eden büyüklerine de saygısızlık etmiş.

    Bu kadar odun olabilmek için hangi ormanda kaç yıl beklemek gerekir ki. Bir ağaç kolay yetişmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FearMyLife F kullanıcısına yanıt
    "biz sanki bile bile geçtik şurda 100 kişiye sor kaç kişi çıkar yeşilde 50 ile geçen ? "

    İşte bütün mesele burada ; bilmeniz ve bildiğinizi uygulamanız gerekiyor.

    "Ehliyeti alırken sınavda sorulan hız limitlerinin bilinmesi,"

    Sanki burada "ezber eğitim"den kaynaklanan bir sorun var gibi. Soruları ve cevapları ezberleyip imtihana giriyorlar ve başarılı oluyorlar sanırım.

    Trafiğe katılınca asıl sorun ortaya çıkıyor. Şöyle ki ; Meskun mahalde hız sınırı 50 km olduğunu biliyorlar fakat neresinin meskun mahal olduğunu, ve neden o hız sınırının konulduğunu bilemediklerinden kuralı uygulayamıyorlar.

    Halbuki meskun mahallin tespiti son derece basit : elektrik ışığı görüyorsanız ( otoyol hariç ) orası meskun mahal. Dolayısı ile hız sınırı 50 kmh. ( Aksine bir işaret yok ise )

    Diğer sorun ki tamamen toplumsal kurgu, ortak yaşamda nasıl davranılacağı. Toplumda yüceltilen kavram; baskın olmak, başkalarının hakkına tecavüz etmek. Trafikte tezahürü; trafiği bir paylaşım alanı olarak değil kendi üstünlüğünün ispat edileceği bir alan olarak görmeleri bunun sonucu diğer araçların manevra alanına tecavüz. Bu şekilde yetişen kişiler trafikte başkalarının hakkına saygı göstermeyi zayıflık güçsüzlük olarak algılıyorlar.

    Eğer ailede başkalarının var olduğu ve varlıklarına saygı gösterilmesi gerektiği şeklinde bir eğitim aldı iseniz sorunsuz olarak hız sınırına riayet edebilirsiniz. Eğer aksi kültürde yetiştirildi iseniz sınırı aşar, radar flaşını yüzünüze yer, o çok şikayet ettiğiniz cezayı ödemek zorunda kalırsınız.

    Bence radar cezası alanlar trafik cezalarını ebeveynlerinize verin ve onların ödemelerini isteyin. Temelde sizin ceza yemenizin müsebbibi ebeveynleriniz.

    Zapiski iz podpolya




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FearMyLife

    Kafan güzelmiş kardeş güle güle kullan biz sanki bile bile geçtik şurda 100 kişiye sor kaç kişi çıkar yeşilde 50 ile geçen ? Ayrıca hiç "sizin gibiler" sınıfında olmadım şükür ama seni görsem kesin o sınıfa girer seni ezerdim sonra da dediğin gibi paşa paşa öderdim cezamı :) ayrıca sen kendi arabanın silindirini 2 ile çarpıp yazmışsın 3 ü sana yeter dr artar bile

    Demek arabayla ezmek istiyorsunuz. İsteyebilirsiniz tabii. Güzel kafam mert olmadığınızı zaten tespit ettiğinden şaşrmadı. Radarlar gerçekten iyi ayıklıyormuş demek ki.

    * * *

    Hataya bahane mi arıyoruz. Elli senelik klasik, Batı Yakası Hikayesi:

    Drag yapanlar bir defa suçlu muamelesi görünce melek olurlar. Onlar suçlu değil, aslında sosyal hastalar, içlerinde iyilik var... "Memur Krupke" kötü, köşeli kafası var. Erkek kardeşi etek giyiyormuş, kızkardeşinin bıyığı varmış, annesi zorla çay içiriyormuş, marijuanalarından vermemişler, dedesi komünistmiş... İnce diyaloglarla anlatır. "Hey, I'm depraved on account I'm deprived"


    Üstteki HD, alttakinde bir tane Mercury var ve altyazılı.







  • Trafik cezasından sağlanan gelirlerin de transfer olarak suriyelilere aktarıldığını belirtelim. Köşede bulunsun
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    He yavrum he muhattabım değilsin hadi yol al inşallah bir gün trafikte karşılaşırız bu kadar medeni olmam için sana dua zamanı vereceğim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FearMyLife F kullanıcısına yanıt
    Doğru, ancak sevgili radarlarımla muhatap olursun
  • sık sık Dubai'ye gidip, geliyorum; orada tüm araçlarda bizde hgs benzeri salik diye sistem var tüm otoyol geçişleri ve cezalar otomatik olarak camda ki bu etikete yükleniyor ve ay sonu kredi kartı ekstresi gibi bildirim geliyor.
    kırmızıda geçmek 800 aed, tehlikeli araç kullanma 2000 aed ve 30 gün araç bağlama, şehir içinde 60 km yi geçmek 1000 aed ve 30 gün araç bağlama, (otoyollarda sınır şeridine göre 100 ve 120) ve en ilginci müstehcen el hareketi direkt 1 ay hapis.
    gelen cezaları süresi içinde ödemezsen ödeyene kadar içeridesin.
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Kameralar olsun hız kuralları dahilinde gidelim. Ama mahalleme ettiğiniz görgüsüz lafını kaç yıl yaşayıpda edebiliyorsunuz. Doğma büyüme caddebostanlı olarak görgüsüz yada çevreyi kirletenler hep dışarıdan gelen insanlar olduğunu bilmeden böyle yazmayın.
  • fukarakoala kullanıcısına yanıt
    İpek Yolu'nun üzerinde bari mahallecilik yapmayalım:) Boşuna alınganlık ediyorsunuz bence. Turbo Baran'ı Hatırlar mısınız, kavşakta ölen kızı için bir adamcağız Ankara'ya kadar yaya yürümüştü. Onbeş sene kadar oldu, müsade edin biraz sert yazayım. Trafikte yayaları İşid gibi öldürenleri, masal gibi anlatmak istemiyorum.


    quote:

    Bağdat Caddesi'ne yolum düştü geçenlerde. Arabalar 50 ile gitmeye karar vermişler, o görgüsüz muhite medeniyet gelmiş resmen. Dumanı, gürültüsü azalmış. En önemlisi de yaya güvenliği tabii.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.