Şimdi Ara

Alkole Zam Geliyor! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
3.330
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 30 yıldır hergün içerim şifa oluyor bana onsuz yaşayamam nokta...bu yoz yobazların tek derdi alkol
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ÖZELKUVVET

    Alkol tüm kötülüklerin anasıdır zamlanması iyi

    mesele alkolün zamlanması değil zaten. kullandığın kullanmadığın herşey zamlanıyor çünkü. kimsenin ücreti aynı oranda artmıyor.
  • geçen bir yerde okumuştum.

    devlet en fazla vergiyi alkolden alıyor. en fazla ödeneği ise diyanet için ayırıyor. bu durumda imamların maaşı, alkoliklerden mi çıkıyor? diyordu

    gel de çık işin içinden...
  • ÖZELKUVVET kullanıcısına yanıt
    Rivayettir ki rahmetli Demirel zamanında genelevlerin kapatılmasıyla ilgili soruya kerhaneleri kapatalım da millet bizi mi s..n demiş. Millet alkol pahalı diye bonzaiye sardı, yasakla hiçbir şeyi önleyemezsin. Bu zamların vatandaşın sağlığı için mi yapıldığını düşünüyorsunuz? Alkol ve sigaradan çok güzel vergiler kazanıyor devlet.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dino Dini -- 30 Haziran 2017; 22:23:20 >
  • Alkol kötü bişey ya da alkol haram zamlanması iyi olmuş diyenler yok olmadan bu ülke asla gelişemez. Amaç insanları alkolden soğutmak değil sigarayada zam gelicek. Amaç Türk insanının asla vazgeçmeyeceği şeylere zam yapmak. Çünkü devlet biliyorki sigaraya zam yapsa ben yine zevkine içicem. Biz zevk insanıyız zevklerimizden vazgeçmeyiz. Rte ev ziyareti yapmıştı adamın eve bakacak parası yok ama iki paket sigarası camın önünde hazır bekliyodu. Hala zannediyolar ki devlet insanların sağlığını ve günahını düşünüyor. Sanki birisi cımbızla dünyadaki en cahil insanları toplayıp bu ülkeye bırakmış.
  • ÖZELKUVVET kullanıcısına yanıt
    Ana gibi yar olmaz bellik laflarla bir halt olmaz hade içelim o zaman
  • Ne kadar sığ düşünceli insanlar var yahu. Neymiş alkol zararlıymış, günahmış bu yüzden zam gelmesi iyi olmuşmuş.
    Siz gidin 100 bin liralık otomobili alırken 170 bin lira vergi verin böyle haberlere iyi oldu diyin.
    Bu kafayla size müstehak diyeceğim de olan bize de oluyor.
  • zamlandıkça daha bi tatlanır kıymetlenir. zam iyidir.
  • Yeter lan yeter daha ne kadar zam yapacaksınız 2-3 tane zevkimiz var zaten onuda elimden alıyorsunuz sokaklara vurucam kendimi bak
  • bence burada olay alkol kullanımını azaltmak için zamlaniyor olayı değil.

    bir ürünün veya hizmetin bedeline zam üstüne zam koyarak bunu tüketimden düşüremezsiniz. mesela araştırılma yapilsa alkol veya tütün ürünleri tüketipte şuan tüketmeyenlerden kaç tanesi bu zamlardan dolayı bırakmıştır? bence bu oran %5'i geçmez.

    ha ozaman demek ki amaç burada insanların kullanmasını engellemek degil. başka bir örnek vermek gerekirse ülkemizde 2000 motor üzerinede extra vergi geliyor otomotivde bu da mı zararlı? demek ki insanlar kullanmasın diye değil bu zamlar.

    biraz mantıklı olursak biraz ülkemizin ekonomik yapisina bakarsak olayı anlarız. devletimizin sıcak paraya ihtiyacı var. bu da şuanda alınan vergilerden karşılanıyor.
  • en dandik et 40-45 lira olmuş. "protein çok zararlı, vatandaş yemesin de sağlıklı olsun" diye midir? bakış açısı, insan sevgisi içermeyen ne çok insan varmış güzel memleketimizde!
  • Jlozde kullanıcısına yanıt
    hazır yönetici bulmuşken sorayım bu zamı yapanında, herhangi bir zama sevineninde huyunq suyuna sövsem kaç gün ban yerim? Uygun birşeyler yapta alayım.
  • 5000 yıldır dünya üzerinde mevcut, içkiden çok daha tehlikeli olan şeyler var. Bunlar beyni kısa süreli değil, hayat boyu uyuşturur. Bir örneğini şu an bu başlıkta görüyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • butik biraya devam beyler, bayanlar..
    geçen hafta IPA yaptım tadı mis
    buradan buyrun:https://www.facebook.com/groups/butikbira/?ref=ts&fref=ts
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.