Şimdi Ara

Alkolden Ehliyeti Kaptıranlar Bilgi Paylaşım Konusu (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (3 Mobil) - 4 Masaüstü3 Mobil
5 sn
1.064
Cevap
18
Favori
337.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dostlar selam,

    alkolden 2. kez kaptirdigim ehliyetimin ceza suresi doldu, odenmemis vergi ya da trafik cezam yok fakat südge denilen sikimsonik kursa gitmedim, malum pandemi sureci siniflarin kapali olmasi falan.


    simdi ben bu kursa katilmadan direk nufus mudurlugune gitsem ehliyetimi kaybettim desem, yeni cipli kimlik kartima ehliyeti yuklerler mi yoksa sizin sudgeye katilmaniz gerekiyor derler mi? yok mudur bunun bi yontemi?

  • yesbeannem kullanıcısına yanıt

    Yöntemi SÜDGE'ye katılmak.

  • y.g.t Y kullanıcısına yanıt
    1. Sürücü belgesinin alındığına dair size verilen makbuzda nereye gönderileceği yazar.
    2. İşletip işletemediğinizi bilmiyorum ancak belgenizin geri alındığı/sizde olmadığı her halikarda görülür.
    3. Sürücü belgeleri sınıf gözetmeksizin geri alınır. Halihazırda sürücü belgeniz alındığı için A1/A2 ehliyeti alamazsınız.
  • cormen kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim. umarım ehliiyetim Ankaraya gelmiştir ve daha fazla beklemek zorunda kalmam.

  • y.g.t Y kullanıcısına yanıt

    Herhangi bir trafik denetleme kuruluşuna sorarsanız beki sistemden nereye gideceğini görebiliyorlardır. Geçmiş olsun.

  • Ankara yenimahalle trafik şubeye hiç bir şekilde ulaşamadım telefonu açmıyorlar. onlarca aramadan sonra izmir tepecik trafik şubeye ulaştım.


    ehliyetimin İZmir de olduğunu ve Ankara'ya gönderilmesi için dilekçe yazmam gerektiğini belirtti.


    Ayrıca yeni kimliğime ehliyetimi işletmem için fiziki olarak mutlaka yanımda olması gerektiğini belirtti.

  • yesbeannem kullanıcısına yanıt

    2 senen dolmadan südge sertifikasını alıp beklemen gerekirdi. dediğin gibi pandemi dolayısıyla kurslar kapalı açık olanlarda çok uzun aylara gün veriyorlar. Bulunduğun şehirden almak zorunda değilsin, sana yakın civar illerde hangisi açıksa vakit kaybetmeden yazıl. Tahminimce şimdi yazılsan kursun başlaması açılması belgeyi eline Alman sene sonunu bulur. Geçmiş olsun..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • y.g.t Y kullanıcısına yanıt

    A sınıfı ehliyet almaya hak kazandın, bu süre zarfında ehliyetini kaptırdın. sertifikayı kurstan alıp nüfusta ki sürücü belgesi işlemlerine gidip işletmen gerekirdi. Eğer bunu yapmadıysan 2 senedir almadığın için yanmış olabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ehliyeti teslim aldım trafik denetlemeden. Ama e devlette surucu belgesi bilgi sorgulama kısmında ehliyet bilgisi bulunamadı yaziyor. Bir problem olusturmu bu sorun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Travell

    Ehliyeti teslim aldım trafik denetlemeden. Ama e devlette surucu belgesi bilgi sorgulama kısmında ehliyet bilgisi bulunamadı yaziyor. Bir problem olusturmu bu sorun.

    bu sorunun cevabi bana da lazim ya

  • Travell T kullanıcısına yanıt

    Nufüsta ki ehliyet işlemlerinin yapıldığı yere sorsan ? Sonuçta e devlette nüfus işlerinde mi menüde ehliyet bilgisi bulunamadı diyor. Geri alındığına dair sistem bilgisi oraya yansımıyor olabilir..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar dün ehliyetimin izmirden ankaraya transferi konusunda dilekçe verdim. Fakat 3 4 haftada geleceğini söylediler.


    Cezamın bitmesine 1 hafta kalmıştı ama devlet işlerinin yavaşlığı sebebi ile daha fazla beklemek zorunda kalacağım gibi.


    Farklı şehirlerde ehliyet kaptıran varsa süre bitiminden çok önce dilekçelerini vermeleri daha iyi olur.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: y.g.t

    Arkadaşlar dün ehliyetimin izmirden ankaraya transferi konusunda dilekçe verdim. Fakat 3 4 haftada geleceğini söylediler.


    Cezamın bitmesine 1 hafta kalmıştı ama devlet işlerinin yavaşlığı sebebi ile daha fazla beklemek zorunda kalacağım gibi.


    Farklı şehirlerde ehliyet kaptıran varsa süre bitiminden çok önce dilekçelerini vermeleri daha iyi olur.

    ehliyeti Antalya'da aldilar aradım jandarmayı yurtici kargo ile istedigim yere gönderdiler 3 gün de teslim edildi. Hatta kargo takip numarası bile verdiler oradan kontrol ediyordum. Geldiginde bayram etmiştim.

    Dilekçe vb. Bir belge istemediler.


    Tövbe bir daha böyle bir hata yaparmiyim. İnsan elinden gidince anlıyor ehliyeti.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Travell T kullanıcısına yanıt

    Dostum bana hiç böyle bir imkan sunmadılar, zaten çok zor ulaştım telefon ile ordaki poliste son derece resmi olmayan ifade ve emir kipi ile ne yapmam gerektiğini anlattı bana. Sen şanslıymışsın iyi birisine denk gelmişsin.

  • Cacarer C kullanıcısına yanıt

    Vallaha süre bitti de kurs salı günü başlıyor 1,5 ay sonra alıcaz, reis bu sınavda ne soruyolar kolaymı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bugün itibari ile ceza sürem bitti.


    dilekçeyi 1 hafta önce verdiğim halde 2 hafta sonra ehliyetimi alabileceğimi söylediler. cezamıda kaldırmıyorlar ehliyet sistemden düşmeden.


    Can sıkan şey cezamı çekip borcumu ödediğim halde benim araç sürmeme izin verilmemesi hala.

  • Öncelikle herkese merhabalar, Şubat 2019’da ehliyetimi 145 promil alkolle kaptırmıştım. 2019 temmuzda mahkemeye çıktım. Hakim 2 ay 15 gün ceza vermişti. Cezayı para cezasına çevirdi mi hatırlamıyorum. Ama cezayı hükmün açıklamasını geri bırakmaya çevirdi. 4 gün önce yine alkolden ehliyetimi 220’i promille kaptırdım. Emniyete gittik, ifademi verdim eve geldim. Şimdi ne olacak tekrar mahkemeye mi çıkacağım? Yoksa yukarda bir kaç kişi savcının çağırıp mahkeme olmadan para cezası verdiğini söylemiş öyle mi olacak? Ve ilk mahkememdeki hükmün açıklamasını geriye bırakma bozulacak mı? Bozulursa ve 2 ay 15 gün olan ceza eğer para cezasına o çevirilmemişse ben hapise mi gireceğim? Hakimin hapis cezasını tekrar mahkemeye çıktığımda para cezasına çevirme yada ceza erteleme yetkisi var mı? Yaşım 25 güvenlik harici memurluklara başvurduğumda bu olayla başımı ağrıtır mı?(akademisyen olmayı düşünüyorum) Ne olacak kafayı yemek üzereyim psikolojim çok bozuldu. Uyuyamıyorum. Lütfen yardımcı olun arkadaşlar. Teşekkür ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • selamlar,

    ben de 48/9 dan yani polise göre üflememekten dolayı direkt 2 sene kaptırdım. oysaki 8 kez üfledim ve alkol çıkmadı. ancak polis ikna olmadığından aldı ehliyetimi. adama hastaneye götür dedim, öyle bir zorunluluğum yok dedi. (gerçekten de değişen trafik kanununa göre zorunlu değilmiş.) mahkemeye verdiğimde ise yaka kamerasından sadece artık yeter üflemiyorum. naparsan yap dediğim kısmın görüntülerini göndermişler, dolayısıyla mahkemeyi kaybettim. sonuç olarak herkese tavsiyem, aracınıza en iyisinden ses ve görüntü kaydeden bir cihaz alın. sizi tek kurtaracak şey budur. Rusyada da polislerin sürekli rüşvet istemesinden dolayı araçlarda kamera bulundurmak zorunluluğu getirilmiş.

    hayatımda hiç alkol cezası almadım. Çünkü alkollü araç kullanmadım. Alkollü olsam 6 ay gidiyor ehliyet. Ama adam cihazı reddetmekten direkt 2 sene aldı. Kanunlar bazen çok saçma ama insan başına gelince öğreniyor. Bu uygulama 2014 de başlamış. Buraya yazıyorum ki aklınızda bulunsun. başkalarının da canı yanmasın. 2022 haziranına kadar ehliyet yok. Bu pandemi zamanı gerçekten çok zor bir durum. herhese geçmiş olsun. Bu arada 2023 de af çıkacakmış :)





  • furkane1001 F kullanıcısına yanıt

    Merhaba, ilk mahkeme Hagb vermiş para cezasına çevrildiğini hatırlamıyorum diyorsun. Şöyle ki ben hagb vereceğim dediğinde ben hagb istemiyorum para cezasına çevirin deseydin daha iyi olurdu. İkinci mahkemeden de ceza gelecek ve ilk dosya da açılacağı için hapis cezası gelecektir. Bu hapis cezası 10 gün kadar olacaktır indirimle ve siciline de işleyecektir. Herşey olacağına varıyor canını sıkma, geçmiş olsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • narcosis74 N kullanıcısına yanıt

    8 defa üflemede illa bir nefesin cihaz kaydı alması lazımdı ki bana da saçma geldi. TR de adalet aramanın zor olduğu, kanun yasanın sadece garibanlara işlediği aşikar. Kendinde alkol olmadığını fakat 2 sene ehliyet red aldığını gördüysen ben olsam hemen kendim hastaneye koşup kan testi yaptırırdım. Artık adamlar herşeyden bıktırdı, ne motor ne araç sürme hevesi kalmadı. Sırf içmediğim halde alkol çıkarırlar ehliyetime 5 yıl el koyarlar diye akşam-gece araç kullanmıyorum bu ülkede... geçmiş olsun..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.