Şimdi Ara

Alışveriş yaparken Cep Telefonu verme zorunluluğu ve Kasa Arkası Ürünler Saçmalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzun zamandır tilt olduğum ve kimsenin ses çıkarmadığı için iyice saçma bir hal alan alışveriş yapamama konusunda konuşmak istedim


    Hafta içi internetten Roll-on deodorant aldım 60 TL ye. Bu hafta sonu AVM ye gittiğimde kozmetik mağazasına uğradım , adının ne olduğu önemli değil ben Eye-PRATİS-KOSSMANN diyeyim fark etmiyor işleyiş hepsinde aynı. Aynı Roll-on u mağazada 85 TL ye gördüm ve benim için kargo beklemek yerine makul bir fiyat farkı olduğunu düşünüp alıp çıkmak istedim ancak işler o kadar kolay değil , bunu kasaya geldiğinizde anlıyorsunuz.


    1. Kasiyer Soruyor. - EyE - PRATİS - KOSSMANN kartınız var mı ?


    Yok ve İstemiyorumda . Bunu Sebebi

    -Cep Telefonumu Paylaşmak istemiyorum

    -Arkamda kasada bekleyen insanları bekletmek istemiyorum

    -Telefonumda gereksiz reklam mesajları görmek istemiyorum

    -En önemlisi size kişisel bilgilerimi vermek istemiyorum


    Bu sefer kasiyer kız diyor ki Roll-on nun fiyatı indirim kartı çıkartmazsak 110 TL.

    Siz dönen oyunu görüyorsunuz değil mi ? Ürünü piyasa fiyatından alabilmek için önce kişisel verilerinizden feragat etmeniz bekleniyor. 85 TL indirimli fiyatı olamaz zaten piyasa fiyatı 85 TL. Hatta internet ortamında fiyatı 60 TL. Kasaya cep telefonunuzu söylediniz. MEsaj geliyor kodu söylediniz.bu sırada arkanızda bekleyen insanlar , sizin işiniz hepi topu 15 saniyede bitecekti ancak dakikalar geçiyor oradasınız. Hadi kartı çıkardınız şimdi 2. leveli geçmek zorundasınız.


    2. Kasa Arkası ürünler - 100 TL alışveriş limitini geçtiğiniz için kasa arkasındaki ürünleri indirimli alabilirsiniz.


    Burada dönen dümende mağazada 100 tl altında satılan ürün sayısının bir elin parmaklarını geçmemesi .Ne alırsanız alın 100 tl limitini geçtiğiniz için kasa arkası ürünleri sizlere satmak istiyorlar.

    Arkamda bekleyen insanlar var ve bana yumuşatıcımız 100 tl den 80 tl ye düşüyor diye bilgi veriyor. Sonradan girip baktığınızda o yumuşatıcının zaten 80 tl olduğunu gene piyasa fiyatından ürünü yüksek göstererek sizlere kasa arkası ürünü diye bir şeyler satmaya çalıştıklarını görüyorsunuz. Yumuşatıcı istemiyorum diyorum , o zaman diş macunlarımız da indirimde diyor. Ya arkamda sıra bekleyenler benim 1 tane roll-on alma sevdam yüzünden 5 dk dır işlem yapamıyor. Az önce size söylerken cep telefonu mu duydular , yumuşatıcı ihtiyacım olmadığını biliyorlar , kasada durdukça benim hakkımda daha detaylı bilgilere ulaşmaya devam ediyorlar :D artık kasa sırasındakiler ile ahbap olduk.

    Kasiyer kız uğraşıyor ve kasa arkası ürünleri satamıyor yada satıyor. Gelelim son olaya.


    3. Kozmetik Mağazasın da satılan çikolata,içecek ve şekerlemeler


    Evet tam çıkacakken kafamı bir çevirdim , kozmetik mağazalarında şeker, çikolata , enerji bar, envai çeşit içecek vs satılmaya başlanmış .Abi bunlar bakkal dükkanı mı ? Bunların ruhsatları bu kadar geniş alanlı mı ? Bunları denetlemeye gelen müfettişin hem kozmetik hem gıdı sektöründen anlıyor olması mı gerekiyor ?



    içinizden derdini seveyim arkadaş diyenler olacaktır. ancak benim tek isteğim dolaşırken roll-on deodorant ihtiyacımı karşılamaktı. Bunu piyasa fiyatından ve hızlıca yapmak en doğal hakkım çünkü parayı ben hizmeti onlar veriyor. Bunlar denetlenmedikçe ve bu pazarlama sistemine kurallar gelmedikçe korkarım haklarımızı ticaret adı altında daha çok gasp edecekler.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.