Şimdi Ara

Alışveriş scriptleri neden ücretsiz ve güvenilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Bir alışveriş sitesi kurmak istiyorum lakin kararsız kaldıgım nokta güvenli olup olmadıkları.

    Araştırdıgım zaman onlarca alışveriş scripti var ve her biri birbirinden güzel. Anladıgım kadarıyla ek modüller ile para kazanıyorlar. Ek modüllerden ise en önemlisi de sanırım sanal pos. kredi kartı ile site üzerindn alışveriş icin gerekli sanal poslarda birçok kullanıcı tarafından satılıyor. bu sanal posların mutlaka ki ücretsiz halleri de bulunur ki bulamadım, bulsam da güvenli midir bilemedim. ücretsizi geç ücretlisine dahi güvenebilir miyiz bilmiyorum.

    Sonuç olarak birisi ücretsiz dagıtılan bir sanal posu alıp sitesinde ücretli satıyorsa yine aynı durum söz konusu olacaktır. Opencart indirip kursam ki normal olarak adamlarda Garanti sanal posu olmaz mecbur Türk kullanıcılarda bulmam gerekli.

    Sanal posu tek banka dahi olsa ücretsiz bulabilir miyiz?

    Bulduğumuz sanal poslar ne kadar güvenlidir?

    Opencart gayet kullanışlı; Sizin tavsiyeniz nedir?







  • Opencart kendinden önce olan ve halen devam eden Oscommerce nin editlenmiş yeniden düzenlenmiş halidir ve şu an tema - modul - eklenti gibi nedenlerden dünya çağında popülerdir. Ücretsizdir, çin malıdır.

    Ücretsizlere de ücretlirede güvenebilirsin, ama aslında açık kaynak kodlu hiç bir scripte güvenmemelisin.

    Baxı kişilerin scriptler içeriisnde açık bulmalarının 1. numaralı koşulu scriptin kodlamasının açık olması ve her yeri her şeyi, görebilmesidir.


    Ücretsiz ama seninde dediğin gibi banka modülleri olsun, ürünleri ben eklemiyim kendileri eklensin dersen entegrasyon modülleri derken ücretli satılan yada senelik kiralanan bir scriptin fiyatına geliyor ve ucretsiz olması da bu durumu nedeni ile bir avantaj sağlamıyor.

    Sonuc olarak Opencart kullanabilirsin, ama kendine özel bir tema yada güzel hazır bir tema ve bir kaç ödeme eklentisi derken 400-500 Lira nın gideceği aşikardır.

    Teorik soruna genellikle: Pos modülü yapan firma yada şahıslar kişi bilgilerini almak gibi kanunen yasa dışı bir işlemi, modülleri içerisine ekleyemezler. Çünki server loglarından eğer bilgisayarda yayınlanan siten arka planda sürekli bir yere bağlanıp veri transferi yapıyorsa bu loglarda açık ve net bir şekilde görünür.

    Ama son sözüm ücretsiz script oldukları, senin para harcamayacağın anlamına gelmiyor ne yazık ki.


    Bu arada oscommerce' de ve opencart' ta çok fazla kategori ve alt kategori açarsan SQL sorguları fazlalaşıyor ve server daki CPU yükü artıyor, bilgine. Sitenin hızınıda doğal olarak etkiliyor.




  • Eyvallah bilgi icin teşekkürler. Açıkcası cok buyuk bir alışveriş sistemi olmayacak o yuzden pek sql sorunu yaratacagını dusunmuyorum. maks 4 kategori altında 4er 5er parca ürün olacagından bahsettigin yük oluşmayacaktır sanırım. Hali hazırda arkadasımla ortak bir dukkanımız var zaten burada imal edilen ürünleri sitede goruntulemek yapmısken de satışını da acmak istedik. Neyse bakalım bir yolunu bulucaz, halledicez.
  • Merhaba, açık kaynak kodlu yazılımlara optimizasyonunu ve güvenlik geliştirmelerini yapmak koşuluyla güvenebilirsiniz. Sanal pos olayına gelince, daha önce onlarca web sitesine sanal pos entegrasyonu yapmış biri olarak söylemek isterim ki güvenli ödeme sayfası yönlendirmesiyle yaptırmanız daha doğru bir tercih olur. Tüm bankaların sanal poslarında böyle bir seçenek mevcuttur. Müşteriniz alışverişi bitirip ödeme yapacağı sırada bankanın ödeme sayfasına yönlenir, dolayısıyla güvenlik ile ilgili bir endişe duymazsınız..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.