Şimdi Ara

Alis Panel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,
    alis panel ne demektir, bu konuda teknik detay verebilecek var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rg206 -- 24 Ekim 2007; 16:01:00 >



  • teknik detayı bilmem ancak panasonicin g10 panelleri gibi hitachi de ürettiği plazmalara koyduğu panel teknoljisine alis panel diyor benim bildiğim ancak bu paneller normal paneller gibi 1024X768 değil 1024X1080 tabi bu durumda pikseller kareden uzaklaşıyor ve görüntü bozulmaları oluyor ben seyrettiğim hiç bir hitachi panelden zevk almadım bir ara philips te aynı panelleri kullanıyordu son nesillerde LG ortaklığının sonucu mudur nedir 1024X768 piksel panele sahip plazmaları

    mesela dün akşam media marktta gördüm 9700 model bir hitachi 42" plazma peşin 2750 fiyatı vardı ama ne bileyim yine bana görüntü çok hoş gelmedi bakarsınız beğenen çıkar bağlantılara filan çok ayrıntılı bakamadım acil işim vardı sadece fikir vereyim arkadaşlara diye şöyle bir gezdim


    media markt rüzgarı geçmiş bu panel dışında tüm fiyatlar ha teknosa ha media markt hatta fiyatları peşin olduğu için diğer taknoloji marketleri 10-12 taksit yapıyor yüksek bile denebilir




  • teşekkürler sadays,

    yok mu başka teknik bilgi verebilecek arkadaş ?
  • ALIS (Alternate Lighting of Surfaces) farkli bir panel teknolojisi cell bazli progressive panellerden farkli ve daha sadelestirilmis bir dizayna sahip daha az electrode a sahiptir ancak goruntu kalitesi olaraka bir kayip sozkonusu degildir. paneldeki şeritlerin eşzamalı olarak yarısı aktıve edilirler, ancak bu cok hızlı oldugundan gozumuz ayırt edemez.

    netıcede normal panellerden yarı yarıya daha az voltaja ihtiyaç duyarlar, bu daha az ısınmalarına neden olur (bendekı panel de kesınlıkle ısı üretmiyor cok soguk calışıyor) , az ısınma sonucunda panelin ömrüde çok daha fazla oluyor.

    zaaten bendekı panel made in japan bir panel ve japonya ve asya için üretilen bir model alırken de made ın japan olması beni etkileyen en önemli faktördü. (HITACHI PD 9500TA)

    Bu paneli almadan önce ALIS nedir bende bilmiyordum ve amacım PIO 427 almaktı ancak PIO da sadece tehşir ürünü kaldığından alamadık ve bu panele yöneldik.

    Bıraz arastırınca 9500 ve 9800 model hitachilerın aynı panele sahip olduklarını ve 9800 lerde motorlu ayak ve PC gırısı gıbı ekstralar oldugunu ve 9800 modelin CNET asiada TOP5 PLAZMA PANEL secımında 1. sırada olduğunu gördüm.

    Yeni nesil Hitachiler bence çok iyiler hem SD hem HD hem PC baglantılı HD olarak denedim ama eski nesil mesela 9700 nasıl bilemiyorum.

    fazladan detay isteyen olursa yardımcı olmaya calısırım.

    Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xanu -- 25 Ekim 2007; 16:24:27 >




  • Bir kullanıcı yorumu her zaman için iyidir sağol Xanu
  • bırsey degıl Sadays kardes, plazma hakkında ne ogrendıysem PIO formunda sızlerden ogrendım asıl ben sıze tesekkur ederım.

    Saygılar.
  • teşekkürler xanu,
    peki bu paneller progressive mi, interlace mi ? bendeki philips'in de alis panel olduğunu söylüyorlar, bu panellerde çözünürlük olarak hep 1024x1024 mü kullanılıyor ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rg206

    teşekkürler xanu,
    peki bu paneller progressive mi, interlace mi ? bendeki philips'in de alis panel olduğunu söylüyorlar, bu panellerde çözünürlük olarak hep 1024x1024 mü kullanılıyor ?





    Bu panellerin çalışma presibi interlace ama 1080i / 1080P olayı ile karıştırmayın ALIS dışındaki tüm paneller PROGRESSIVE olarak anlılırlar tek istisna ALIS panel yani adı üstünde ALTERNAFTIF bir çözüm, neticede ALIS de 1080P goruntu verebilir ancak tabiki fiziksel olarak üzerinde bu miktarda piksel barındırmaz (pek çok panelde durum aynı) plasma dısplay lerde panel kalitesi + driver + yazılım gibi faktörler var kaliteyi etkileyen, ULTRA-ALIS olarak 1920*1080 ve 1280*1080panellerde de var diye biliyorum ancak 50" yani 42 olarak 1024*1080 bu paneller. 60" ve üzerinde ALIS kullanılamıyor en azında şimdilik çünki keskinlikte kayıplar oluyormuş o nedenle HITACHI 60" ve üzeri panellerde PROGRESSIVE tercih ediyor.

    Zaaten panelin SD olarak da iyi görüntü vermesi açısından bu çözünürlük yeterli ben 1080P olarak izlediğim medialarda da çok beğendim paneli, gerçek 1920*1080 çözünürlük kullanılacak durumlarda panel en az 50" hatta daha fazla olmalı ki detayların bir anlamı olsun yani 42" de full HD bir panelin çok anlamı yok. bunu üstadlar söylüyor ben değil :).




  • tekrar teşekkürler xanu,
    selamlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.