Şimdi Ara

Alırken: yerinde destek aldıktan sonra: kargoya ver +($$$).

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dell inspiron serisi notebookum var yaklaşık 1 yıl oldu alalı. Aldığımda yerinde destek var oh ne güzel sorun olduğunda eve gelecekler diye aldım. Gel zaman git zaman notebook u bi süre tozlu ortamda kullanmak zorunda kaldım ve tahminimce içine aldığı tozlardan dolayı normelden fazla ısınmaya ve sesli çalışmaya başladı. Sonra beni dell den soğutan olaylar baş gösterdi.

    Önce Dell Türkiye'nin istanbul merkezini aradım. Adama sorunumu anlattım notebookun boştayken bile ısındığını ve sesli çalıştığını söyledim. Benimde cihaza garanti kapsamında olabiliyosa garanti kapsamında olmuyorsa da ücretini ödeyerek cihazı garanti dışı bırakmadan içini açtırıp temizlik-bakım yaptırmak istediğimi bildirdim. Adam bana bios güncellemesi yaptırdı. İyi dedim tamam zarar gelmez yapalım. Yaklaşık 1 saat uğraştık bios güncelllemesi bir de dell in sistem test eden yazılımı var hdd yi ram i işlemciyi felan test ediyor o test programını çalıştırdık neyse uzun sürenin sonunda bios güncellendi testler bitti. Adam diyor cihazınızda sorun yok yerinde destek'ten faydalanamazsınız falan filan. Garantiyi bozmadan kendim yaptırabilirmiyim? dedim bana Dell in oytek firması ile anlaşmalı olduğunu onlarla iletişime geçmemi söyledi. Neyse dedim tamam birde oytek i arayalım.

    Oytek'i ilk defa duymuştum biraz araştırdım, dell in garanti dahilinde veya garanti dışında oluşan sorunları ile ilgileniyor.Türkiye'de 2 ofisi var birisi Ankara Odtü teknopark ta diğeri İstanbul da. Oytek'e Ankara'da bulunduğumu mümkünse beni varsa ankarada bayiye veya odtü teknopark ta yapılabilecekse oraya yönlendirmelerini söyledim. Telefondaki arkadaş pek yardımcı olamadı mail attım. Gelen cevabı sizinle paylaşayım:
    quote:


    Olay kaydınız çözülmüştür.
    Herhangi bir işlem yapılmadığı taktirde olay kaydı 48 saat sonra kapalı konuma geçecektir.
    ÇÖZÜM : Merhaba Mehmet Bey ; Cihazınız ile ilgili arıza tespitinin tam olarak yapılması için cihazınızı tarafımıza göndermenizi rica ederim.Cihazınızın arıza tespiti yapıldıktan sonra tarafınıza arızalı parça ya da parçalarla ilgili fiyat teklifi sunulacaktır. İstanbul servis adresimiz: Eski Büyükdere Cd. No:65 4. Levent İstanbul Lütfen onayladığınız tekliflerde fatura üzerine yazılacak sipariş numarası var ise belirtmenizi rica ederim. Tarafımıza gönderdiğiniz cihaz için servis ücreti 30$ + kdv'dir.


    Garantili cihazın tahmini bir serviste 10-20 tl tutacak bakımı için min 30$ + Kdv istenilmesi ve Ankara'da bilgisayarcı yokmuş gibi üstelik yerinde destek vadiyle aldığım cihazımı Ankara'dan İstanbul a yollamamı istemiş olmalarından sonra Dell benim için bitmiştir.

    Başımdan geçen bu olayı sizlerle paylaşmak istedim saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -mehmet- -- 26 Ağustos 2013; 18:14:40 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.