Şimdi Ara

Alınan aracın ağır hasarlı çıkması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
62
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba yaklaşık 2 hafta önce 2014 1.2 TSI Otomatik 84000 km’de Polo araç aldım. Aracın 2017 ekimde 13600₺ 2018 şubatta 1300₺ tramer kaydı bulunmakta. Almadan önce kendi bulduğum bir ekspertize soktum. Sahibinin söylediğinden farklı bir şey çıkmadı. Sağ arka çamurluk değişmiş, sol ön arka kapı çamurluk boyalı, sol arka kapıda sökme takma mevcut. Sol iç direk ve sağ iç direk işlemli/boyalı görünüyor fakat sağ sol marşipiyel boyalı olduğu için dendi.


    Aracı almamın 7.gününde henüz 10 km sürmemişken EPC ışığı yandı 30km/hden yukarı çıkmadı araç titremeye başladı. Kontağı kapatıp 2 dk bekleyip yeniden açınca sorun düzelmişti. Yine de içim rahat etmediği için arabayı bir daha çalıştırmadım ve fırsat bulduğum an yetkili servise götürdüm.


    İlk şoku burada yaşadım aracın 2017 aralıkta PERT kaydı bulunmakta yetkili serviste. Tramerde görünmüyor. Sahibini aradım haberi olmadığını o tarihte aracın sahibinin zaten kendisinin de olmadığını, zaten gördüğüm gibi arabanın ağır hasar kayıtlı bir araca benzemediğini belki ‘sigorta şişirmesi’ olabileceğini falan söyledi.


    Yetkili servise başka bir sıkıntısı var mı diye bıraktım. Motor temizliği kontrolü için granül temizliği yapılacağını söküldüğünde sorun çıkmazsa temizlik yapılıp kapatılacağını 7000₺ ücreti olacağını söylediler.

    Ayrıca kavrama arızası olduğunu sökülüp kontrol edileceğini bu şekilde kurtarırsa 12000₺ masrafı olacağını eğer bu şekilde olmazsa parça değişimi olacağını onun da ücretinin 35000₺ olacağını söylediler.


    Ekspertizde bununla ilgili bir şeyler söylenmemişti buna güvenip almıştım.


    Satın aldığım kişiyle konuştuğumda ağır hasarın gizli ayıp olduğunu iade hakkının doğduğunu söyledim iade alamayacağını yeni araç aldığını söyledi. Belli bir ücreti geri istediğimde mağdur etmemek için 20k geri ödeyebileceğini söyledi.


    Tanıdığım bir bilirkişi ile konuştuğumda dava edersem %100 davayı kazanacağımı ama airbaglerin açılmadığını ciddi bir hasar görülmediği için anlaşılan ücretin en fazla %15’i gibi bir miktarını geri alabileceğimi davanın ise 2 yıl kadar sürebileceğini söyledi. Yatar faizin de %9 olduğunu hesaplarsak 2 yıl sonunda geri 115.000₺ gibi komik bir ücret alabiliyorum.


    Şu noktada sizce napmalıyım? Kavrama arızasını tamir ettirmekte kararlıyım. Dava sürecine girmek pek istemedim çünkü çekilen strese ve geri dönecek miktara değmeyecek gibi. Ve bir de kavrama arızası olması satıcıyı ilgilendiren bir durum mudur? Ekspertizde çıkmamış olması ona bir sorumluluk yükler mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Viktor Reznov -- 13 Şubat 2024; 17:37:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.