Şimdi Ara

Aliexpress Ana Konu • (1962. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
42.515
Cevap
1.503
Favori
2.881.035
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
189 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19601961196219631964
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • falcon_X1 kullanıcısına yanıt
    Grubumuzda vergi dahil alınıp iptal edildiği zaman verginin yandığıyla ilgili konuşmalar geçti ben de o yüzden kuponlu alışverişi direkt almaktan vazgeçtim. Ve bir arkadaşın vergi ücreti iade olmadı ne yazık ki... Tabii umarım arkadaşınki yanmaz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ghostranger61

    Kesinlikle Amazondan alın hocam. 22 TL vergi geleceği kesin değil. Kargonun ne zaman geleceği belli değil. Düşükde olsa gelmeme ihtimali var aliexpresste.

    Teşekkürler arkadaş. İlk kez yurt dışı alışverişi yapacağım. Amazondaki de yurt dışı ona da vergi var mı ?


    Birde amazondaki aynı ürünü alaiexpresde (142 tl ) çok daha ucuzu bulabildim . Bir arkadaş kupondan bahsetmiş . Kuponu nasıl elde edebiliyorum ?

    Link: https://tr.aliexpress.com/item/33004636231.html?spm=a2g0o.cart.0.0.721b3c00AVbVf8&mp=1


    Kusura bakmayın çok acemiyim , yurt dışı alışverişinde.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: krmbzkurt

    Öncelikle. Amazon da ki daha hızlı gelecek. Ama aliden alırsanız kupon bularak daha uyguna getirebilirsiniz. Misal veriyorum şuanda en fazla 4 4.5 dolar indirim yapılabiliyor. Onu değerlendirebilirseniz çok avantajlı olabilir. Onun haricinde amazon hızlı geleceği için mantıklı olur diye düşünüyorum.

    Ek olarak amazon linkine yeni baktım ve o da yurtdışından diyor. Dediğim gibi kupon ihtiyacınız olursa bana yazın yardımcı olayım.

    Teşekkürler arkadaşım.

    Amazondaki de yurt dışı ona da vergi var mı ?


    Birde amazondaki aynı ürünü alaiexpresde (142 tl ) çok daha ucuzu bulabildim . Kuponula nasıl ve kaça alabilirim ?

    Link: https://tr.aliexpress.com/item/33004636231.html?spm=a2g0o.cart.0.0.721b3c00AVbVf8&mp=1




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdalyel -- 10 Mayıs 2021; 13:53:18 >




  • Evet forumda bir çok arkadaşın maalesef gümrük vergisi yandığı hatta ürünün dağıtıma çıkarıldığı ama teslim edilmeden yurtdışına iade olduğunu bile gördüm. Umarım @mikailc78 hocamızın vergisi yanmaz. (Bu tip ürünlerin vergisi mutlaka yüksektir.) Vergi iadesini alabilmek için sürekli Ali Express'e mesaj atmak gerekebilir. Şimdiden kolay gelsin.

  • erdalyel E kullanıcısına yanıt

    amazonda satın al dediğiniz zaman vergiyi peşin olarak alıyor sizden. En son ödeme ekranına gelin toplam kaç paraya mal olacağına bakın. Diğer türlü kupon ile ilgili bilgiyi pmden ileteceğim.





  • alibaba A kullanıcısına yanıt

    Öncelikle üründe ürün ücreti kadar kargo ücreti var. Ve satıcının puanı düşük. Vergi olaylarını tam olarak bilmiyorum toplu alımda, ama ürünü birde alibaba sitesinde aratın. Toptan alacağınızı belirtip satıcılarla anlaşmaya çalışın daha çok indirim yaparlar.

  • erdalyel E kullanıcısına yanıt

    Aliexpress'le kesinlikle uğraşmayın derim. Son dönemde iyice saçmaladılar. Yukarıda yazdığım mesajı okursanız anlarsınız. Aliexpress Ana Konu • 

  • krmbzkurt kullanıcısına yanıt
    Tşk dostum. Alibabadan bakayım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Burdan filtre kahve makinesi alan varmı. Ne önerirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba aliexpress üzerinden 85 dolarlık alışveriş yaptım 3 gündür "The seller is processing your order" yazıyor , satıcıya mesaj attım mesajları görmedi . Ürün 7 gün sonra otomatik olarak iptal edilecekmiş acaba kargo kotasının dolmasını mı bekliyor İptal etsem mi kararsz kaldım .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onrrrr O kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,
    İptal etmenize gerek yok. Satıcı ürününüzü kargoya vermeye çalışıyor. Bazı satıcılar aynı günde bazı satıcılar 5. günde kargoya teslim edebiliyor beklemeniz lazım. 7 gün içersinde kargoya vermezse sipariş iptal edilir ve paranız iade edilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: krmbzkurt

    İptal edin deme yetkisi yok ama ürünü gönderemiyor ise iptal etmenizi talep edebilir şu aralar çünkü gümrükde yukarıdaki bi arkadaşın da dediği gibi, pil bulunan ürünlerde sorun çıkıyor herşey geri dönüyor. Satıcı da bu sebeple bunu talep etmiş olabilir. Yine de siz iptal etmeyin onlar etsin. Ama her halükarda da verginiz yanacak sanırsam...

    Hocam merhabalar. Kulaklığı gümrüğe takılanlar kervanına ben de katıldım. Benden 1 ya da 2 hafta sonra sipariş verenler ürünlerini almışlar. Forumda uzun süre bekleyip alanlar da mevcut. Ben ümidi kestim gibi:) Size bir kaç sorum olacaktı daha önceki siparişlerimde böyle bir sorun yaşamamıştım. Kulaklığı Edifier Official Store'dan aldım. Kurumsal bir firma ve yorum ve memnuniyet oranı bir hayli yüksek. Koruma süresinin dolmasına 33 gün kaldı. Şuan dispute açsam bir işe yarar mı (muhtemelen yaramaz). Dispute açarken nelere dikkat etmeliyim? Kanıtlara ne eklemeliyim? İade de problem çıkarırlar mı (Aliexpress ya da Edifier)? Gelme ihtimali var mıdır satıcı gelir diyor bu durumda iade olmamış mı demek satıcıya? Şimdiden teşekkürler.





  • nurimo26 N kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, satıcıya iade olmuş olamaz içindeki pil den dolayı gümrükten geçmediği için imha durumları olabiliyor...
    1. Seçenek Satıcıdan ek süre talep edin
    2. Seçenek dispute açın ve iade döndüğüne dair ekran görüntülerini ingilizce olarak ss alın. Ve aliexpress den track order a bastığınızda orada ne yazıyor son işlem o kısım da çok önemli. Orayı baz alıyor aliexpress. Diretirseniz çemkirirseniz en sonunda aliexpress devreye girip ödemenizi yapıyor. (Kupon kullandıysanız onu ödemiyor)

    Satıcı size uyanıklık yapıp 0.1 gibi geri ödeme yapmayı deneyebilir. Dikkatlice okuyun yorumunu ve reddedin. İstediğiniz sizi tatmin edecek rakam teklif edene kadar devam edin buna. Ancak bu şekilde geri ödemenizi alabilirsiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • krmbzkurt kullanıcısına yanıt

    Cevaplarınız için teşekkürler. 50.85 dolar ödeme yaptım 5 dolar yeni kullanıcı davet kuponu vardı. Dispute ekranında en fazla iade tutarı 55.85 olarak gözükmekte. Ben iade tutarına 55.85 yazarsam 5 dolar düşülüp 50.85 olarak iade edilirse problem yok da iade edilecek tutar kısmına 50.85 yazarsam 5 dolar da kupon kullanmışsın diyip 5 dolar eksik iade durumu olur mu? Bir de satıcı tatmin edecek kadar tutara çıkana kadar diretin demişsiniz tam iade konusunda sorunlar çıkıyor mu? Edifier gibi güvenilir bir firmada da sorun yaşanır mı bu konuda ? Aliexpresste son durum bu şekilde.

    Aliexpress Ana Konu •



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nurimo26 -- 11 Mayıs 2021; 0:17:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • nurimo26 N kullanıcısına yanıt
    https://track24.net/?code=RB077642964SG

    Ürün hiç tr gelmeden çin gümrüğüne takılmış çoğu arkadaşımızınki gibi. İnşallah imha etmeden satıcıya döner de uğraşmazsınız. Bu siteden ekran görüntüsü alıp dispute a eklersiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • krmbzkurt kullanıcısına yanıt

    Ben mesajımı düzenlerken siz cevabınızı yazmışsınız bile, teşekkürler. Rica etsem önceki mesajdaki düzenlemelere de göz atabilir misiniz? Açıkcası ürünü edifier Türkiye fiyatının yarı fiyatına almıştım ve gelmesini istiyordum. Bu siparişten önce 5 kez kulaklık aldım. Hatta biri bu siparişimden 20 gün önceydi hiçbirinde sorun yaşamadım. Benden sonra alanlarda yorumlarda 2 ya da 3 haftada geldi diye yorumlarda bulunmuş. Araştırdım fakat sorunun sebebini bulamadım. Bu olay neden bir anda patladı ve sonrasında düzeldi de arada biz kaynadık. Bu konuda bir bilginiz var mı acaba?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nurimo26 N kullanıcısına yanıt
    Yurt dışındaki ve yurt içindeki gümrüklerde maalesef bu tür olaylar fazla olabiliyor. Gümrüklerde aşırı yoğunluk olduğu için kargonuz o anda işlem göremiyor yada yapılmıyor üstüne yeni kargolar geldiği için sizin kargonuz gümrükte kıyıya köşeye koyuyorlar. O kargolarında gelmesi çok düşük bir ihtimal hatta gelmeyedebilir. Çünkü bu tür olayları kendi gözlerimle gördüm kargoları bir yerlere atıyorlar.

    Ama şu olayda başınıza gelebilir. Siz anlaşmazlık açarsınız paranızı iade bile alırsınız o esnada kargonuz yoldadır ve teslim edilebilir. Bu tür olay daha önceden başıma gelmişti.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • falcon_X1 kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam. Valla habersiz beklemekten sıkıldım doğrusu :) Ama mecbur beklicez artık. :(


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burdan ekran kartı almayı düşünüyorum ek vergi falan ne kadar geliyor son zamanda alan varsa bilgi verirse makbule gecer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 19601961196219631964
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.