Şimdi Ara

Algida'nın Türkiye'de farklı ürünler sunması (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
377
Cevap
8
Favori
47.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
444 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Jelibon da meyve sulu diye satılıyor oran sanırım binde dört
    Yani 1 ton üründe 4 kg meyve suyu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Twister' ı 2 liraya alıyorsun, adam gidip 1 sterlin ödüyor. Yani 4 kat fazlasını ödüyor. Aynı kaliteyi mi sunacaktı elin adamı. Hayır kurumu mu lan bu?
  • gayet normal bir durum.bu maaşlarla bu maliyetle %1.4 e şükür

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ülkelerin damak tadı, lezzet anlayışı farklı. Çok sevdiğin bir Feansıza birinci kalite baklava götür buradan, teşekkür eder, sen gidince çöpe atar, adamlar öyle şapır şapır tatlı yemiyor
    Mesela Türkiyede çok satan coffee mate denen kimyasalı, ölüyorum desen hiç bir dükkanda bulamazsın,, çünkü adam onu kahvesine asla katmaz, italyada istersen bir de dayak yersin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt
    Hocam ben gerizekalı değilim. Türk Gıda Kodeksinde kurallar bellidir. Bunun dışında çıkılıyorsa o zaman yaptırımları vardır. Algida belli ki bu sene bunun dışına çıkmamış fersah fersah uzaklaşmış.

    Ben tereyağı tadı alıyorum maraş usulünde. Demek ki basmışlar bitkisel yağı.

    Bize kötü mal yediriyorlar halkın, kamunun yorumu. ama oradaki üretimde bu şekilde yaparken bizde maliyetler sebebiyle bunu yapıyorlarsa insanlar bırakın bilinçlensin.


    Paketlenmiş dondurma kimse yemez, ya da algida yerine alternatiflere yönelirler. Maalesef Unilever Algida markası ile aşırı bir dominasyon yaptı hırçın ve karalamacı tavırları ile. Bakkallara dikkat edin, küçük olanlara ya algida satarlar ya da algidasız.

    Ancak büyük zincirler dikleniyor bunlara.

    Benim kişisel tercihim hem kendime hem de oğluma paketlenmiş ürünlerden olabildiğince uzak durmak.

    ha eğer kodeks ile ilgili düzenleme yapılırsa Maliyeti 6-7 TL olan magnum 10 olmaz 15 felan olur.

    Şimdiki maliyet çok daha düşük bence.




  • Geçen bir domates yedim ne tadı ne tuzu vardı, gerçekten berbattı. Zehir tüketiyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu durum sigaralarda, traş bıçaklarında, hatta viskilerde bile var. Neredeyse tüm ürünler 3.dünya ülkleri için farklı ve düşük kalitede üretilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Salma

    Twister' ı 2 liraya alıyorsun, adam gidip 1 sterlin ödüyor. Yani 4 kat fazlasını ödüyor. Aynı kaliteyi mi sunacaktı elin adamı. Hayır kurumu mu lan bu?
    0,30 Sterline alıyor 1 değil


    Ayrıca bu ürünler ithal değil Türkiye'de üretiliyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onur89tr

    Onu boykot et bunu boykot et, onu alma bunu alma... Ben bu işin daha kolayını biliyorum. Paran varsa bir an önce ülkeden gitmek. Yoksa durum daha da kötü.
    Tabii ki hocam o da bir tercih kimse bizi burada zorla tutmuyor zincirle bağlı değiliz isteyen gider
  • Ekonominin iyiye gittiğinin işareti bunlar.. Onlar üretiyor biz tüketiyoruz..
  • Türk milleti hak ettiğini yiyor, hak ettiği gibi besleniyor. Sizin neyinize düzgün dondurma yemek?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denetim yok...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ünlü bi gazlı içecekte de şeker durumu vardı sanırm, türkiyede diğer ülkelerde olduğundan 2 kat fazla şeker mi kullanılıyordu neydi. yani adamlar ülkeye göre muamele yapıyor. bizdeki beyaz eşya firmalarının iç piyasaya dandik dış piyasya kaliteli ürün gönderdiği laflarını da duymuşsunuzdur. yani bu doğruysa kendi markamız bile bizi düdüklüyorsa ecnebi ne yapmasın ? :)
  • Gıda konusu hobim hele ki Kahramanmaraşlı olduğum için dondurma benim özel konumdur. Bunun üzerine zamanında uzunca bir açıklama yapmıştım. İLK ÖNCE HALKIMIZIN EN BÜYÜK YANLIŞI DONDURMANIN NE OLDUĞUNU BİLMEMESİDİR. Reklamlarda algida nın yaptığı dondurma tadı lezzeti hazzı dediği ürünler dondurma değildir. DONDURMA demez "DONDURMA LEZZETİ, TADI" gibi tabirler kullanır. Bu ürünler çoğunlukla SÜTLÜ BUZ sınıfındadır. YENİLEBİLİR BUZLU ÜRÜNLER sınıfındadır. İçindekiler kısmında DONDURMA değil bu tabirler yazar. ICE-CREAM: BUZ KREMASI

    Türk Gıda Kodeksine göre:
    http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2005/10/20051007-8.htm Yenilebilir buzlu ürünler
    http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2005/01/20050113-13.htm Dondurma

    Dünya da tanınmış 2 cins dondurma vardır. 1. ROMA DONDURMASI/YANİ GELATO 2. Maraş Dondurması

    Maraş dondurmasının üretim tekniği çok daha zor özkütlesi daha ağır yani hacim-kütle oranı daha yakın yoğun kıvamlı dondurmadır. Gelato ise daha basit yoğunluğu daha az süt oranı daha düşük buz oranı daha fazla olan dondurmadır.

    Bizim buradaki Twister SÜTLÜ BUZ, Onların oradaki Dondurmada olabilir diğer yenilebilir gıdalardan da ayrıca. Ürünün birim fiyatı nedir bu önemli? Sonra Algida dondurmayı domuz sütünden elde ediyor çok daha ucuza getiriyor da olabilir.


    Ayrıca bizim halkımız Maraş dondurması yemek yerine Algidanın reklamlarında çıkan magnumu yiyerek statü atladığını düşünür kaliteli esnafa para vermektense, büyük para baronlarına para vermeyi yeğler.


    2. sorunsalda şu devlet tarafından bu tarz gıdaların denetimi olmadığı olsa bile bunu denetleyecek adamların bilgisi olmadığı için Maraş dondurması tabiri, Her önüne gelen dükkanın adı olduğu için ve Maraş dondurması adı altında BUZLU BUZ MEYBUZ kıvamında dandik dondurma sattıkları için halk maraş dondurması yediğini sanarak bir daha tercih etmiyorda olabilir.




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.