Şimdi Ara

Algida'nın Türkiye'de farklı ürünler sunması (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
382
Cevap
8
Favori
47.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
445 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Senelerce hakiki salep ve taze süt ile dondurma yaptım. Fiyatları da makul seviyede tutmaya çalıştım. Sonra ne oldu? Uyanık milletimiz gitti 3 liralık 4 liralık Algida litrelik hede lerini aldı. Televizyonlarda hergün haber yaptılar vay efendim açık dondurma şöyle zararlı böyle kötü diye. Neticede ben artık dondurma yapmıyorum, çünkü bu fiyatlarla rekabet edilemiyor. Sadede gelirsek bence bunların yaptığı yanlış olsa da maalesef müstehak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaan Sezyum un böyle durumlarda kullandığı bir tabir var "Kalite tesadüf değildir" hiç bir kuralın adam akıllı uygulanmadığı ülke için çok normal

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani sonuç olarak hem pahalı hem de sağlıksız ürünler yemiş oluyoruz.
    Muz Cumhuriyetinede bu yakışır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Worcestershire

    Fiyat muhabbeti yapacaksanız hiç zam gelmemesi lazım max küçülmüş te küçülmüş 1.5Tl olmuş.
    1.75₺ oldu qnq.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş bu ne salak bi forum oldu ya. Adamlar kalitesiz ürün veriyor demişiz, kendi ülkesini gömmeyen kalmamış. En çok artılananlarda bi tane durumu kınayan yok. Herkes Algida'yı haklı bulmuş. Bu forumdakilerden ne vatana ne millete.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birazcık yediği gıdaların içeriğini okuyan birisi son yıllarda nasıl bir kalite düşüşü olduğunu bilir. Mesela aynı marka meyve suyunun arkasını okuyun, 10 sene önceki meyve oranını bulamayacaksınız. Çikolataların ve bisküvilerin içeriğinde şeker kullanımı yerini glikoz kullanımına bıraktı. Bebek bisküvilerinde bile artık margarin ve glikoz bulunuyor.
    Glikoz-fruktoz şurubu kullanımının niye böyle tavan yaptığını az araştırsanız yakın geçmişte yasal sınırlamaların nasıl kaldırıldığını bulabilirsiniz. Bir çok avrupa ülkesi buna ciddi kısıtlamalar getiriyor hatta bazılarında kullanımı tamamen yasak.
    Bizde herşey lafta, mesela piliç-dana karışımı et ürünleri yasaklandı peki kimse 35tl/kg olan dana sucuğun içeriğini kontrol ediyor mu? Üzerinde piliç yazmıyor da acaba hangi kimyasallar kullanılmış kim bakıyor?
    Zamanın behrinde ilgili bakanlık açıklama yaptı, şu kadar firma gıdada hilecilik yapıyor, hepsinin üzerine gideceğiz dedi. Peki sonuç? Adı sanı duyulmamış bir kaç şirket günah keçisi oldu ve konu kapandı.
    Kırmızı et üretiminde verim artırılmaya çalışılıyor güya. Peki bunun için hayvanlara verilen antibiyotik, multivitamin, steroit vs. kimyasalları kim denetliyor? Hatta bazılarını devlet teşvik ediyor. Sonuçta hayatında antibiyotik yememeye özen gösteren bir çok insan, farkında olmadan yığınla antibiyotik tüketiyor.

    Yaz yaz bitmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İyi oldu bilgilendirdiginiz artık Algida ürünlerini evime sokmam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Avrupa bizi kıskanıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ömerayhan kullanıcısına yanıt
    Hocam bu forumdakilerin çoğu kendi ülkesini gömmek aşağılamak için fırsat kolluyor, içimizdeki hainler bitmedikce ülkemizin işi zor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sürekli algida yiyen biri olarak artık yemiyorum kalite cok düştü ve kötü.
  • Bu ürünler dondurma değil,
    Bitkisel yağlı buzdur. Dolayısıyla belirtildiği gibi Dondurma tebliğine değil, buzlu ürünler tebliğine tabidir.

    Algida'nın Türkiye'de farklı ürünler sunması
  • Algida'nın Türkiye'de farklı ürünler sunması
  • Ömerayhan kullanıcısına yanıt
    Öyle olmuşsa sizin gibiler sayesinde. Gıda denetimi kimin elinde? Firmalar türlü üçkağıtçılık yapabilir bunun önlemini alması gereken AKP iktidar partisi. Vatandaşın sağlığıyla oynanıyorsa bunun sorumlusu denetim yapmayan, izinleri verenlerdir. Sıradan vatandaş ürün içeriğine kolayca erişiyor da devlet erişemiyor mu?

    Böyle ülkede sen AKP ye oy vermeye devam ediyorsan firmaların sana sağlıksız ürün sunmasına size müstahak gözüyle bakanları eleştirme hakkın yok. Bir gün ailenden biri kanser ile cebelleşirse anlarsın durumu. Bunlar hep sağlıksız ürün tüketiminin artmasından dolayı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RElS kullanıcısına yanıt
    Ya yürü git sen konuşma. Belki o değerler doğru bile değil bi iddia ama böyle bi durumda sizin alacağınız tavır açık ve net.

    Hükümet düşmanı olmakla ülke düşmanı olmayı yıllar önce karıştırdınız siz. Hükümet akpyse ülkeyi her mecrada kötülemek serbest. Sizin gibi twitterda da var bi şey oluyor hemen sözde muhalif özde hain bazı kişiler ingilizce Türkiye çocuk tacizi ülkesi kaliam ülkesi vs vs yazıyor. Sanki çocuk tacizi, tecavüz vs avrupada abd de bizimkinden daha az oluyor da kendi ülkesini kötülüyor dışarıya. Sen bu konuda en leş bi ülke olsan çözümü dışarı ile değil kendi içinde araman gerekir. Cidden sizden bi şey olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi ülkede yaşadığınızı hatırlayıp, ona göre yorum yazın arkadaşlar lütfen.
    Hakkın, hukuğun olmadığı, aksine çiğnendiği, hiçbir yerde denetimin yapılmadığı ne idüğü belirsiz bir yönetime sahip bir ülkede, samandan bile dondurma yapıp satabilirler. Anormal gelmemeli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Supertecnik

    Senelerce hakiki salep ve taze süt ile dondurma yaptım. Fiyatları da makul seviyede tutmaya çalıştım. Sonra ne oldu? Uyanık milletimiz gitti 3 liralık 4 liralık Algida litrelik hede lerini aldı. Televizyonlarda hergün haber yaptılar vay efendim açık dondurma şöyle zararlı böyle kötü diye. Neticede ben artık dondurma yapmıyorum, çünkü bu fiyatlarla rekabet edilemiyor. Sadede gelirsek bence bunların yaptığı yanlış olsa da maalesef müstehak.
    Cevabın ilgimi çekti. İyi niyetli olarak hakiki dondurma yapmaya çalışıyorsun ancak ne kadara patlıyor?
    Herkes canı çektiği zaman alabilecek mi, yoksa bu hakiki dondurma ancak kurban bayramında yenebilen kırmızı et gibi mi olacak?


    Hem sen haklısın, hem dondurma şirketleri.
    Ancak senin yaptığın dondurmalar maliyetinden dolayı orta ve üst kesime hitap edebilecek iken, dondurma şirketleri kalitesi düşük de olsa dar gelirlilere bu malı sunuyor ve kat kat ucuza. Herkes aynı şirketlerin uçuk fiyatlı dondurmaları da biliniyor.

    Konuyu açan arkadaşın yaptığı karşılaştırmada Algida, pazar kaybetmemek için ürünün içeriğini değiştirmiş.
    Dondurma piyasasının serbest olduğunu birçok kişi biliyor. Tağşiş yapmaya çalışsalar, rakip şirketlerin forumumuzdakilerden önce farkedeceğine eminim.

    Devlet baskı yapamaz. Ne diyecek şirkete?
    "60 kuruşa mal ettiğiniz ürünün kalitesini arttırın aynı fiyata satın."
    ₺1,5'ye mal edip ₺1'den mi satacaklar?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolf_263 -- 13 Haziran 2019; 11:28:47 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: adv11

    sen kendine boyle dersen el de sana böyle muamele yapar, hiç acimadim az bile yapiyorlar gidin yiyin
    Bildiğimiz aktrollsün işte, ne hala bıdı bıdı yapıyorsun
  • Sadece algidaya giydiriliyor ama bütün ürünler bizde 3. sınıf kalitede zaten. EE ne derler coğrafya kaderindir derler. Böyle dünyanın en çöp coğrafyasında olursan ürünlerinde en çöp olanını yersin gayet normal şaşılacak bir durum yok..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jedi_masterr -- 13 Haziran 2019; 11:45:56 >
  • Beleş yaşamaya alışmış bir millet gelmiş şimdi ağlayıp sızlanıyor her şey sahte diye.Siz değilmisiniz pastane esnafının ürettiği bol sütlü dondurmaları almayıp bunlara yönelen.Esnafa ağzınıza geleni söyleyip sonrada çemkire çemkire BİM vb. yerlere cüzdan boşaltan.3-5 kuruş için kendi üreticinizin anasını ağlattınız şimdide konuşuyorsunuz size her şey müstehak.Millet bayramda BİME cüzdan boşaltıyor biz doğal ürünlerle aç kalıyoruz buralarda.Bu millet hastalıktan gebersede üzülmüyorum artık.Bize ağızlarına gelen her hakareti yapıyorlar şöyle esnaf böyle esnaf diye.Biz kendi topraklarımızın ürünleri çoğalsın,sağlıklı gıdalar çoğalsın diye uğraşıyoruz bizi ticaretten ve hayattan soğuttular.Çok şükür o şirketler size zehir yediriyor iyi oluyor.7000 tane mağazası olan şirketle küçücük devletin ezdiği esnafı kıyaslayıp lağımlı ağızlarıyla hain esnaf diyenler şimdilerde güzel güzel zehirleniyorlar.Zamanında bol sütlü dondurmayı kendi yapan pastaneci akrabam vardı şimdi oda hazır satıyor.Neden çünkü sorumsuz 3-5 kuruşa herşeyini satan millet yüzünden.Bu kadar basit bir toplumun yiyeceği şeylerde tabiki basit olacak.Ota boka şeylere para vermeye gelince cüzdan boşaltırlar ama esnafa gelince efendim alım gücümüz yok siz hainsiniz,kazıksınız yok fiyatlarınız pahalı hadi oradan ahlaksızlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selimkk -- 13 Haziran 2019; 11:58:45 >




  • 31 Mart secimlerinde sonra istanbulda musluk suyunda bir değisiklik vardi artık ne katıyorlarsa o gün değişti !

    Bu ulkenin Gıda Tarım Bakanı aktif görevdeyken Fransız devlet nisani aldı daha ne diyelim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi headkoc -- 13 Haziran 2019; 13:46:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.